Ierse overheid verkoopt aandelen Aer Lingus

Door AFN op 26 mei 2015 22:03 | Views: 1.502

Ierse overheid verkoopt aandelen Aer Lingus

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - De Ierse overheid doet haar belang van 25 procent in budgetmaatschappij Aer Lingus over aan luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG). Dat maakte de Ierse minister van Transport dinsdag bekend.

Eerder was al bekend dat IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, Aer Lingus volledig wil inlijven. Daarvoor heeft het 1,4 miljard euro over. Het bestuur van Aer Lingus schaarde zich in januari al achter een overname door IAG.

Voor een transactie van de budgetmaatschappij was onder meer de steun van de Ierse overheid noodzakelijk. Die had wel de nodige eisen gesteld aan de verkoop van zijn belang. Zo moet Aer Lingus zeker de komende zeven jaar tussen luchthaven Heathrow in Londen en Ierland blijven vliegen. Ook zijn er afspraken gemaakt over het behoud van banen.

Met het inlijven van de aandelen van de Ierse overheid is IAG weer een stap dichterbij de volledige overname van Aer Lingus. Wel moet de onderneming nog aan de slag met Ryanair, dat 30 procent van de aandelen Aer Lingus bezit. Nog altijd is niet bekend of de concurrerende prijsvechter akkoord gaat met het aanbod van 2,55 euro per aandeel.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.