'Europa en Afrika zwakst bij Heineken'

Door AFN op 20 april 2015 10:53 | Views: 3.812

'Europa en Afrika zwakst bij Heineken'

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het eerste kwartaal van dit jaar vooral meer bier verkocht in de VS, Mexico en Azië, terwijl de volumes in Europa en Afrika onder druk zijn blijven staan. Dat verwachten analisten. De bierbrouwer komt woensdag om 08.00 uur met een handelsbericht naar buiten.

Marktvorsers van Rabobank en KBC gaven aan een weinig inspirerende update te verwachten, mede vanwege de staande prognose dat de volumegroei dit jaar lager zal zijn dan de 2 procent in 2014. In doorsnee gaan analisten uit van een omzet van 4,3 miljard euro, een groei van 5,9 procent op jaarbasis.

Rabo voorziet een autonome volumegroei van 1 procent ,,ondanks een moeilijke vergelijkingsbasis''. De bank rekent op een sterke prestatie in 'Americas' (VS, Mexico) en Azië. ,,De Amerikaanse biermarkt is aan de beterende hand en Heineken blijft zijn marktaandeel uitbouwen. De biermarkt in Mexico is nog altijd goed en wij denken dat de prijzen en volumes zich gunstig hebben ontwikkeld''.

Rabo wees in Azië op Vietnam, waar de volumegroei naar verwachting dubbelcijferig was, maar ook op een sterke daling in Indonesië waar de verkoop van bier aan banden is gelegd. In andere Aziatische landen was naar verwachting ook sprake van sterke groei.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.