OpGen « Terug naar discussie overzicht

Curetis 2016

777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

ZAYBXC schreef op 18 november 2016 14:44:

En geschreven dat het bestuur niet voldoet aan haar verwachtingen heeft het eerder ook ongeleide projectielen afgeschoten.

Een eigen verkoopnetwerk in de USA opzetten zoals eerder aangekondigd lijkt mij verre van de werkelijkheid en in mijn beleving waanzin !
De cashburn is aanzienlijk en bij de huidige gang van zaken is in 2018 een emissie noodzakelijk.
Maar hoe dan deze malle droom in de USA verwezenlijken ?
In ieder geval een flinke emissie in dit geval een soort ipo op de Nasdaq lanceren.
Overigens USA speculanten/beleggers zijn wat minder huiverig m.b.t dit soort bedrijven dan haar Europese collega's dat weer wel.
Mijn mening is dat het bestuur van deze illusie(eigen USA verkoopnet) zal terugkomen en van bestaande verkoopkanalen gebruik zal maken.
De speculant/belegger mag hopen dat eens het witte paard binnenrijdt en dit bedrijf op haar zadel neemt.

Beste ZAYBXC,

Goed jou weer eens op dit/een forum aan te treffen. Ik ben je een tijdje niet meer op andere fora tegengekomen (waarschijnlijk zijn na Delta Lloyd onze beleggingen verschillend). Ik stel jouw oordeel altijd zeer op prijs, omdat jij (in tegenstelling tot sommige anderen) wel met feiten en goede argumenten komt. Dat wil overigens in dit geval niet zeggen dat ik het helemaal met je eens ben.

De groei van de install base afgelopen kwartaal was inderdaad tegenvallend. Er zit echter wel progressie in (Q1 +4, Q2 +6, Q3 +8). Over de eigen doelstelling van 150 tot 200 installaties eind 2016 werd in de Q3 rapportage inderdaad niets gezegd. Dat kan twee redenen hebben. Ofwel er is nog stiekeme hoop dat de doelstelling toch nog kan worden gehaald (maar men vindt het te riskant om de doelstelling wederom expliciet te noemen) of ze weten al zeker dat ze de doelstelling niet zullen halen en zijn te schijterig om dat ook toe te geven. Ik ben bang dat de tweede optie het meest waarschijnlijk is.

De omzet in de eerste negen maanden was € 1,1 miljoen. Ik schat in dat de jaaromzet op € 1,6 miljoen uitkomt. Deze omzet bestaat vrijwel alleen uit cartridge omzet, omdat voorzover bekend slechts 1 installatie buiten Europa (Hongkong) heeft plaatsgevonden.

Laten we derhalve even aannemen dat de cartridge omzet in 2016 uitkomt op € 1,5 miljoen. In 2015 was de cartridge omzet € 600.000. Vanuit dat perspectief is de groei wel degelijk substantieel. En iedere nieuwe installatie betekent in opvolgende jaren weer extra cartridge omzet. Eerste helft 2017 komt de VS erbij (onder voorbehoud goedkeuring FDA) en ik hoop dat de distributiepartners in 2017 ook op gang zullen komen (en dat levert zowel UA omzet als cartridge omzet op). Ik denk derhalve dat in 2017 een omzet van € 6 miljoen mogelijk moet zijn. Neemt niet weg dat we dan nog steeds een netto kas uitstroom hebben.

Voor wat betreft het distributiemodel in de VS ben ik het volledig met je eens. Ik vind het ook verstandiger als ze een distributiepartner zouden zoeken.

Dan de prins op het witte paard. Curetis heeft volgens mij een solide technologie ontwikkeld die duidelijke verbeteringen in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen brengt, echter ze hebben volgens mij een "sales" probleem. Ik zou hopen dat er inderdaad en prins op het witte paard langskomt (Philips, Siemens, General Electric, Roche Diagnostics, etc.) die wel een sterk verkoopnetwerk hebben. Hoe realistisch die hoop echter is valt moeilijk vast te stellen.

Voorlopig houd ik vast aan mijn keuze om lange termijn aandeelhouder te zijn in deze onderneming. Het vergt echter wel behoorlijk wat uithoudingsvermogen.

[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 18 november 2016 12:21:

[...]
Ze maken het totaal niet waar. Elk kwartaal is zwaar teleurstellend. Koersdoelen zullen na het weekend ook wel fors naar beneden gaan.
Let jij nou maar op je Heijmannetjes wijsneus. Als je niet oppast moet je er nog een krantenwijk bijnemen om je verlies daar te compenseren.
voda
0
Beursblik: RBC verlaagt advies Curetis

Koersdoel omlaag naar 7,70 euro.

(ABM FN-Dow Jones) RBC Capital Markets heeft woensdag het advies voor Curetis verlaagd van Outperform naar Sector Perform en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 10,70 naar 7,70 euro.

Het grootste risico voor het aandeel vormt een afwijzing van de Amerikaanse Food & Drug Administration voor het op de markt brengen van de bloedkweekmethode LTR55 in Amerika, aldus de analisten van de Canadese investeringsbank.

"Dit lijkt onwaarschijnlijk maar als het gebeurt, dan kan dit een vertraging van twee jaar betekenen voor de lancering." De analisten berekenden dat een dergelijk scenario de waarde van het aandeel met 45 procent zou kunnen drukken.

Hoewel Curetis meerdere bloedkweektechnologieën ontwikkelt en dus niet gebonden is aan alleen LTR55, is deze cartridge wel essentieel voor het behalen van winstgevendheid in 2019, stelden de analisten.

Gezien de regelgevende en commerciële risico's en omdat Curetis nog geen winstgevend bedrijf is, plakte RBC een zogenoemd 'Speculatief Risico' kenmerk op het aandeel.

Het aandeel Curetis sloot dinsdag 0,7 procent hoger op 6,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 november 2016 11:17:

Ik denk dat Curetis een pennystock gaat worden.

Er zijn veel te veel problemen.
Onderstaand profiel van Curetis wordt met enige regelmaat opnieuw geplaatst, ge-update met de laatste informatie. Ik heb zelf een aanzienlijke positie in Curetis, het is echter een aandeel met een hoog risicoprofiel.

Profiel Curetis:

  • Curetis heeft een technologie ontwikkelt die 24 tot 48 uur sneller dan de traditionele diagnosemethodes levensbedreigende ziekteverwekkers en resistentie van die ziekteverwekkers tegen antibiotica diagnosticeert. Traditioneel worden deze diagnoses in ziekenhuizen gesteld op basis van het analyseren van op kweekschaaltjes gelegde monsters. Curetis claimt als voordelen van hun technologie: 1) snellere en betere behandeling van (ernstig zieke) patiënten; 2) korter ziekenhuisverblijf; 3) lagere ziekenhuiskosten; 4) doelgerichter gebruik van antibiotica waardoor effectiviteit van die antibiotica wordt beschermd.
  • Grote uitdaging voor Curetis is om de install base (aantal installaties in ziekenhuizen en laboratoria) te vergroten. De groei van de install base geeft een indicatie voor de toekomstige omzet uit verkoop van cartridges. Groei van de install base is daarom belangrijker dan de rapportage van de omzet over een afgerond kwartaal.
  • De technologie (Unyvero Analyzer) en de cartridges van Curetis zijn door de autoriteiten goedgekeurd voor de Europese markt. In de US en China lopen goedkeuringsprocedures.
  • De omzet van deze start-up bedroeg over 2015 € 2,1 miljoen. In de eerste 9 maanden van 2016 was de omzet tot op heden echter uitermate teleurstellend met slechts € 1,1 miljoen omzet. Ook de groei van de install base was teleurstellend met slechts 18 additionele installaties (van 103 eind 2015 naar 121 op 30 juni 2016). Wat wel hoopgevend is dat de omzet van cartridges wel significant stijgt (de Unyvero Analyzer levert namelijk alleen opzet op als deze via een distributiepartner wordt verkocht, terwijl cartridge omzet via alle kanalen wordt gerealiseerd).
  • Curetis schat de wereldwijde marktomvang voor de Cartridges op € 1,6 miljard.
  • Curetis hanteert ten aanzien van de verkoop en distributie een “dual approach”. In westerse landen met een groot afzetpotentieel past Curetis directe verkoop met een eigen sales force toe. Voorbeelden zijn Duitsland, Zwitserland, UK, Frankrijk, Benelux. In Azië en kleinere Europese landen werkt Curetis met distributiepartners die de coördinatie met goedkeuringsautoriteiten, verkoop en distributie voor hun rekening nemen.
  • In landen met directe verkoop installeert Curetis de Unyvero Analyzer “free of charge”. De omzet in die landen moet worden gegenereerd met de verkoop van cartridges. Curetis rekent per installatie van de Unyvero Analyzer op 200 tot 600 cartridges per jaar. In landen met distributeurs nemen (voor zover bekend) de distributeur de kosten van installatie voor hun rekening. In die landen levert installatie van de Unyvero Analayzer dus wel omzet op voor Curetis.
  • Curetis gaat de markt in de VS (na goedkeuring FDA) ook via directe verkoop bewerken. Op 25 oktober 2016 maakte Curetis goede finale testresultaten voor de Amerikaanse markt bekend. Deze resultaten zullen nog dit jaar worden ingeleverd bij de FDA. Op basis van de finale resultaten verwacht Curetis in het eerste half jaar van 2017 goedkeuring van de FDA te krijgen voor commerciële verkoop van de longinfectie cartridge op de Amerikaanse markt.
  • De drie belangrijkste distributiepartners zijn 1) Beijing Clear Biotech voor China, Hongkong en Taiwan en 2) Acumen Research Labatories voor Singapore, Maleisië, Thailand, Indonesië en 3) Axonlab voor Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Kroatië.
  • Voor vasteland China wordt marktgoedkeuring door de autoriteiten verwacht eind 2017. Beijing Clear Biotech draagt de kosten voor het goedkeuringsproces en onder voorbehoud van goedkeuring is de minimale contractwaarde € 60 miljoen. In Hongkong en Taiwan is geen goedkeuring door de autoriteiten vereist. In Hongkong is in juli 2016 een eerste commerciële installatie in een ziekenhuis gerealiseerd.
  • In 2015 was de omzet van € 2,1 miljoen voor 50% afkomstig uit Azië, vermoedelijk door een eenmalig grote order voor de proefopstelling van Unyvero Analyzers in China ten behoeve van het goedkeuringsproces aldaar. In 2016 zal daarom de 2015 omzet waarschijnlijk niet worden gehaald. Curetis zal echter niet op omzet, maar op groei van de install base (=toekomstige omzet) beoordeeld moeten worden.
  • 80% van de aandelen is in handen van 9 grootaandeelhouders waaronder een aantal gerenommeerde biotech investeerders (onder andere Forbion bekend als vroege investeerder in Crucell, Galapagos en Denzima), een grote farmaceut (Roche Finanz), een grote belegger als Aviva, de family-office van de oprichter van SAP en de Duitse overheid (Federal Republic of Germany). Belangrijk is dat de grootaandeelhouders niet alleen hun pre-IPO pakket hebben behouden, maar dat ze ook nieuwe aandelen hebben bijgekocht in de IPO.
  • De twee oprichters van Curetis hebben nog niet gecasht. Zij hebben een technische achtergrond en maken deel uit van de vierkoppige directie. In de Supervisory Board zit onder andere mevrouw Prabhavathi Fernandes. Zij is oprichter en CEO van Cempra, dat nieuwe behandelmethodes (antibiotica) ontwikkeld die resistente pathogenen kan bestrijden. Cempra is in 2012 naar de Nasdaq gebracht en noteert nu 3 keer hoger dan bij de beursintroductie.
  • Het productpallet van Curetis wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe cartridges. Op dit moment heeft Curetis drie cartridges op de markt respectievelijk voor diagnose van longinfecties (20 ziekteverwekkers en 19 resistentie markers), prothese- en huidinfecties na operaties (85 ziekteverwekkers en 17 resistentie markers, bloedinfecties (87 ziekteverwekkers en 16 resistentie markers). De toepasbaarheid van de Unyvero Analyzer wordt dus steeds breder, hetgeen de aanschaf van de technologie aantrekkelijker maakt voor ziekenhuizen.
  • Op 8 september 2016 verwierf Curetis de exclusieve rechten op een database van Siemens met daarin 11.000 monsters van ziekteverwekkers, 21 antibiotica die in verschillende doseringen zijn getest op die ziekteverwekkers. Curetis gaat deze database gebruiken voor ontwikkeling van nieuwe cartridges en als kennisdatabase voor farmaceuten bij de ontwikkeling van medicijnen. Curetis ontwikkelt hiermee een leidende positie op het onderwerp effectiviteit van antiobiotica en resistentie daartegen. Resistentie van bestaande antibiotica is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) één van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid.
  • De netto kaspositie van Curetis bedroeg € 35,4 miljoen aan het einde van Q3 2016. Ze hebben dus ruim voldoende middelen om het goedkeuringstraject in de VS en in China te volbrengen en om de verkoop in Europa en de VS op gang te brengen. Tot eerst helft 2018 hebben ze de kans om zichzelf te bewijzen, zonder dat extra financiering nodig is. Curetis heeft op dit moment nauwelijks vreemd vermogen op de balans.

Voor een beter idee van de technologie zie deze YouTube instructievideo:
www.youtube.com/watch?v=g7LB-NFnaGE

[verwijderd]
0
RBC Capital Markets gaf zonder verkoopprestaties koersdoelen van 12,60 naar 10,70 en nu 7,70.
U ziet dat de RBC verwachting op geen enkele wijze is uitgekomen en gestoeld was op hoop en "onwerkelijke fantasie".
Ook Bank Degroof heeft na een paar eerdere zetten het koersdoel verlaagd naar 8 euro.
Tja neem mij niet kwalijk maar voor mij zijn het eikels en hebben nooit gehoord van enigszins zien en dan geloven.
Eerder heb ik het koersdoel 5,60 aangegeven en is uitgekomen helaas na deze dramatische verkoopcijfers val ik hier opnieuw naar terug.
Curetis voldoet simpel weg niet aan haar verwachtingen(outlook).
DeZwarteRidder
0

Nieuwe rechtszaak tegen bloedonderzoeker Theranos wegens 'leugens'

Theranos wordt aangeklaagd door een durfinvesteerder die stelt dat ceo Elizabeth Holmes heeft gelogen over de technologie waarbij met een speldenprik bloed getest zou kunnen worden op honderden ziektes.
[verwijderd]
0
Maakt Curetis een rommeltje van het RBC koersdoel of is dat Nick Keher ?
Op de site van Curetis staat koersdoel Curetis 6,80 terwijl op andere sites staat 7,70 !!!
(Ik verwacht dat Nick 7,70 heeft aangegeven en Curetis dat verkeerd heeft overgenomen/begrepen).

Analyst Coverage
Curetis N.V. is covered by the analysts listed below. Please note that any opinions, estimates or forecasts regarding Curetis' performance made by such analysts are theirs alone and do not represent opinions, forecasts or predictions of Curetis and / or its management. Curetis does not, by virtue of the reference below, or by distribution, imply its endorsement of or concurrence with any such information, conclusions or recommendations.

On 23 November 2016 Nick Keher of RBC has rated Curetis shares at "perform" with a price target of EUR 06.80 in his update note.
RBC - Nick Keher - Email: nick.keher@rbccm.com

Zie:
www.curetis.com/en/investors/share-in...
[verwijderd]
0
quote:

bulls schreef op 5 december 2016 19:05:

Wat zal de bodem zijn??
Dat kan niemand jou voorspellen.

Feitelijke constateringen zijn wel:

  • Het handelsvolume is idioot laag. De afgelopen vijf handelsdagen gemiddeld ongeveer 3.000 aandelen per dag. Daarom maak ik me ook weinig zorgen over de daling. Waarschijnlijk particulieren die ongeduldig worden of geld nodig hebben.
  • De Q3 cijfers die op 18 november werden gepubliceerd waren wederom zeer teleurstellend. Ik zie zelf wel lichtpunten, maar ik kan me goed voorstellen dat beleggers die oppervlakkig kijken geen reden zien om het aandeel te kopen.
  • De handel wordt ook "gemanipuleerd" met computerhandel. Voer maar de hoogste bied- of de laagste laat-order in en je zult zien dat binnen een seconde er een nieuwe order staat die jouw order van de eerste plaats stoot.
  • Ik denk dat alleen een nieuwsbericht van Curetis de dalende trend kan breken. Maar of we in december nog een nieuwsbericht krijgen, geen idee.
Vooralsnog houd ik mijn (vele) Curetis aandelen vast. Ik praat echter wel een beetje vanuit een luxe positie, vanwege een zeer hoog rendement op mijn overige beleggingen dit jaar.

bulls
0
Wat voor de een veel is is voor de ander weinig natuurlijk.. durf je te zeggen hoeveel aandelen je hebt? Ik zelf 'maar' 500/600.
[verwijderd]
0
quote:

bulls schreef op 5 december 2016 22:44:

Wat voor de een veel is is voor de ander weinig natuurlijk.. durf je te zeggen hoeveel aandelen je hebt? Ik zelf 'maar' 500/600.
Ik ga geen exacte aantallen noemen. Maar het zijn er veel.

Ik probeer ieder jaar minimaal het dubbele van rendement te halen van indexbeleggers ("de index glorieus te verslaan")

In het verleden heb ik wel slechte jaren gehad met name door ongeduld en geen verlies willen nemen. Sinds ongeveer 2010 lukt het me aardig om minimaal het dubbele rendement van indexbeleggers te halen:

Mijn regels zijn:

1) Ik beleg/handel alleen in zaken die niet plotseling hun hele waarde kunnen verliezen (aandelen/vastgoed). Zaken die van de één op de andere dag waardeloos kunnen worden laat ik links liggen (trackers, opties, sprinters etc.)

2) Ik spreid niet, ik beleg/handel slechts in 4 tot 5 fondsen tegelijk. Dit is de meerderheid van de beleggers niet aan te bevelen, maar ik heb voldoende vertrouwen in mijn vermogen om de goede fondsen te selecteren.

3) Ik beleg alleen maar met eigen geld dat ik kan missen. Beleg nooit met geleend geld, ik heb daar meerdere hele trieste verhalen over gehoord/gelezen.

4) Ik lees echt alles over die fondsen zodat ik ook echt een goede inschatting kan maken. Het verbaast me soms hoe slecht forumbezoekers de persberichten, jaarverslagen, prospectussen lezen.

5) De macro-economie en politieke omstandigheden bepalen bij veel aandelen voor 75% de beweging van dat aandeel. Als er macro-economische risico's zijn die ik niet in kan schatten dan ga ik geheel over tot cash. Zo heb ik dit jaar veel verdiend door uit te stappen voor het brexit referendum en weer in te stappen enkele dagen daarna.

6) Heel veel geduld hebben. Ik volg een aandeel soms wel een half jaar zonder in te stappen. En ik blijf in een aandeel soms wel jaren zitten als ik geen neerwaarts risico zie.

7) Het exact op het goede moment instappen of uitstappen is onmogelijk. Soms kan je een heel goede visie hebben op een aandeel, maar dan gebeurt hetgeen je verwacht alleen pas een half jaar later dan je instap- of uitstapmoment.

8) Als de risico's echt te groot worden, durf verlies te nemen. Ik heb in november 2015 misschien mijn beste beleggingsbeslissing ooit genomen door € 20.000 verlies te nemen op een aandeel, dat daarna finaal in elkaar zakte. Met het vrijgekomen geld had ik in twee maanden die € 20.000 weer terugverdiend (o.a. met de beursgang van ABN AMRO)

9) Ik heb vanwege mijn specifieke kennis vooral interesse voor IPO's, claimemissies, financieringsrondes, bedrijven in moeilijkheden etc.

10) Ik vorm mij een visie op een bedrijf en op basis daarvan bepaal ik met name de termijn waarop ik in een aandeel wil zitten. Ik heb begin dit jaar heel veel geld verdiend met ritten van 30%-40% stijging in het aandeel Delta Lloyd. Het aandeel werd voortdurend te sterk afgestraft, om vervolgens weer niet rationeel snel te stijgen.

Ik geef het aandeel Curetis nog tot het najaar 2017. Hun kaspositie is ruim voldoende om na goedkeuring FDA (voorjaar 2017) te starten in de VS. Ik voorzie derhalve nog geen grote risico's. Het aandeel kan nog wel 20% dalen, maar zal iedere keer na nieuws weer terugveren.

Als de risico's bij Curetis te groot worden stap ik uit.

Gompy
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 6 december 2016 10:45:

[...]

Ik ga geen exacte aantallen noemen. Maar het zijn er veel.

Ik probeer ieder jaar minimaal het dubbele van rendement te halen van indexbeleggers ("de index glorieus te verslaan")

In het verleden heb ik wel slechte jaren gehad met name door ongeduld en geen verlies willen nemen. Sinds ongeveer 2010 lukt het me aardig om minimaal het dubbele rendement van indexbeleggers te halen:

Mijn regels zijn:

1) Ik beleg/handel alleen in zaken die niet plotseling hun hele waarde kunnen verliezen (aandelen/vastgoed). Zaken die van de één op de andere dag waardeloos kunnen worden laat ik links liggen (trackers, opties, sprinters etc.)

2) Ik spreid niet, ik beleg/handel slechts in 4 tot 5 fondsen tegelijk. Dit is de meerderheid van de beleggers niet aan te bevelen, maar ik heb voldoende vertrouwen in mijn vermogen om de goede fondsen te selecteren.

3) Ik beleg alleen maar met eigen geld dat ik kan missen. Beleg nooit met geleend geld, ik heb daar meerdere hele trieste verhalen over gehoord/gelezen.

4) Ik lees echt alles over die fondsen zodat ik ook echt een goede inschatting kan maken. Het verbaast me soms hoe slecht forumbezoekers de persberichten, jaarverslagen, prospectussen lezen.

5) De macro-economie en politieke omstandigheden bepalen bij veel aandelen voor 75% de beweging van dat aandeel. Als er macro-economische risico's zijn die ik niet in kan schatten dan ga ik geheel over tot cash. Zo heb ik dit jaar veel verdiend door uit te stappen voor het brexit referendum en weer in te stappen enkele dagen daarna.

6) Heel veel geduld hebben. Ik volg een aandeel soms wel een half jaar zonder in te stappen. En ik blijf in een aandeel soms wel jaren zitten als ik geen neerwaarts risico zie.

7) Het exact op het goede moment instappen of uitstappen is onmogelijk. Soms kan je een heel goede visie hebben op een aandeel, maar dan gebeurt hetgeen je verwacht alleen pas een half jaar later dan je instap- of uitstapmoment.

8) Als de risico's echt te groot worden, durf verlies te nemen. Ik heb in november 2015 misschien mijn beste beleggingsbeslissing ooit genomen door € 20.000 verlies te nemen op een aandeel, dat daarna finaal in elkaar zakte. Met het vrijgekomen geld had ik in twee maanden die € 20.000 weer terugverdiend (o.a. met de beursgang van ABN AMRO)

9) Ik heb vanwege mijn specifieke kennis vooral interesse voor IPO's, claimemissies, financieringsrondes, bedrijven in moeilijkheden etc.

10) Ik vorm mij een visie op een bedrijf en op basis daarvan bepaal ik met name de termijn waarop ik in een aandeel wil zitten. Ik heb begin dit jaar heel veel geld verdiend met ritten van 30%-40% stijging in het aandeel Delta Lloyd. Het aandeel werd voortdurend te sterk afgestraft, om vervolgens weer niet rationeel snel te stijgen.

Ik geef het aandeel Curetis nog tot het najaar 2017. Hun kaspositie is ruim voldoende om na goedkeuring FDA (voorjaar 2017) te starten in de VS. Ik voorzie derhalve nog geen grote risico's. Het aandeel kan nog wel 20% dalen, maar zal iedere keer na nieuws weer terugveren.

Als de risico's bij Curetis te groot worden stap ik uit.

wat zijn jouw gedachten bij het laatste nieuws ?
voda
0
Curetis leent 25 miljoen van EIB

Gepubliceerd op 12 dec 2016 om 17:58 | Views: 65

LUXEMBURG (AFN) - Curetis krijgt een schuldfinanciering tot 25 miljoen euro van de Europese Investerings Bank (EIB). Het bedrag is bedoeld voor de uitbreiding van het diagnostische platform Unyvero van het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf. Dat maakte de EIB maandag bekend.

De onderneming krijgt 10 miljoen euro direct en de overige 15 miljoen na het behalen van enkele doelstellingen.
[verwijderd]
0
quote:

Gompy schreef op 12 december 2016 18:16:

[...]

wat zijn jouw gedachten bij het laatste nieuws ?
Ik heb morgen helaas weinig tijd om erover te schrijven. Maar heel kort, het is naar mijn mening:

!!!!!!!!!!! uitzonderlijk goed nieuws !!!!!!!!

1) Met de huidige kaspositie kon Curetis verder tot voorjaar 2018 zonder externe financiering. Met deze financiering wordt die datum verder in de toekomst geschoven. Ik schat in dat ze nu in ieder geval tot voorjaar 2019 hebben om zich te bewijzen zonder dat ze extra aandelen hoeven uit te geven of andere financiering moeten aantrekken.

2) De Europese Investeringsbank kent geen winstdoelstelling. Ik ga er derhalve vanuit dat er geleend is tegen hele vriendelijke voorwaarden.

3) Dat de EIB leent aan Curetis geeft ook een indicatie van de maatschappelijke relevantie van Curetis. Het thema van "antibiotica resistance" zal in de komende jaren hoog op de agenda komen.

Gompy
0
Bedankt voor jouw input, wel apart, een bank zonder winstdoelstelling. lijkt een contradictio in terminis
[verwijderd]
0
Curetis neemt testplatform over

AMSTERDAM (AFN) - Curetis neemt het testplatform Gyronimo Platform over van Carpegen en Systec. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het platform zal worden ondergebracht in het diagnostische platform Unyvero van Curetis.

Het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf zal een vooruitbetaling doen van 5 miljoen euro in contanten. Daarnaast zijn er twee eenmalige mijlpaalbetalingen afgesproken, na het behalen van doelstellingen. De eerste kan oplopen tot maximaal 2,5 miljoen euro, de tweede heeft een maximum van 9 miljoen euro.

Maandag bleek dat Curetis een lening krijgt van maximaal 25 miljoen euro van de Europese Investerings Bank (EIB).

www.iex.nl/Nieuws/ANP-131216-040/Cure...
[verwijderd]
0

Hierbij de link naar de Curetis presentatie over zowel de EIB lening als de acquisitie van het Gyronimo testplatform.

www.curetis.com/fileadmin/Dokumente/D...

Vooral voor wat betreft de laatste is de presentatie redelijk technisch, maar als ik het goed begrijp heeft de overname van het Gyronimo testplatform de volgende voordelen:

> het platform kan binnen een uur heel gericht testresultaten leveren op een beperkt aantal ziekteverwekkers
> de cartridge productie is goedkoper dan die van Curetis
> het platform is gevoeliger voor de detectie van de ziekteverwekkers.

Unyvero van Curetis kan heel breed testen op een groot aantal ziekteverwekkers, Gyronimo kan sneller en gevoeliger testen maar slechts op een veel beperkter aantal ziekteverwekkers.

nogmaals dit is mijn begrip van de platforms, maar het is voor niet medisch geschoolde behoorlijk technisch
[verwijderd]
0

Waarom is de lening van € 25 miljoen van de Europese InvesteringsBank (EIB) zo'n goed nieuws

Biotech bedrijven worden door ("shark loan banks") financiers vaak in een hoge risico categorie ingedeeld. Dat resulteert dan in zeer ongunstige leningvoorwaarden (hoge rentes, korte looptijden, voor aandeelhouders ongunstige conversie naar aandelen mogelijkheden etc.).

Curetis heeft echter een lening afgesloten bij de Europese InvesteringsBank (EIB), de bank van de Europese Unie. Deze bank heeft geen winstdoelstelling, maar meer een stimulering- en integratiefunctie. De lening van Curetis kent derhalve hele vriendelijke voorwaarden:

  • Geen tussentijdse aflossing
  • Looptijd vijf jaar
  • Helft van de rente pas aan einde looptijd verschuldigd
Deze lening resulteert erin dat Curetis in 2017 meer dan € 50 miljoen kaspositie ter beschikking heeft voor het doorontwikkelen van haar diagnoseplatform en de verdere commerciële uitbouw van het netwerk van ziekenhuizen dat haar technologie gebruikt. In Europa en Hongkong zijn in totaal 121 installaties al uitgevoerd. In 2017 wordt FDA goedkeuring voor de Noord-Amerikaanse markt verwacht.
[verwijderd]
0
Kleine correctie op vorige post:

Waarom de lening van € 25 miljoen van de Europese InvesteringsBank (EIB) zo'n goed nieuws is voor Curetis en haar aandeelhouders

Biotech bedrijven worden door ("shark loan banks") financiers vaak in een hoge risico categorie ingedeeld. Dat resulteert dan in zeer ongunstige leningvoorwaarden (hoge rentes, korte looptijden, voor huidig aandeelhouders nadelige conversiemogelijkheden etc.).

Curetis heeft echter een lening afgesloten bij de Europese InvesteringsBank (EIB), de bank van de Europese Unie. Deze bank heeft geen winstdoelstelling, maar meer een stimulering- en integratiefunctie. De lening van Curetis kent derhalve hele vriendelijke voorwaarden:

  • Geen tussentijdse aflossing
  • Looptijd vijf jaar
  • Helft van de rente pas aan einde looptijd verschuldigd
Deze lening resulteert erin dat Curetis in 2017 meer dan € 50 miljoen kaspositie ter beschikking heeft voor het doorontwikkelen van haar diagnoseplatform en de verdere commerciële uitbouw van het netwerk van ziekenhuizen dat haar technologie gebruikt. In Europa en Hongkong commercieel en in VS en China voor het goedkeuringsproces zijn in totaal 121 installaties van de Unyvero Analyzer al uitgevoerd. Eerste helft 2017 wordt FDA goedkeuring voor de Noord-Amerikaanse markt verwacht.

Met deze kaspositie zal Curetis zeker tot de zomer van 2018 zonder externe financiering (dus ook zonder uitgifte van extra aandelen) kunnen.
777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2024 22:00
Koers 2,710
Verschil -0,170 (-5,90%)
Hoog 2,850
Laag 2,650
Volume 48.200
Volume gemiddeld 1.666.060
Volume gisteren 164.213

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront