Economische zorgen wegen ook op Wall Street

Door AFN op 22 maart 2012 18:30 | Views: 1.356

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn donderdag voor de derde achtereenvolgende dag met verlies gesloten. Net als in Europa joegen negatieve economische berichten uit China en Duitsland de beleggers schrik aan. Positieve cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt wogen hier niet tegenop.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen eindigde 0,6 procent lager op 13.046,14 punten. De brede S&P 500-index zakte 0,7 procent tot 1392,78 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 3063,32 punten.

Beleggers reageerden negatief op berichten over de krimpende industriële productie in de economische krachtcentra China en Duitsland. Daar kwam een onverwacht sterke krimp van de industrie en de dienstensecor in de eurozone overheen.

Slechtere vooruitzichten

Een lichtpuntje was er in de vorm van de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten. Die namen vorige week opnieuw licht af, terwijl rekening werd gehouden met een kleine groei.

Koeriersbedrijf FedEx leverde 3,5 procent in. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet dan een jaar eerder, maar waarschuwde voor slechtere vooruitzichten door de problemen in de Europese economie.

Olie

De economische zorgen zetten ook druk op de olieprijs. De waarde van een vat Amerikaanse olie daalde bijna 2 procent tot 105,40 dollar. Olieconcerns Exxon Mobil, ConocoPhillips en Chevron zakten hierop 0,8 tot 2,4 procent.

McDonald's verloor 1 procent. De fastfoodketen maakte een dag eerder bekend dat topman Jim Skinner na 7 jaar opstapt en waarschijnlijk wordt opgevolgd door operationeel directeur Don Thompson. Onder leiding vanSkinner verdrievoudigde de beurswaarde van McDonald's.

De euro was donderdagavond met 1,3190 dollar evenveel waard als aan het einde van de Europese beurshandel eerder op de dag.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
0
Leidende indicatoren VS gestegen in februari
22-03-12 15:04:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse index van leidende economische indicatoren is in februari iets harder gestegen dan was verwacht, blijkt donderdag uit cijfers van de Conference Board. De index steeg 0,7% in de afgelopen maand, na een stijging van 0,4% in januari. De stijging in februari was meer dan de 0,6% die economen geraadpleegd door Dow Jones Newswires hadden verwacht. Het cijfer wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden. De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel. - Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com (END) Dow Jones Newswires March 22, 2012 10:04 ET (14:04 GMT) Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
*Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.