Duits ondernemersvertrouwen stijgt licht

Door AFN op 24 november 2015 11:01 | Views: 3.715

MÜNCHEN (AFN) - Het economisch vertrouwen onder Duitse ondernemers is deze maand een fractie toegenomen ten opzichte van oktober, waarin de barometer voor het eerst in vier maanden daalde. Dat blijkt uit een rapport dat het onderzoeksinstituut Ifo dinsdag naar buiten bracht.

De vertrouwensindex van Ifo, die de verwachtingen voor de economische ontwikkelingen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, noteerde een stand van 109,0. Vorige maand was dat nog 108,2, de stand die naar verwachting van economen ook voor november zou gelden. Het instituut stelt zijn index samen op basis van informatie van circa 7000 bedrijven in de grootste economie van Europa.

Ook de deelindex voor de beoordeling van de huidige omstandigheden verbeterde, van 112,7 in oktober naar 113,4. Hier voorzagen economen juist een bescheiden daling, tot 112,4.

De cijfers onderstrepen dat de recordlage werkloosheid in Duitsland en de lage rentestand voor ondernemers zwaarder wegen dan de afkoeling van de wereldeconomie, het schandaal bij Volkswagen, de vluchtelingencrisis en incidenten zoals de aanslagen in Parijs. De meeste analisten denken dat de economische groei in Duitsland vanaf begin 2016 aan vaart zal winnen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.