DGB Group « Terug naar discussie overzicht

Draadje PB

2 Posts
[verwijderd]
0
17-3-2011 8:59:00


Roto Smeets Group NV
9,000 ( 17:14 ) 0,0050 / 0,06%



Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) heeft de omzet op jaarbasis verder zien dalen, terwijl het nettoverlies iets terugliep in een aanhoudend moeilijke markt, waarvan ook het verloop in 2011 lastig te voorspellen is, blijkt uit een persbericht van de drukker uit Deventer.

Het nettoresultaat kwam uit op EUR22,5 miljoen negatief tegen een nettoverlies van EUR27,5 miljoen over 2009, toen sterk beinvloed door eenmalige reorganisatielasten van EUR21,1 miljoen.

Het bedrijf stelt voor het dividend te passeren.

De raad van commissarissen heeft het bestuursmodel vereenvoudigd, waarmee de positie van chief operating officer (COO) weer komt te vervallen. Deze functie, die werd bekleed door Bernard van der Heijden, was nog niet zo lang geleden in het leven geroepen door de inmiddels vertrokken chief executie officer John Caris.

Roto Smeets geeft geen verwachtingen prijs voor 2011, maar blijft zich richten op besparingen waar dat mogelijk is. Daartoe bestudeert het bedrijf tevens de huidige arbeidsvoorwaarden, zoals historische regelingen die Roto Smeets zich niet meer denkt te kunnen veroorloven. Deze studie vindt plaats in overleg met de centrale ondernemingsraad.

Het bedrijf zag eerder dit jaar een voorgenomen bod van EUR14,00 per aandeel Roto Smeets afketsen, vanwege teleurstellende resultaten over het derde kwartaalvan 2010.

Het aandeel Roto Smeets sloot woensdag op EUR9,50.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

s.lin
0
RvC Roto Smeets benoemt Joost de Haas tot CEO
Gepubliceerd: 10:13
Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Raad van Commissarissen (RvC) van drukkersonderneming Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) benoemt Joost de Haas per 30 januari 2012 tot statutair directeur van Roto Smeets Group nv en chief executive officer van het bedrijf, aldus Roto Smeets woensdag in een persbericht.

De Centrale Ondernemingsraad heeft inmiddels positief geadviseerd op de benoeming.

De Haas heeft volgens de RvC kennis van de grafische industrie. De Haas geeft aan dat Roto Smeets de komende jaren "scherp aan de aan de wind moet zeilen om de marktontwikkelingen bij te houden. De winstgevendheid moet weer omhoog, zodat we onze eigen koers kunnen blijven bepalen. De onderneming gaat verder met de richting die is ingezet om de onderneming flexibeler, productiever en slagvaardiger te maken", aldus De Haas.

Met de benoeming van De Haas beeindigt Rudolf Huyzer, voormalig voorzitter van de RvC, zijn werkzaamheden als interim CEO. Huyzer heeft besloten niet terug te keren in zijn vorige functie van voorzitter van de RvC, en zal per 30 januari 2012 terugtreden. De RvC beraadt zich op de toekomstige samenstelling. Ronald Blom is thans voorzitter van de RvC van Roto Smeets.

Bij de Algemene Aandeelhoudersvergadering van 9 mei 2012 zal De Haas zich nader voorstellen. Hij werkte in het verleden voor onder andere McKinsey, Frico International, UPC, OneTel en Nuon. Voorts was hij oprichter van een viertal bedrijven waar hij tevens medeeigenaar van was. Uit zijn curriculum vitae blijkt verder ervaring met herstructureringen en investeringen in noodlijdende bedrijven.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 15:19
Koers 0,499
Verschil -0,011 (-2,16%)
Hoog 0,510
Laag 0,499
Volume 1.150
Volume gemiddeld 8.906
Volume gisteren 6.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront