DGB Group « Terug naar discussie overzicht

Roto: faillissement of sterk ondergewaardeerd

15 Posts
[verwijderd]
0
Zo langzamerhand kan ik er niets meer aan vast knopen en vraag me dan nu ook af of dit aandeel over een tijdje bij EUR 0,= beland of dat het vertrouwen weer in het bedrijf gaat komen en de koers gaat oplopen.
De koersontwikkeling is angstaanjagend, of is iedereen er nu uit die moest vertrekken?
De ratio's van Roto zijn toch niet zo slecht.

Wie heeft er een mening over ?
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Ha Pharma,
Ja 24 euro voor een aantal machines die prachtig drukwerk kunnen maken....daar heb je ook niet zo veel aan.
Toch is Roto wel die grote en sterke en solvabele drukker, concurrenten zijn omgevallen, zowel in NL als in het buitenland.
Het scenario van EEN grote groep vormen met een aantal ander drukkers heeft toch wel kans van slagen, het zou toch moeten kunnen.
Mijn onzekerheid over de toekomst is nog niet weg,....of zie ik het niet goed....
[verwijderd]
0
Lijkt er op dat er nog meer uit moeten. En daarna wordt het opgekocht voor een schamel tientje p/a...ohnee toch maar niet...dan maar naar de 3 euro...pfff

De koersontwikkeling hier slaat nergens meer op. Kan me niet voorstellen dattie nog veel verder naar beneden gaat maar die fout heb ik in het verleden al eens gemaakt bij Roto.

Ik durf het (nog) niet aan
[verwijderd]
0

EdBoogaardblogt
Caris ‘verbaasd’ over richting Roto Smeets
“Hier los je de structurele problemen niet mee op”
Roto Smeets slaat onder Rudolf Huyzer een nieuwe weg in. De tijdelijke CEO, die sinds 1 januari de taken van de vervroegd uitgetreden John Caris waarneemt, stopt met de zoektocht naar Europese samenwerking en richt de blik liever op interne optimalisatie. Caris, door EBb om een reactie gevraagd, is ‘hoogst verbaasd’ over deze koerswijziging: “Dit staat haaks op eerdere uitspraken.” Bovendien: “Hier los je de structurele problemen niet mee op.”

“Dat de focus al eerder naar intern verschoven had moeten worden is een understatement”, zei Huyzer vorige week vrijdag in De Telegraaf, bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2010 van Roto Smeets – nadat eind februari al aandeelhouder Riva Investments in reactie op teleurstellende derdekwartaalcijfers haar onder de vlag van PrintingHolding aangekondigde overnamebod staakte.

Caris stelt: “De afbouw van 40% van de fte’s in de afgelopen 9 jaren – waarvan 20% in de afgelopen 2 jaren – heeft blijkbaar niet intern plaatsgevonden?”

Hij zegt verbaasd te zijn. Hij heeft zich sinds hij in juni 2006 het roer bij Roto Smeets overnam steeds fervent voorstander van grensoverschrijdende consolidatie verklaard.

In 2007 had Caris bijvoorbeeld Quebecor Europe op het oog: “Alles was rond, de complete financiering”, vertelde hij in januari 2011 in vakblad Graficus. Het liep uit op het dieptepunt van zijn jaren als CEO, want de voorgenomen overname werd weggestemd door de aandeelhouders: “We wilden de industrie beter maken en tot een consolidatie komen, maar dat is niet gelukt.”

Toch werd die consolidatievisie ook door overnamekandidaat Riva Investments gedeeld – al wilde de grootaandeelhouder dat liever doen nadat het Roto Smeets van de beurs zou hebben gehaald, terwijl Caris juist aan een beursnotering leek te hechten. Caris begrijpt dan ook niet dat Huyzer in De Telegraaf claimt dat ‘ook Riva vertrouwen [heeft] in onze nieuwe koers’: “Dat staat toch haaks op eerdere uitspraken van diezelfde aandeelhouder, waarin het streven naar consolidatie juist werd ondersteund.”

“Natuurlijk”, zegt Caris: “Je kunt intern altijd, in elke organisatie, nog wel iets halen. Maar welke kostenbesparingen denken ze nu nog te kunnen realiseren om weer in de plus te komen zonder de noodzakelijke consolidatiestappen? Er is de afgelopen jaren echt al stevig ingegrepen. Zulke besparingen moeten onderdeel zijn van een groter plan, anders vloeien ze onmiddellijk weer weg in de hevige concurrentie van de markt, met daar bovenop flinke prijsstijgingen van o.a. papier en inkt. Op deze manier verbeter je de markt niet.”

Caris denkt niet dat de huidige problemen bij het Duitse Schlott Gruppe en de Franse divisie van Circle Printers tot ingrijpende marktveranderingen zullen leiden: “Die bedrijven produceren nog gewoon door en er wordt hard gewerkt aan oplossingen. Er zal wel wat capaciteit uit de markt verdwijnen en dat zal helpen de diepdrukindustrie enigszins te saneren. Als bovengenoemde genoemde groepen echter geen onderdeel gaan uitmaken van reeds bestaande andere groepen dan treedt er geen structurele verandering op. En dat zal toch echt nodig zijn om aan de neerwaartse spiraal te ontsnappen.”
BekSide
0
volg dit aandeel nu sinds een paar weken. gaat echter niet goed. twijfel zeer, vallend mes nooit proberen te vangen. echter had ik mijn bodem toch op 6€ geschat!

wat is hier aan de hand!

(leuke koersdoelen van 60€ in 2005 trouwens)

ik wacht het nog even af!

Mvg
BekSide
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
De Familie Nexgen ziet er geen brood meer in en heeft zijn bezit volgens de AFM per 1-3-2011 afgebouwd van 6,69% naar o%. Wel een beetje late melding maar misschien waren zij nog niet helemaal klaar en hebben zij de rest de afgelopen weken gedumpt en kunnen we nu weer omhoog.
ToniPantaloni
0
Als we de 8 euro aantikken ben ik ook weg in elk geval... vooralsnog hopen dat het komende week weer beetje bijtrekt...
ToniPantaloni
0
Uit bericht over Wegener

Op de binnenlandse markt is volgens Wegener nog geen herstel ingetreden en dat zal zijn weerslag vinden in de advertentieomzet voor dit jaar. Bovendien heeft de bladenmaker te maken met hogere papierkosten, veroorzaakt door de stijging van de papierprijzen op de wereldpapiermarkt. Door reorganisaties en besparingen zullen de totale kosten toch lager uitkomen.

Ben benieuwd wat ROTO hier van meekrijgt...
ToniPantaloni
0
Wat er ook in artikel staat, tis niet bepaald een trigger tot wat actie in het aandeel. Uberhaupt nog geen handel geweest vandaag? Of loopt Binck bij mij te klooien?
Christustepaard
0
quote:

ToniPantaloni schreef op 2 mei 2011 14:36:

Wat er ook in artikel staat, tis niet bepaald een trigger tot wat actie in het aandeel. Uberhaupt nog geen handel geweest vandaag? Of loopt Binck bij mij te klooien?
www.euronext.com/trader/advancedmarke...

Nee, het blijft akelig stil
[verwijderd]
0
quote:

pharma schreef op 31 maart 2011 05:11:

de intrinsieke waarde is € 24 daar kun je toch ook aan vasthouden
Wel grappig, ik had in 2002 een watchlist aangemaakt en toen stond er dit:

24,15 mrt '02 -63,35% (Vergelegen met Nu)
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 09:00
Koers 0,510
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,510
Laag 0,510
Volume 10
Volume gemiddeld 8.906
Volume gisteren 6.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront