Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Woensdag 18 Juli 2012

51 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0

Overname: Best of the Rest: Columbus. Detron. HSO.
Imtech ICT. Inter Access. Norriq. Prodware.Tectura,
+ enkele andere algemene ICT-dienstverleners…

lucas D
0

Qurius en Norriq vormen bier-pact
Duitse brouwers worden bewerkt met geïntegreerde erp-oplosssing
18-07-2012 11:57 | Door Rik Sanders | Lees meer over de bedrijven: Qurius, Norriq
Microsoft-dienstverlener Qurius heeft een samenwerkingsverband gesloten met zijn Deense concurrent Norriq. Qurius gaat naast zijn eigen oplossing de Norrig Drink-IT-oplossing met geïntegreerde erp- en crm-functionaliteit op de Duitse drankenmarkt aanbieden. Het bedrijf uit Zaltbommel bedient al een aantal Duitse brouwerijen. Norriq wil via de samenwerking met Qurius groeien in Duitsland.

Qurius haalde via na de overname van het Duitse Wilhelm & Zeller een aantal bierbouwers binnen als klant. Concurrent Norrig bedient met zijn oplossing Drink-IT wereldwijd diverse brouwerijen, maar heeft in Duitsland met twee klanten, - de twee Beierse staatsbrouwers Weihenstephan en Schwarzbräu -, nog weinig voet aan de grond. 'Duitse bedrijven doen nog steeds het liefst zaken met andere Duitse bedrijven', zegt Alex Vandereycken, algemeen directeur van Norriq België. 'Door te gaan samenwerken met Qurius, dat de verdeelrechten van Drink-IT van ons voor de Duitse markt heeft gekregen, verwachten we dat er meer brouwers voor onze oplossing kiezen.'

Maatwerk
In Drink-IT worden alle bedrijfsprocessen geïntegreerd ondersteund en kunnen drankbedrijven bijvoorbeeld een uitgebreide analyse van de productiekosten, een geoptimaliseerde planning en omzetvoorspellingen maken.

Qurius heeft zeven Duitse brouwers als klant. Vandereycken verwacht dat bij een volgende update van de Qurius-oplossing deze klanten ook de mogelijkheid wordt geboden om naar Drink-IT over te stappen. 'Duitsland biedt grote groeikansen. Er zijn nog zo'n veertienhonderd brouwers, van groot tot klein. SAP is onze grootste concurrent. Daarnaast gebruiken veel brouwers nog maatwerkoplossingen. Het zijn doorgaans traditioneel ingestelde bedrijven die pas wat vervangen als het echt moet. Groot-Brittannië is voor ons ook een speerpunt. Daar zijn bijvoorbeeld nog relatief veel AS/400-oplossingen in gebruik.'

Hart onder riem
De timing van het door Norrig uitgestuurde persbericht was wel opvallend. Het beursgenoteerde Qurius ligt in Nederland onder een vergrootglas nadat het vanwege zwaar weer zijn overgebleven Nederlandse en Duitse activiteiten wil verkopen. Eerder verkocht het al zijn Spaanse en Belgische activiteiten aan Prodware. Vandereyken zegt te voelen dat de Qurius-organisatie onder spanning staat, maar wil met het persbericht ook aangeven dat er nog steeds goede dingen gebeuren. 'Met deze samenwerking tussen Qurius en Norriq in Duitsland waren we al een tijd bezig. Met het persbericht willen we aangeven dat er muziek in zit. Bij Qurius zit veel ervaring en kennis op het gebied van de brouwerijmarkt.'

Of de vraag of Norriq ook belangstelling heeft voor Qurius wil Vandereycken niet in gaan. 'Daarvoor moet je bij het bestuur van Norriq in Denemarken zijn. Wel ben ik er van overtuigd dat Qurius ergens goed onderdak zal vinden.' Woordvoerder Albert Holtzappel van Qurius was niet op de hoogte van de persmededeling van Norriq. Na navraag te hebben gedaan stelt hij in een latere reactie dat de samenwerkingsovereenkomst voor zijn bedrijf 'business as usual ' is. 'Voor ons betekent het dat we meerdere smaken kunnen aanbieden op de Duitse markt.'

Toekomstmuziek
Norriq heeft op de Belgische biermarkt een steviger positie, met onder andere Westmalle en Duvel als klant. Ook werkt de Microsoft-dienstverlener voor grote bierconcerns als Heineken en Carlsberg. Die hanteren meestal een tweesporenmodel waarbij ze met meerdere leveranciers werken, zegt Vandereycken. 'Heineken heeft in Europa gekozen voor SAP, maar op andere continenten voor een 'SAP light'-versie. Wij leveren bijvoorbeeld onze bedrijfssoftware aan de Afrikaanse operatie. Carslberg ondersteunen wij weer in Azië.'

De Belgische directeur verwacht dat er de komende jaren een tweedeling zal ontstaan onder de Microsoft-dienstverleners. Partijen richten zich of helemaal op een niche-oplossing of met meerdere oplossingen in huis proberen te groeien door overnames of het sluiten van samenwerkingen, gericht op het verdelen van IP-rechten. 'Zo'n dienstverlener heeft een keer een oplossing ingevoerd bij een klant en na gebleken succes bij nog een branchegenoot en daarna bij nog een, waaruit uiteindelijk een niche-oplossing is gegroeid. Je moet echter wel steeds investeren in het product, om ook de Microsoft-updates bij te houden. Dat kun je alleen maar doen door te kiezen voor specialisatie of grootschaligheid via het inkopen van marktaandeel.'

Zowel de Qurius-oplossing als Drink-IT zijn gebaseerd op Microsoft Dynamics Navision. Volgens Vandereycken spelen er binnen Norrig wel ideeën om over te stappen naar Axapta, maar is dat vooralsnog toekomstmuziek. '

De zaken gaan gewoon door tijdens de onderhandelingen.
ws belgie
0
er zijn zeker kandidaten genoeg. en dit kan enkele ten goede komen van de aandeelhouders. de verkoop zal wellicht per opbod gebeuren en diegene die meest kan bieden zal het hebben. dit wel tegen de zin van leen, die liever prodware ziet komen om daar een functie te aanvaarden om daar verder zijn zakken te kunnen vullen.
Chiddix
0
quote:

stormvogel schreef op 18 juli 2012 13:14:

Handel al een uur stil gelegd komt vast door de zwarte kraai.
De ZwarteKraai zal zeker invloed hebben op de bied en de laat. En op beheerders. Want die krijgen info die ze anders niet voorhanden hebben.
Het zet ze in ieder geval aan het denken.
Grote partijen gaan het forum van Quirius niet zitten lezen. Die hebben hun eigen adviseurs.
Leen zit voortdurend op IEX mee te lezen, om de beeldvorming rondom zijn bedrijf te peilen. Naar de koers kijkt hij niet want dat is voor speculanten.
[verwijderd]
0

“ want dat is voor speculanten ”
Onderhandelingzaken gaan gewoon door

“ Business as usual ”
Des te interessanter!

Uptrend
0
quote:

Laurenzo schreef:

“ want dat is voor speculanten ”
Onderhandelingzaken gaan gewoon door

“ Business as usual ”
Des te interessanter!

die Houtenappel........business as usual. Al die JA-knikkers van Zevendwergen moeten het verhaal vertellen. En die Geerd Slang....sist hij ook nog rond Q.?
Uptrend
0
nog even iemand 125K eruit gegooid vanmiddag. voor diegene duurt het te lang. straks weer onnozel PB dat er geen partijen meer zijn die serieus interesse hebben in Q. koers dan weer EUR 0,03 en die franzosen pakken dan weer gewoon x% uit de markt.
[verwijderd]
0
quote:

Uptrend schreef:

nog even iemand 125K eruit gegooid vanmiddag. voor diegene duurt het te lang. straks weer onnozel PB dat er geen partijen meer zijn die serieus interesse hebben in Q. koers dan weer EUR 0,03 en die franzosen pakken dan weer gewoon x% uit de markt.
Zou niet verkeerd zijn om eens even een verslag naar de aandeelhouders te geven van de lopende gesprekken.
Uptrend
0
quote:

geld als water schreef:

[quote=Uptrend]
nog even iemand 125K eruit gegooid vanmiddag. voor diegene duurt het te lang. straks weer onnozel PB dat er geen partijen meer zijn die serieus interesse hebben in Q. koers dan weer EUR 0,03 en die franzosen pakken dan weer gewoon x% uit de markt.
[/quote]Zou niet verkeerd zijn om eens even een verslag naar de aandeelhouders te geven van de lopende gesprekken.
ik verwacht morgen, uiterlijk vrijdag a.s. nieuws (antwoord richting VEB/ aandeelhouders).
mogelijk ook een melding Substantiële deelnemingen (AFM).

Uptrend
0
van de website van Qurius:

Commissaris Reggie de Jong (1964, Nederlandse nationaliteit) heeft sinds 2009 haar eigen management adviesbureau met als kernactiviteiten herstructurering, ontvlechtings- en integratietrajecten, programmamanagement en opleidingen en training. Veelal maakt een complex IT-component onderdeel uit van de opdracht. Daarvoor was zij CEO van Ordina BPO, onderdeel van het beursgenoteerde IT-bedrijf, en heeft zij Ordina BPO geherstructureerd en verkocht. In de periode 2006-2008 was De Jong CIO en lid van de Raad van Bestuur van DSB Bank.

Even een greep uit het profiel........ontvlechting, Ordina (is dit geen potentiële overname kandidaat? van overheid naar privaat?), herstructurering en verkoop en DSB (oeps, als het om de financiën gaat..)
51 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 13:35
Koers 0,272
Verschil -0,004 (-1,45%)
Hoog 0,290
Laag 0,272
Volume 5.207
Volume gemiddeld 8.624
Volume gisteren 500

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront