Heijmans « Terug naar discussie overzicht

werk voor Heijmans?

4 Posts
[verwijderd]
0
Betonrot bedreigt infrastructuur
Door JEROEN DE VREEDE

DEN HAAG - Niet alleen honderden bruggen, maar ook sluizen, gemalen en stormvloedkeringen slijten sneller dan gedacht. Betonrot en verzwakking van staal maakt extra onderhoud nodig.

De sluis bij Eefde wordt bedreigd door betonrot. FOTO WIKIPEDIA
In ernstige gevallen is nieuwbouw nodig. Dat meldt het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het gaat om vergelijkbare problemen als bij de honderden verkeers- en spoorbruggen die in 2007 zijn onderzocht. Van die bruggen zijn er twaalf zo slecht aan toe dat er binnen vijf jaar renovatie nodig is.

Op drie plaatsen zal versneld reparatiewerk worden uitgevoerd omdat de schade daar het grootst zal zijn als het bouwwerk uitvalt. Het gaat om de Middelsluis bij Terneuzen, het gemaal Eefde bij Zutphen en de stuw Sambeek in Noord-Brabant.

Verkeer en Waterstaat vreest dat onderzoek en reparatie van alle bouwwerken jaren gaat duren, omdat het specialistisch werk is.
[verwijderd]
0
In een vorig draadje werd iets gevraagd over een nieuwbouwwijk in gouda,

Het gaat om de realisatie van de nieuwe woonwijk Westergouwe bij Gouda. In de periode 2009 tot 2015 gaan Heijmans en Volker Wessels – op basis van 50-50% - naar verwachting 1.900 woningen en het wijkwinkelcentrum ontwikkelen. Het contract heeft voor Heijmans over deze periode een waarde van circa € 240 miljoen. De woningen zijn onderdeel van het Heijmans ontwikkelingspotentieel, dat 45.700 woningen bedraagt.
De gemeente Gouda, Heijmans en Volker Wessels hebben veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het woon- en leefmilieu in Westergouwe. Er komen in totaal circa 3.850 woningen, met daaromheen veel ruimte voor water en groen. De wijk krijgt woningen voor starters, senioren en gezinnen. 400 woningen zijn bestemd voor de sociale huursector. Verder worden in of aan het water 60 woningen gerealiseerd volgens het concept Waterwonen. Het stedenbouwkundige plan biedt ook ruimte voor het principe van Wenswonen©, waarbij kopers gelegenheid hebben om hun woning naar eigen inzicht in te delen.

Naar verwachting zal in de loop van 2009 gestart worden met het bouwrijp maken van het gebied. De eerste woningen zullen naar verwachting medio 2012 opgeleverd worden. In de samenwerkingsovereenkomst die de partijen nu overeen zijn gekomen, is rekening gehouden met alle kosten en de maatregelen die nodig zijn met het oog op de slappe bodem en de waterhuishouding. Er komt een pakket van 4,5 miljoen kubieke meter zand. Verder is extra capaciteit voor waterberging voorzien en wordt de kwelstroom aan noordoostelijke zijde tegengegaan.

De afgelopen maanden hebben de gemeente Gouda, Heijmans Vastgoed en Volker Wessels Vastgoed een raming gemaakt van alle te verwachten kosten en opbrengsten. Geconstateerd is, dat het plan kan worden ontwikkeld en gebouwd. Hiermee is de weg vrij om de planologische procedure voort te zetten, het stedenbouwkundige plan af te ronden en aan te vangen met het bouwrijp maken.
[verwijderd]
0
Heijmans aan de slag in Antwerpen
Uitgegeven: 1 mei 2009 10:49
Laatst gewijzigd: 1 mei 2009 10:49

DEN BOSCH - Bouwbedrijf Heijmans doet mee aan een project om de bereikbaarheid van Antwerpen te verbeteren. Heijmans kan daardoor de komende 25 jaar rekenen op een totale inkomstenstroom van ongeveer 62 miljoen euro
Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

De Belgische overheid wil bestaande tramlijnen van Antwerpen naar randgemeenten verlengen.
Project

Volgens Heijmans gaat het om een van de belangrijkste Vlaamse projecten waarbij overheden en bedrijven samenwerken. Het bedrijf maakt deel uit van een consortium, dat een bouwsom van in totaal 124 miljoen euro ontvangt.

De werkzaamheden beginnen na de zomer.

Heijmans maakte eerder deze week bekend zich grotendeels terug te trekken uit het buitenland. Het infrastructuurbedrijf in België wordt wel behouden.

Strebertje
1
Goede avond,

Ik lees met veel aandacht jullie berichten en probeer hier natuurlijk wat mee te doen ik ben van mening dat het goed zal gaan met heijmans en heb dan ook wat aandeeltjes gekocht en ben van plan er nog wat bij te kopen, ik zet ze weg voor de lt maar voordat ik ze definitief weg zet wil ik nog wat day trading uitoefenen om mijn portefeuille wat meer gevuld te krijgen.

Valt niet mee ben maar een arme student :)

Ik heb dan ook maar gelijk een vraagje ik lees hier en daar wat over grenzen die doorbroken moeten worden kan iemand mij vertellen wat daar mee bedoeld word en waar kan ik daar wat over terug kan lezen?

Ik hoor het graag...

Gr,

Strebertje
Bijlage:
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 17:35
Koers 17,840
Verschil +0,160 (+0,90%)
Hoog 17,920
Laag 17,580
Volume 61.700
Volume gemiddeld 134.255
Volume gisteren 81.329

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront