MDxHealth « Terug naar discussie overzicht

Nieuws 2015

8.763 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Niks is wat het lijkt
0
De hele koersvorming heeft weinig meer te maken met het bedrijf, nieuwsberichten en beurssentiment. Kortom, het heeft heel weinig meer met beleggen te maken. Het computerprogramma selecteert een aandeel op marktkapitalisatie en omzet en de mate waarin er invloed uitgeoefend kan worden. Gewoon een ordinaire manier van geld verdienen die vooralsnog legaal is. Wel erg jammer voor aandeelhouders/ echte beleggers.
[verwijderd]
0
quote:

Niks is wat het lijkt schreef op 15 september 2015 17:44:

De hele koersvorming heeft weinig meer te maken met het bedrijf, nieuwsberichten en beurssentiment. Kortom, het heeft heel weinig meer met beleggen te maken. Het computerprogramma selecteert een aandeel op marktkapitalisatie en omzet en de mate waarin er invloed uitgeoefend kan worden. Gewoon een ordinaire manier van geld verdienen die vooralsnog legaal is. Wel erg jammer voor aandeelhouders/ echte beleggers.

Ik ben wel benieuwd hoe die jongens van KBC daar tegenaan kijken.
Die zijn toch ook niet van gisteren. Zien toch ook dat dit een lachertje is.
4,40 OK het gaat om hoog. Mag nog een jaar duren en als het dan op 6 staat ook goed.
Punt is: daar stonden we in februari bijna totdat iemand er de stekker uit trok.
In augustus moest het nog nodig onder de 4, bijna onder de 3.

Weet je wat: ik ga eens een lekker fles halen en verder met mdx.
Laat wel op de plank liggen tot over 10 jaar.

Waar is Inspirator eigenlijk?
NielsjeB
0
Mooie overzichtelijke presentatie, duidelijk verhaal. Qua positionering is slide 68 verhelderend. SelectMDx (who to biopsy) zit dus nog voor ConfirmMDx (who to re-biopsy). Slide 72 gaat over de geografische distributie van verkoop in de US, mooie spreiding zo te zien, al staan er geen aantallen bij.
Tijd dat die $2,250 million market opportunity eens aangeboord gaat worden, dan krijgen we misschien ook wat aandeelhouderswaarde. Als de koers nog verder zakt gaan we weer eens over verdere inkoop nadenken.
[verwijderd]
0
quote:

Natte krant schreef op 15 september 2015 17:51:

[...]
Ik ben wel benieuwd hoe die jongens van KBC daar tegenaan kijken.
Die zijn toch ook niet van gisteren. Zien toch ook dat dit een lachertje is.
4,40 OK het gaat om hoog. Mag nog een jaar duren en als het dan op 6 staat ook goed.
Punt is: daar stonden we in februari bijna totdat iemand er de stekker uit trok.
In augustus moest het nog nodig onder de 4, bijna onder de 3.

Weet je wat: ik ga eens een lekker fles halen en verder met mdx.
Laat wel op de plank liggen tot over 10 jaar.

Waar is Inspirator eigenlijk?
Wie zegt er dat KBC hier niet zelf achter zit?
[verwijderd]
14
Naar investorday geweest : mijn verslag hierbij, het is goed dat de andere forumleden hun indrukken eveneens weergeven, aangezien er na de presentaties maar een beperkt aantal vragen beantwoord zijn, en er tijdens de receptie ook veel face-to-face gebabbeld is.

Mijn point of views :

- zaal was volzet, veel interesse dus. Ook eeen boel newbies heb ik het gevoel.

- Nieuwe Nederlandse overname ziet er heel interessant uit, de SelectMDX ziet er inderdaad veelbelovend uit en de urinetest heeft inderdaad serieus potentieel ( 500 M$ in US, ong. 100 M$ in EU ( zeer ruwe schatting ). Lancering gebeurt kortelings. Komt nog een serieus potentieeel bij voor een verdere pipeline uit deze samenwerking op lt. Voor de algehele info zijn de presentatieslides een must : daarin staat veel

-Hier de vragen en mijn antwoorden die ik heb kunnen detecteren tijdens de Q&A en de informele receptie achteraf :

"1) Ivm verkoopsevolutie ConfirmMDx;
1H15 werden +/- 5500 testen verkocht. Evenveel als 1H14.. maar een stuk lager dan 2H14..
MDxHealth blijft bij prognose voor gans dit jaar uit te komen tussen 15.000 en 17.000 tests..
Waarom daling 1H15 tov 2H14 en waarom enorme versnelling tov 1H15 nu wel mogelijk?.. Zet versnelling genoteerd tijdens Q2-rapportage op 20 augustus zich volop door?"

Moelijkste om daar een antwoord op te krijgen, heb geprobeerd tijdens vragenronde maar kreeg vooral antwoorden naast de kwestie. Nadien nog Groen serieus geinterpelleerd & vooral hun sales verantwoordelijke. Daar uiteindelijk dit puzzelstukje voor elkaar gekregen:
1) Aantal sales reps in H1 2014 was 18. Aantal sales reps in H1 2015 was blijkbaar ook 18 => Nu momenteel is aantal sales reps 26. Daarom zou verkoop H2 serieus moeten aantrekken.
Mijn bedenking hierbij : deze aantallen zijn nooit zo gecommuniceerd, ik dacht dat er sprake was van 20 of 22 man in Q2.
2) Het weer was inderdaad een factor, maar vooral het feit dat H1 2015 door de MediCare agreement de sales reps een 1000 tal urologen moesten herbezoeken om training te geven om in de Registry van Pascual te geraken, zou enorm tijdsrovend zijn geweest. Er zouden er zelfs een aantal nog steeds niet bezocht zijn.
3) Een andere boosdoener is blijkbaar het feit dat urologen die in de registry staan ook minder frekwent bestellen tov vorig jaar wegens de administratieve verplichtingen & 6-maandelijkse rapporteringen : maw het aantel tests per ordering doctor is lager dan voor de Pascual studie
4) Ook niet goed voor de verkoop dit jaar : de opkomst van een 5-tal andere tests/biomarkers die de urologen in verwarring brengen. Sommige zijn geen echte concurrenten, andere wel maar volgens hun sales team minder performant & de meeste ook nog niet gecovered door MediCare. Dus er is concurrentie op de markt gekomen.
5)Niettegenstaande deze moeilijkheden blijft MDXH aan hun forecast van aantallen houden, maar als ik vraag naar de katalysator krijg je ontwijkende antwoorden, en is het vooral door de huidige uitbreiding van het sales team dat dit zou plaatsvinden.
De sales rep bleef ook herhalen dat er de laatste maanden een serieuze toevloed van nieuw voorschrijvende artsen op gang is gekomen. ( Raar als ze na Q2 zeggen dat 25% van nieuwe artsen komt, zou dus deze zomer ineens moeten hebben plaatsgevonden ? Heb ik toch wat moeite mee , maar ze mochten niets meer lossen hieraangaande )


2) Waarom geen samenwerking aangaan met externe partij om ConfirmMDx op bredere schaal uit te rollen naar analogie van wat Exact Sciences ook doet voor uitrol Cologuard.
Daar spreekt m'n haast van een leger verkopers die op pad gaan..
Misschien is totale overname door grote speler wel ultieme doorbraakmogelijkheid voor ConfirmMDx?

Testen met biomarkers verkopen is specialistenwerk in het domein van de urologen . De meeste grote distributeurs nemen je op in een productcatalogus maar kunnen je test niet "pushen" door onvoldoende kennis van materie. Zeker nu er verschillende worden aangeboden & urologen nog niet vertrouwd zijn met de materie, moet je echt professioneel advies kunnen geven. Ze hebben een aantal partnerships, maar dat is maar goed voor 20% van hun verkoop


3) Vorige maand kwam aankondiging "super-resultaten" bladder-cancer"-test.
Kan dit zomaar begin 2016 op de markt.. Moet dit niet eerst weg afleggen FDA-goedkeuring plus (lijdensweg) om verzekeraars weerom te overtuigen?
Aan Jan De Kerpel; waarom hebben deze resultaten geen belangrijkere impact op het koersdoel?

kan inderdaad begin 2016 op de markt. Geen FDA approval nodig hiervoor. Maar echte verkoop zal weer langzaam gaan, want coverage zal weer een "Pascualletje nodig hebben". De duur van de studie zal waarschijnlijk ook weer (even) lang zijn, maar hij zal wel sneller van start gaan.
=> Wat ik dus opmaak, interessant product, maar aantallen groeien weer traag. Ook daar wachten op echte verkoop na een nieuwe "Pascual blatter" te hebben gedaan.

4) Waarom deed MDxHealth kapitaalverhoging niet via Nasdaq? MdxHealth heeft meer redenen om op Nasdaq te noteren dan Galapagos of Celyad. 100% van de omzet/afzetmarkt zit in VS.
Zou, zeker in deze tijden, zeer koersondersteunend gewerkt hebben. Nog plannen in die richting?
Met Groen over geargumenteerd, hij is zeer afkerig van Nasdaq ( schommelingen daar zo hoog, klimaat is helemaal anders, voor elk succesverhaal ( GLPG/ Celyad,.. ) heb je 10 mislukkingen. Het enige argument dat voor mij steek hield, was zijn verklaring dat een listing op NASDAQ behouden jaarlijks 1 à 2 M$ meerkost met zich meebrengt.

[verwijderd]
16
DEEL II :

5) In Q3-14 rapport was sprake van interim-resultaten Pascual 1H15.. Een mogelijke trigger om uitrol van ConfirmMDx enorm te versnellen.
In Q2-15 rapport plots "geen communicatie tijdens onderzoek.. 2 jaar?".. en worden tussentijdse resultaten enkel met Palmetto gedeeld. Hoe kwam deze mis-communicatie?
Is deze Pascual-studie, zolang hij loopt, geen belemmering voor artsen om voluit te kiezen voor ConfirmMDx? En trouwens ook geen belemmering voor opname in clinical guidelines?
Hier zijn ze het meest ontwijkend geweest op meerdere vragen, ik denk dat visje ze eerst in de Q&A gesteld heeft en ontwijkend antwoord werd gegeven. Heb er zelf met verschillende face-to-face over gepraat, ook daar meestal ontwijkende antwoorden.
Ze werden wat eerlijker naarmate de receptie vorderde, en uiteindelijk zeiden ze : Palmetto is een zeer wispelturig orgaan, wanen zich bijna FDA maar hebben niet de competentie. Ze komen vaak terug op afspraken. De interim results mogen niet meer gecommuniceerd worden om de validatie van het onderzoek niet in gedrang te laten komen. Interim results blijkbaar nog altijd niet bekend heden ten dage, maar de registry zou door Palmetto wel al opengesteld zijn voor andere urologen.
Maar, indien Pascual interim resultaten goed zijn, is het nog afwachten of Palmetto de administratieve verplichtingen zal versoepelen of niet. De Pascual studie loopt tot 2017. Pas nadien zullen administratieve verplichtingen wegvallen.
=> Vind ikzelf maar flauwtjes : dat moest MDXH al in nov 14 en maart 15 geweten hebben. Foute IR, en ze geloven zelf niet echt dat ze foute ir doen. Enige wat gezegd wordt door Groen hierover: we hebben nu een nieuw bureau die ir doet nu, maar is blijkbaar toch nog een bijzaak voor Groen. Uiteindelijk wel toegegeven door hun verkoper dat ze daar als MDXH zijnde in de fout zijn gegaan.
Eindconclusie is dat we niets gaan horen en geen boost van interim resultaten moeten verwachten, maar de registry is momenteel wel opengesteld, dus misschien daarom ook nog een positieve verkoopsevolutie in H2 als gevolg.


6) Ivm Cologuard, Nog in het beursblad De Belegger deze maand herhaalt Jan Groen dat royalty inkomsten uit Cologuard "Mid single digit" zijn.. Voor de waarnemers dus ergens tussen 4 en 5,5%...
Kevin Conroy van Exact Sciences spreekt over "Low single digit".. Zijn Amerikaanse termen anders of klopt er hier iets niet?

Groen duidelijk : we geven normaal geen percentages, maar is mid single digits and Kevin Conroy kent dat cijfer ook drommels goed.

Nadien in face-to-face gesprek met Groen mij opgevallen dat hij heel afkerig & vijandig over Exas sprak. Hij vind ze onverantwoordelijk in hun business strategie, "take it slow" blijft zijn overtuiging"


=> Mijn overtuiging : op lt zit het goed mzt MDXH toekomst, maar echte Confirm verkoopsexplosie pas mogelijk in 2017 ( vraag wanneer brake-even ? Antwoord : eind 2017 ). Nieuwe overname heel interessant, komt dus nieuwe test bij volgend jaar maar dan begint de coverage/study-phase weer aan. Ik verwacht slechts peanuts hiervoor in 2016 & 2017. Is wel interessant vanaf dat ook daar hun Pascualletje afgelopen is.
Confirm : als het sales team pas nu in Q3 tot 26 is versterkt, kan dit wel tot aantrekkende sales leiden in H2 2015 & dan verder in 2016. Maar een echte catalysator werd niet gegeven buiten de nieuwe sales. Ik kan zelf moeilijk geloven dat het tot de 15000 stuks zal leiden, maar de verkoper leek wel echt overtuigd dat het nog haalbaar was. Dus dat de verkoop serieus aantrekkende is zal wel waarheid zijn, maar of het genoeg is om de target 2015 nog haalbaar te houden valt wel nog te bezien.
[verwijderd]
3
quote:

harryvanluik schreef op 14 september 2015 19:40:

Hello: wie gaat nu morgen zeker naar de vergadering? Ik heb me net ook ingeschreven. Hoe gaan we mekaar herkennen: bij mij is het gemakkelijk: ik ben veruit de knapste van de groep.
bwa harry, ik heb der toch veel knappere gezien jong, ik denk dat uw Chippendale periode toch al ver achter de rug ligt. Sorry dat ons gesprek abrupt eindigde, maar de sales rep was juist antwoord aan t geven op 1 van mijn vele vragen lol
J_2000
0
@StockInvestor.. 2 ferme duimen omhoog.. Liefst zou ik je 5 sterren geven!
Heb ondertussen nieuwe presentatie die gisteren verschenen is ook doorgenomen (leek geen einde aan te komen).
Dank dat je m'n 6 vraag-stukken gebruikt hebt als basis voor je verslag!!
Samengevat blijft MDxHealth een bedrijf met enorm potentieel, super innoverende producten,
maar dat het nog een hele rit te gaan heeft, veel overtuigingskracht zal nodig hebben, en concurrentie ook niet stil zit..
Op korte termijn kunnen er nog wel enkele obstakels zijn om koers zwaar hoger te sturen.
De volgende kwartalen zullen veel beleggers vooral focussen op de verkopen van ConfirmMDx omdat andere producten gewoon pas later echt op de markt komen.
Zelf denk ik dat ConfirmMDx-verkopen wel aantrekken maar vrees dat 15 a 17.000
voor dit jaar te ambitieus zal blijken. Q3-resultaten zullen daar zeer bepalend zijn.
Jan De Kerpel zit in zijn tabellen nog steeds met 20.000 verkochte tests voor 2015. Nieuwe testen kunnen mogelijk voor compensatie zorgen en verdienen wellicht ook deel-waarderingen.
Denk dat we rekening moeten houden dat wat betreft koers, na ferme stijgingen in 2013 en 2014, 2015 eerder een overgangsjaar zal zijn, in aanloop naar hopelijk verdere uitbraak volgende 2 jaren..
moaventtog
0
Stock...een welgemeend dankjewel voor dit verslag.
Is redelijk wat tijd in gekropen en je deelt dit belangeloos.
TOP

Jan Groen lijkt mij hierin te bevestigen dat de Amerikanen op een heel agressieve manier zaken doen,veel geblaas en getoeter maar de cijfers zijn voor later.Ik denk dat onze hoge verwachtingen betreffende Cologuard zeker nog niet ingelost zijn.

Gr Jeff
[verwijderd]
1
@Stockinvestor
Grote dank (en twee duimen) voor super samenvatting! En vooral ook dank voor het vergaren (najagen?) van deze antwoorden op onze "brandende" vragen.
NielsjeB
1
Jeempie StockInvestor, heel hartelijk dank voor de tijd die u hierin gestoken heeft, AB!

Verder sterkt het mijn opvattingen over MDxHealth, ik ga verder reduceren bij een goede gelegenheid. Ergens volgend jaar na verdere emissies misschien weer opbouwen.
Het gaat zo te zien een lange adem vereisen voordat de vruchten geplukt kunnen worden.

Met name dank voor je comments over Palmetto en Exact Sciences. Palmetto is zoals je weet verbonden aan Medicare, en dat verzuipt in de administratieve rompslomp. Dus kan zeer zeker een belangrijke reden zijn voor teruglopende verkopen. Dat het register verder opengesteld zou zijn zou dan wel weer heel goed nieuws zijn, zou dat dan toch de reden zijn achter het vasthouden aan de outlook 2015? Zou de relatie met EXAS nog wel goed zijn? Of is het misschien de realisatie dat Cologuard gekapitaliseerd gaat worden met hele lage afdracht aan MDX?

De overtuiging "take it slow" kan mij niet overtuigen vooralsnog iig, vind het veel te langzaam gaan. Nog een nieuwe Pascual-achtige studie en we zijn zo weer 1,5 a 2 jaar verder.

Succes allen!
Niks is wat het lijkt
0
Fantastisch verslag Stockinvestor, waarvoor hartelijk dank!! Ondanks wat vraagtekens en mindere punten blijft het een zeer interessant en kansrijk verhaal bij MDx. Ik proef hier en daar teleurstelling in de reacties wat betreft de snelheid die er op diverse gebieden gemaakt wordt. Ik begrijp dat wel, maar in bio land is dit niet echt ongebruikelijk en ik eerlijk gezegd vind ik de huidige waardering zeer, zeer bescheiden t.o.v het potentieel. Iedereen zijn mening natuurlijk, maar ik zou voorzichtig zijn met voornemens om eerst nog weer te verkopen om later goedkoper terug te kopen. Het zou kunnen werken, maar het is riskant want ik ben er van overtuigd dat de koers zonder dat verduvelde computerprogramma van GSA nu ook best op op bv 6/7 euro had kunnen staan.
Omnius
0
dank Stockinvestor. Ik mis zelf de kennis en eerlijk gezegd ook de durf om naar zo'n bedrijf te gaan en alle directieleden e.d. aan de tand te voelen. dikke AB!
[verwijderd]
1
Stockinvestor: ik was en ben na dit perfecte verslag van de vergadering van gisteren bijzonder onder de indruk van jouw "gebetenheid" om echt te begrijpen hoe MDXH echt draait en wat de evolutie zal zijn op korte en lange termijn. Je hebt zowel de CEO als de COO continu de juiste vragen gesteld en ze ook voortdurend gechallenged om tot de kern van de zaak te komen. Af en toe probeerde (vooral) de COO een beetje op de vlakte te blijven maar dat is bij jou niet gelukt. NIEMAND had gisteren avond een betere rep kunnen zijn van de aandeelhouders dan jij. Ik stond er naast: dus ik kan oordelen. Mijn respect!
Ik ben trouwens net nog eens in de spiegel gaan kijken en ergens kan ik begrijpen wat je met die Chippendale periode bedoelt..;maar het was dan ook al laat hé en ik was moe (lol)..
[verwijderd]
0
Hele dikke AB Stockinvestor. Voor nu heb ik het even diagonaal gelezen maar er komen vonken af EN hele interessante nieuwe inzichten..
[verwijderd]
5
Hierna enkele persoonlijke kanttekeningen of kleine aanvullingen bij het excellente verslag van Stockinvestor over de gesprekken met Dr. Groen (CEO) en Chris Thibodeau (CCO):
- het hele top-management van MDXHealth leek mij een bijzonder goed samengestelde groep van complementaire persoonlijkheden, CV's en competenties. Beslist geen windmakers die erbij lopen omdat ze nergens anders terecht kunnen. Dàt alleen al geeft mij veel vertrouwen dat dit team betrouwbaar is.
- De CCO is een echte gedreven persoonlijkheid, een typische Amerikaan, een echte spraakwaterval die door Stockinvestor toch nog gedwongen werd over de kern van de zaak te praten.
- Zowel Jan Groen als ook Chris T. hebben hun hele toekomst, hebben en houden op MDXH ingezet: beiden spraken met de volste overtuiging hun geloof uit over een schitterende toekomst van MDXH: uiteraard kan je dit van hen verwachten…maar ze waren beiden bijzonder overtuigend in hun verwachtigen op lange termijn.

- onze nieuwe aanwinst NovioGendix heeft (naast een pak patenten en "mogelijkheden") nog een concreet product in ontwikkeling namelijk ivm nierkanker: veelbelovend…maar dat zal nog wel een tweetal jaren duren eer het op de markt kan komen. Het zal wel één van de onderdelen worden van een totaal-oplossing voor alles wat met urlogie etc te maken heeft: een perfecte positionering dus als een one-stop-shopper met als voordeel dat telkens hetzelfde kanaal zal gebruikt worden (dus heel kostengunstig business model).
Met de overname van Novio-Gendix heeft MDXH nu een veel groter werkterrein verkregen en dus veel meer kansen om bij urologen binnen te geraken: vanaf het ogenblik dat iemand denkt aan een test om zij PSA-niveau te checken kan hij vragen naar onze testen en de uroloog zal er geld mee verdienen terwijl dit totnogtoe met de PSA-test niet het geval was. Een win-win dus.
De grote grijze zone bij de huidige PSA-test ligt tussen een waarde van 3 à 10 ng/ml: dat is net hetterrein waar de test van MDXH een heel duidelijke uitspraak kan doen…en dit is ook het terrein waar zo'n 20 à 30% van de huidige PSA-testresultaten zich situeren.
- Tussen select en confirm MDX is er volgens Jan Groen haast geen kannibalisme te verwachten: de ne voorspelt op voorhand of er überhaupt nood is aan een biopsie. De andere wordt toegepast op weefsel uit de uitgevoerde biopsie
- Het gebruik van de MRI-test werd gezien als een welkom type "beeldvorming" om aan te geven dat er "iets" scheelt: onze testen moeten daarna in detail het weefsel onderzoeken om een betere uitspraak te kunnen doen over de aard van de (mogelijke) kanker: dus complementariteit ipv competitiviteit.
Conclusie van de hele avond: ik ben nog sterker overtuigd dan voordien dat we hier op een goudader gestoten zijn: er moet nog wat gegraven worden, maar vanaf nu kan het met de koers alleen nog bergop gaan en niets zal dat tegenhouden.
Trust&watch
0
Bedankt Stockinvestor! Dikke AB!

Ik ben altijd geleerd dat een goede salesorganisatie ook even tijd nodig heeft om te zaaien om daarna te oogsten. Aantal testen voor 2015 te ambitieus, maar gaat komen in 2016.
vreemdvermogen
0
Bedankt Stockinvestor en Harryvanluik dat jullie de moeite hebben genomen de bevindingen met on te delen. Dikke pluim.
Het klopt dus toch dat de urologen veel moeten terugrapporteren en dat MDx daar verschrikkelijk achteraan moet voor een goede interim rapportage.
8.763 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront