Grootste kwartaalverlies beleggingsfondsen

Door AFN op 21 november 2011 10:35 | Views: 1.841

AMSTERDAM (AFN) - Beleggingsinstellingen, zoals pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen, hebben het grootste verlies op hun portefeuille geleden sinds eind 2008. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

De rendementen van de instellingen worden sinds 2008 gemeten.

Ten opzichte van het tweede kwartaal zagen de bedrijven in het derde kwartaal ruim 13,5 procent van de aandelenwaarde van hun portefeuille verdampen. In dezelfde periode daalde de MSCI World Index, een graadmeter van de wereldwijde aandelenmarkten, met 10,4 en de AEX met 17,5, weet DNB.

Obligaties

Op staatsobligaties werd nog wel geld verdiend; 2,3 procent op kwartaalbasis. Op bedrijfsobligaties werd een bescheiden verlies van 0,3 procent gerapporteerd.

Het totale fondsvermogen van de Nederlandse beleggingsinstellingen daalde ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar met 0,3 procent tot 466,8 miljard euro. En dat is de eerste afname van het fondsvermogen sinds het tweede kwartaal van vorig jaar, aldus DNB.

Overhevelingen

Netto werd er 23,1 miljard euro ingelegd bij de beleggingsinstellingen, maar dat bedrag geeft volgens DNB door ,,overhevelingen'' een vertekend beeld. ,,Gecorrigeerd hiervoor resteerde een netto-inleg van 7,5 miljard euro die met name van institutionele beleggers afkomstig was.''

Beleggers haalden 2,5 miljard euro terug uit de obligatiefondsen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
[verwijderd]
0
haha alles in Griekse 1-jaars obli's stoppen: 250% rendement! Saillant detail: rente krijg je wel nooit betaald ;-)
[verwijderd]
0
Lekker trouwens he... de professionals... 10% op je portefeuille verliezen in 1 kwartaal... Riekt ook hier naar winstbejag en te grote risico's... over pensioengelden van het Nederlandse volk...

Krijgt dit consequenties voor de bestuurders van dergelijke fondsen?? In mijn bedrijf vlieg je er met zo'n rendement direct uit....
[verwijderd]
0
Momenteel maak ik een gemiddeld zo'n 50% rendement op jaarbasis.
Hoe ik dat doe?
Gewoon alles cash laten staan en de rekening voor de prosac blijft ook bijzonder laag.Je hebt namelijk ook winst als iedereen om je heen armer wordt logisch he?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.