Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Docdata: de onbekende parel met een grote toekomst

1.522 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

mjmj schreef op 28 mei 2014 14:39:

He ridder zit jij long in docdata?
Sinds de koers ca 4 euro was, dus very long.
particuliere belegger
0
Niet bij mij bekend, maar dat gaat al tijdje zo na dhl nieuws in combi opmerking van sns hierover en steeds mooie opdrachten voor iai.

Enige bijzondere hieraan is dat aandeel veel meer in het nieuws is geweest, misschien wel belangrijkste impuls van koersstijging
joeps
0
SNS securities June 11:

DOCDATA
Hold
from buy
Share price: EUR19.84
closing price as of 10/06/2014
Target price: EUR 21.30
from Target Price: EUR 21.00

Sells UK charity business, downgrade to Hold
The facts: Last Friday Docdata announced that it had sold its UK charity business (called Docdata Payments Response). The acquirer is a direct competitor called DDC Outsourcing Solutions, which will acquire all shares and thus contracts and employees. No financial details have been made available but Docdata states that the transaction will have no material impact on the results of the Group.
Our analysis: The sale of the UK charity business is part of the restructuring of the UK operations. Docdata had already written down most (if not all) of the goodwill related to Braywood and Hithura (the original companies Docdata acquired that form the UK operations) because of weakening revenue and
profitability.
We assume that the current sale will mean a reduction of between EUR 2-3m in consolidated revenue and that there will be a small book gain, which will be offset by a corresponding charge for a reorganisation of the remaining E-commerce activities. We do not assume that the current processes will have an impact on
the E-commerce activities in the UK, meaning that services to current clients (House of Fraser, for example) and Zalando, will be continued.
Conclusion & Action: A small divestment that appears to be the culmination of the restructuring of the UK. That is a positive thing as management can now direct even more attention to client acquisition, expansion and operations. Because of the strong share price appreciation in the last 3 months (21%) resulting in a remaining upside of just 7%, we change our rating to Hold, updated price target of EUR 21.30.
DeZwarteRidder
0
Waalwijk, 8 juli 2014

Docdata introduceert Docdata Connect
Bediening van miljoenenpubliek vanuit één centrale voorraad

Docdata introduceert Docdata Connect, een slimme fulfilment oplossing waarmee producten eenvoudig kunnen worden opgenomen in het aanbod van verschillende online marktplaatsen. Door gebruik te maken
van Docdata Connect worden bestellingen die voortkomen uit de verschillende marktplaatsen uit één centrale voorraad geleverd. Docdata introduceert deze dienst met ‘launching customer’ Clics Toys, producent van hoogwaardig kinderspeelgoed.

Grote webshops zoals Zalando, Amazon, Alibaba, eBay, en bol.com, fungeren steeds meer als online marktplaatsen en zijn interessante verkoopkanalen voor partijen die hun producten online aanbieden, omdat zij dagelijks een miljoenenpubliek bereiken. Merken en retailers kunnen daarmee hun afzetgebieden en zichtbaarheid substantieel vergroten. Dat vraagt echter om een optimale beheersing van de voorraden, die in veel gevallen niet gecentraliseerd zijn, en tot ingewikkelde goederenstromen voor de afzet naar de verschillende kanalen. Docdata biedt met Docdata Connect een interface waarbij producten met één druk op de knop op verschillende (internationale) verkoopkanalen aangeboden kunnen worden en waarbij de fulfilment vanuit één centrale voorraad bij Docdata geschiedt. Door toevoeging van specifieke business rules in de IT systemen van Docdata kunnen producten in elke gewenste verpakking, met eigen branding, en zelfs gepersonaliseerd verstuurd worden.

Jack Heijkans (algemeen directeur Docdata Benelux): “Een groot deel van de consumenten start de zoektocht naar producten online, via de grote gevestigde marktplaatsen. Het is dan ook zaak om als merk of retailer op die marktplaatsen aanwezig te zijn. Logistiek stelt dit nogal wat eisen aan je voorraadbeheer terwijl juist daar veel winst te behalen valt. Met Docdata Connect bieden wij onze klanten enerzijds een eenvoudige ontsluiting van hun product(en) aan een miljoenenpubliek, en anderzijds een extreem efficiënt voorraadbeheer. Wij zijn uitermate blij om deze dienst uit te rollen met speelgoedfabrikant Clics Toys, en hen verder te helpen in hun ambitieuze groeistrategie.”

Hedwig Van Roy (General Manager Clics Toys): “Wij zien voor ons product een enorm marktpotentieel, en de grote marktplaatsen zijn dé sleutel voor Clics Toys om ons product onder de aandacht te brengen van een groot publiek. We lopen echter tegen logistieke vraagstukken op waar wij zelf geen oplossing voor hadden. Docdata Connect biedt precies wat we zochten en kan voor ons bedrijf een game-changer zijn. Het is de oplossing voor het verwezenlijken van onze groeistrategie. Met Docdata Connect kunnen we enorme stappen zetten op de internationale speelgoedmarkt en meeliften op de marketingfaciliteiten van de Amazon’s van deze wereld. Wij hebben inmiddels afspraken met bol.com, Toys XL, Bart Smit en straks Intertoys om aan te sluiten. In de nabije toekomst wordt het geheel ook verder Europees uitgerold. Grote voordeel van de samenwerking met Docdata is dat wij ons kunnen focussen op onze ‘core business’, namelijk leerzaam en leuk speelgoed ontwikkelen. Wij hebben veel vertrouwen in het partnerschap met Docdata als de meest innovatieve e-commerce dienstverlener in Europa.“
voda
0
Docdata voelt wegvallen Zalando - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Docdata voelt vertrek Zalando' om meer informatie, commentaar CEO en actuele koers toe te voegen)

AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv (DOCD.AE) heeft in het eerste halfjaar van 2014 een lagere winst en omzet behaald dan een jaar terug, voornamelijk door de teruggang van de dienstverlening aan Zalando, en verwacht ook voor het gehele jaar een lagere omzet.

"Onze onderneming heeft, in lijn met de verwachtingen, over het eerste halfjaar van 2014 een lagere omzet gerealiseerd", zegt chief executive Michiel Alting von Geusau. "Met Docdata bevinden we ons in een fase, waarbij enerzijds Zalando de fulfilment-activiteiten grotendeels in eigen hand neemt en anderzijds nieuwe toonaangevende klanten als ASOS en Toys'R'Us zijn aangesloten", geeft hij aan.

Over de eerste zes maanden werd een winst behaald van EUR3,6 miljoen, een daling ten opzichte van de EUR5,1 miljoen een jaar terug. De omzet daalde met bijna 7% tot EUR76,3 miljoen, wat volledig het gevolg is van het substantieel lagere omzetniveau uit de dienstverlening van Docdata aan Zalando, de grootste klant van het bedrijf in Duitsland.

Het aandeel van Zalando in de groepsomzet liep in het eerste halfjaar terug tot 23,6% van 36,3% in de eerste zes maanden van vorig jaar. Docdata blijft voorlopig nog onder meer de retouren voor de online moderetailer afhandelen in diverse landen en ook de fulfilment-activiteiten verzorgen voor Zalando Lounge, de outlet van het bedrijf. Op termijn zal het aandeel van Zalando daardoor uitkomen op 10% tot 15%, geeft de CEO aan tijdens een pers- en analistenbijeenkomst in Amsterdam.

De omzetdaling van Zalando bedroeg EUR11,8 miljoen en werd slechts gedeeltelijk opgevangen door de omzetgroei van onderdeel IAI en de groei van de omzet van andere klanten van Docdata in Nederland en Duitsland. De omzet bij de e-commercetak nam af met EUR6,4 miljoen, waar technologiedivisie IAI de omzet zag toenemen met EUR0,7 miljoen.

In het tweede halfjaar zal de focus blijven liggen op het binnenhalen van nieuwe klanten en orders om in 2015 weer groei te laten zien, herhaalt het bedrijf. Afgelopen maanden werden al belangrijke klanten als moderetailer ASOS en speelgoedketen Toys'R'Us binnengehaald.

De implementatie van ASOS is succesvol verlopen maar het effect op de omzet van Docdata zal in 2014 nog gering zijn, omdat deze implementatie fasegewijs gaat, licht het bedrijf toe. Maar volgend jaar wordt het echt in de omzet zichtbaar, zegt Alting von Geusau.

Ook ziet het bedrijf een interessante rol weggelegd voor 'specialised resellers' die opereren in nichemarkten. Hier verwacht de CEO veel groei te kunnen behalen.

Maar, zoals eerder aangegeven, verwacht het concern voor e-commercetak Docdata voor dit jaar nog een lagere omzet door het wegvallen van Zalando. Deze omzetdaling zal zeer waarschijnlijk groter zijn dan de mogelijke omzetgroei door strategische samenwerking met veelbelovende nieuwe klanten, waaronder ASOS en Toys'R'Us.

Wat betreft onderdeel IAI merkt het bedrijf op dat de orderportefeuille van de divisie in het eerste halfjaar 2014 tot een recordniveau van EUR15,8 miljoen is opgelopen, waarvan het belangrijkste deel volgens planning nog in 2014 zal kunnen worden afgeleverd.

Op de beurs staat het aandeel donderdag rond 13.30 uur 2,8% lager op EUR18,30, bij een 0,8% lagere AScX.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

sip
1
De omzet vermindering door Zalando is qua brutowinst prima opgevangen.
Deze was slechts 400000 euro lager doordat de marge 1,1% hoger is.
De omzet van IAI wordt 2e hlfjr erg goed gezien het orderboek.
Het zakken van de nettowinst komt door de gestegen verkoop- en de algemene beheerskosten.
Dit is om de toekomstige groei te realiseren dus de kosten voor de baten.
Ook wordt er veel gedaan de dienstverlening te verbeteren en met nieuwe en betere diensten
te komen terwijl IAI zich ook goed ontwikkelt en erg innovatief bezig is.
De balans is zeer sterk met hoge solvabiliteit en geen rentedragende schulden en een zeer
beperkte goodwill ( 6% van het eigen vermogen).
Het jaar 2015 zal er weer groei zijn en de vooruitzichten ogen goed terwijl DocData ook wordt
gezien als overname kandidaat.
DocData is bezig in interessante markt met groeikansen terwijl ze op technologisch gebied
voorop loopt.
Hopelijk wordt 2e halfjaar beter dan 1e halfjaar 2014 vooral door de hoge afleveringen bij IAI.

particuliere belegger
0
Nee, ik vermoed dat te maken heeft met periode heel veel goed niews voor dd. Nieuwe klanten en media aandacht voor bedrijf. Veel nieuwe beleggers aangetrokken die nu misschien weer deels vertrekken. Ik mijn eigen positie deels verlaagd top 19 en koop nu weer deels in.

DeZwarteRidder
0
donderdag 14 aug 2014, 09:19
Zwitserse order voor Docdata
WAALWIJK

IAI Industrial Systems, een onderdeel van Docdata, gaat 16 systemen voor het personaliseren van identiteitskaarten leveren aan het Zwitserse Trüb. Dat maakte Docdata donderdag bekend, zonder op financiële details in te gaan.

De zogeheten CardMaster Deck-systemen worden in het vierde kwartaal van dit jaar en in het tweede kwartaal van 2015 geleverd. Vergelijkbare systemen van IAI zijn wereldwijd in gebruik.
particuliere belegger
0
particuliere belegger
0
babbeleguchjes
0
Docdata levert betaalsysteem voor parkeren
Gepubliceerd op 29 sep 2014 om 10:48

Docdata levert betaalsysteem voor parkeren
Docdata verlengt contract met E-commerce
DRIEBERGEN (AFN) - Docdata Payments gaat het onlinebetaalsysteem leveren voor de innovatieve parkeeroplossing in de Belgische gemeente Kortrijk. Dat maakte Docdata maandag bekend zonder financiële details te melden.
Docdata spreekt van een uniek systeem in Europa waarmee het parkeren volledig digitaal is te realiseren via een mobiele website. Onder meer toont de site een overzicht van beschikbare parkeerplaatsen en bijbehorende tarieven. Ook kan de volledige betaling en parkeerduur online worden geregeld.
De parkeeroplossing is ontwikkeld door het Belgische LIN.K in samenwerking met softwarebedrijf Skidata. Het betaalsysteem is klantvriendelijker dan SMS-parkeren, omdat er geen aparte telefoon-, administratie- of transactiekosten aan de consument worden doorgerekend.
sjaak1918
0
Alles daalt, maar Docdata wel heel hard. Meer dan 10%! Gisteren nog een goede update?!?!
babbeleguchjes
0
inderdaad, leek mij een erg goede update. Waar voorheen steeds werd verwacht dat docdata erg afhankelijk was van Zalando, en door verlies van deze klant de omzet substantieel terug zou lopen, lijkt het er steeds meer op dat docdata dit heeft opgelost door nieuwe klanten en verbetering van bestaande omzet.
's zal wel met het sentiment van het moment hebben te maken
[verwijderd]
0
Vind het jammer dat het aandeel zo volatiel is, maar dat zal met de omvang te maken hebben.
aextracker
0
Naast de "waan van de dag op beurs technisch gebied" verwacht ik dat het met de relatief geringe free float en beperkte verhandelbaarheid qua vraag en aanbod te maken heeft.

Mooi aandeel en bestendig dividend beleid , wat groei vertoont. Bedrijf en bestuurder welke snapt hoe je met shareholdervalue dient om te gaan.

De jonkheer heeft het goed in de smiezen bij DD.

IAI voorlopig even aan boord houden.

Tracker

Tracker
babbeleguchjes
0
absoluut, zeker met het vooruitzicht dat het de bedoeling van docdata is dat de winstcijfers vergelijkbaar worden met e-commerce deel, zie ook
www.bd.nl/regio/tilburg-en-omgeving/w...
Biobert
0
[quote alias=aextracker id=7979141 date=201410221942]
Naast de "waan van de dag op beurs technisch gebied" verwacht ik dat het met de relatief geringe free float en beperkte verhandelbaarheid qua vraag en aanbod te maken heeft.

Mooi aandeel en bestendig dividend beleid , wat groei vertoont. Bedrijf en bestuurder welke snapt hoe je met shareholdervalue dient om te gaan.

De jonkheer heeft het goed in de smiezen bij DD.

En, bovendien een gezellige AVA waarbij de Jonkheer na afloop in goede stemming is en graag een sigaartje rookt]
1.522 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 0,560
Verschil -0,018 (-3,11%)
Hoog 0,560
Laag 0,550
Volume 19.131
Volume gemiddeld 13.501
Volume gisteren 11.485

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront