Rutte: we besluiten in augustus

Door AFN op 29 mei 2013 17:43 | Views: 3.409

Rutte: we besluiten in augustus

DEN HAAG (AFN) - Premier Mark Rutte is niet geschrokken van de aanbevelingen de Europese Commissie over volgend jaar. ,,De commissie raamde eerder al dat het tekort uitkomt op 3,6 procent'', zei hij woensdag. ,,Dat betekent dat we ongeveer 6 miljard moeten bezuinigen. Maar we besluiten daarover in augustus, op basis van de nieuwe raming van het Centraal Planbureau. We maken al sinds 1815 in dit land een begroting in augustus.''

Rutte wees erop dat er naast negatieve signalen, zoals de tegenvallende belastinginkomsten, ook positieve ontwikkelingen zijn, zoals de sterke groei van de export en de voorzichtig aantrekkende woningmarkt. ,,Laten we dat een kans geven.''

Rutte nuanceerde zijn uitspraak van na het sluiten van het sociaal akkoord in april, toen hij opriep een auto of een huis te kopen om de economie een oppepper te geven. Hij bedoelde dat mensen die zo'n aankoop toch al overwegen, dat niet moeten uitstellen vanwege gebrek aan vertrouwen in de economie. Zijn aansporing was niet bedoeld voor mensen die er het geld niet voor hebben.

Rutte zei niet precies te begrijpen waarom de Europese Commissie aanbeveelt het begrotingstekort volgend jaar terug te brengen naar 2,8 procent in plaats van naar 3 procent, de EU-limiet. ,,Ik wil nog eens goed bekijken wat ze daarmee bedoelen.''

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

11 Posts
eltollo
0
Dus de sociale partners zijn in het ootje genomen -- je kunt van politici niet veel anders verwachten.
Klazien
0
Hij lacht altijd want het is een zenuw trek van hem.
Ben benieuwd hoe hij er bij loopt op een begrafenis..
z0n0p
0
Kijk dat is daadkrachtig regeren. Iedereen wist het al in april, maar 4 maanden nadien (na de VAKANTIE!!!!, ja, niet te druk zijn), schrikt deze malloot wakker.
[verwijderd]
0
Beste Rutte,

hou op met die onzin.

Je weet heel goed dat Merkel al besloten heeft om in Nederland te bezuinigen. Dus doe dus niet zo onnozel en geef gewoon toe dat je de bezuinigingen die Merkel van je verwacht gewoon gaat doorvoeren. Maak gewoon helder aan het volk dat het niet meer uit maakt wat er gestemd wordt, omdat Duitsland regeert. Wees tenminste duidelijk.
[verwijderd]
0
"Rutte zei niet precies te begrijpen waarom de Europese Commissie aanbeveelt het begrotingstekort volgend jaar terug te brengen naar 2,8 procent in plaats van naar 3 procent, de EU-limiet. ,,Ik wil nog eens goed bekijken wat ze daarmee bedoelen.''"

Ze bedoelen dat je flink moet bezuinigen. Duitsland wil geen risico's lopen over het bedrag dat zij in Nederland heeft uitstaan. Nederland moet, net als alle andere PINIGS, flink bezuinigen om dat te kunnen garanderen. En wees gerust want over een tijdje bestaat dat PIIGS woordje uit 26 letters, de N is niet de enige die er bij komt.
[verwijderd]
0
Jammer dat Rutte zulk ontwijkingsgedrag toont. Die voortdurende ontkenning van de feiten gaat knap irriteren. Uitgerekend iemand met pedagogische achtergrond geeft hier een uitermate slecht voorbeeld.
Het komt onvolwassen, haast kinderachtig over... en dat is nu onze premier.
Van een premier verwachten wij juist dat hij de koe bij de horens vat.
Als hij nu toch eens PRO-actief echte bezuinigingsopties op tafel gooit, dan kan NL er een paar maand over discussieren.
Hij kan dan in augustus zijn begroting presenteren. Niet als voldongen feit, maar waarin hij 'de volksdiscussie' mee heeft gewogen.

Als hij ons er straks mee overdondert heeft HIJ het gedaan, zonder ons.

[verwijderd]
0
We besluiten in augustus??????????????
En het buitenland beslist (Brussel)??????????????????
Dus weer 3 mnd onzekerheid??????????????????
Dus nog 3 mnd de hand o de knip??????????
Dus nog 3 mnd de totale economie ontwrichten?????
Rutten moet zijn ogen uit zijn kop schamen om het Nederlandse volk zo te besodemieteren.
[verwijderd]
0
Tuinboon, het besluit dat Nederland moet bezuinigen is al lang genomen, en niet in Brussel maar in Berlijn. De rest is allemaal een marionettenshow.
Klazien
0
Rutte is een brandweerman die een huis ziet afbranden.
Wordt hem gevraagd waarom hij geen actie onderneemt.
Antwoord: "ik heb volgens mijn CAO nog een half uur pauze.Ik heb immers altijd pauze om deze tijd dus dat ga ik niet veranderen".
Dit is dus een voorbeeld van iemand die zwaar in de ontkenningsfase zit.
Kan niet doorpakken en dat is ook de reden dat hij nog steeds niet getrouwd is. Hieruit blijkt wel zijn onevenwichtigheid.
Ze zouden hem eens een paar testen moeten laten afleggen. Ik denk dat je dan nog zal schrikken.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.