FlatexDeGiro « Terug naar discussie overzicht

FlatexdeGiro 2024

384 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Hopper58
0
GOLDMAN SACHS GROUP INC.
flatexDEGIRO Neutral
13:41 Uhr

NEW YORK (dpa-AFX Analyser) - Die US-Investmentbank Goldman Sachs hat die Einstufung für Flatexdegiro nach vorläufigen Quartalszahlen auf "Neutral" mit einem Kursziel von 10,50 Euro belassen. Der bereinigte Umsatz des Online-Brokers habe der Konsensschätzung entsprochen, schrieb Analyst Charles Mayne in einer am Mittwoch vorliegenden ersten Reaktion. Das operative Ergebnis (bereinigtes Ebitda) sei etwas niedriger als erwartet ausgefallen./edh/gl

Veröffentlichung der Original-Studie: 27.02.2024 / 18:34 / GMT
PaxRomana
0
ze kunnen beter met spoed om goedkeuring vragen voor de buy back want de koers heeft het nodig..zucht...
Dividend Collector
0
quote:

Hopper58 schreef op 28 februari 2024 12:47:

Zo rond 1 h à 1 h 30 gaat dit omhoog vlammen. Ik kon de c.c. niet beluisteren. Ga ik nu eens doen.
Helaas. Zelfs de year low gebroken.
de schaatser
0
quote:

Cato de jongere schreef op 28 februari 2024 10:58:

[...]

Je betaald nu 13x de winst voor een bedrijf dat toch redelijk aan het groeien is. Het is in ieder geval niet duur vind ik zelf.
Zo denk ik ook. Ik snap er helemaal niets van. Voorlopig zit ik gevangen in dit aandeel en stap er ook niet uit, De risico's voor een verdere koersdaling zijn er naar mijn bescheiden mening nauwelijks. Dus het wordt maar weer een half jaartje op de handen zitten. om nu nog in de aandelen te stappen die op dit moment zo hoog ( te hoog ? ) worden gewaardeerd zie ik ook niet zitten. Rolls Royce was en is mijn favoriet, ik heb helaas op het verkeerde paard gewed.
PabloJa
0
quote:

Hopper58 schreef op 28 februari 2024 13:46:

c.c Het schijnt dat de cijfers van Trade Republic (concurrent in D) indrukwekkend waren??? Zij zouden margin loans gaan doen.
Toevallig ben ook ik gestart met een deel van DeGiro over te brengen naar Trade Republic. De rente van 4% is ongeëvenaard natuurlijk, maar het is ook heel goedkoop, dividendafhandeling lijkt beter dan de middelvinger van DeGiro, de gekochte aandelen zijn echt in jouw eigendom, en de spread op hun eigen beurs lijkt ook niet meer slecht te zijn.
Altijd
0
quote:

PabloJa schreef op 28 februari 2024 18:17:

[...]

Toevallig ben ook ik gestart met een deel van DeGiro over te brengen naar Trade Republic. De rente van 4% is ongeëvenaard natuurlijk, maar het is ook heel goedkoop, dividendafhandeling lijkt beter dan de middelvinger van DeGiro, de gekochte aandelen zijn echt in jouw eigendom, en de spread op hun eigen beurs lijkt ook niet meer slecht te zijn.
Ze hebben beiden voor- en nadelen. Als belegger vind ik FDG beter, omdat TR niet beschikbaar is;-). Daarnaast vind ik het uitstekend dat FDG geen rente vergoedt. Je wilt dat het geld belegd wordt, niet dat je spaarrekeningen aan het spekken bent als broker.

Jammer van die -7% vandaag. Begrijp het niet, gezien de cijfers en de progressie in alle opzichten en denk erover dan maar calls bij te kopen vanuit mijn interbroker account. Dat is wel hetgeen mij hogelijk irriteert aan FDG: het assortiment is niet compleet. Helemaal vreemd te weten dat FDG dus wel opties heeft maar deze niet via hun eigen platform beschikbaar zijn. Daarnaast houdt het gratis handelen in FDG-aandelen op per - volgens mij - 1 maart.

Op zichzelf vind het wel prettig dat aandelen zo op en neer dansen, zo is er elke dag wat te irriteren of euforisch te zijn. Wetende dat morgen weer anders is. Neem JET, Hellofresh, FDG nu, Alstom.....zoveel aandelen die elke dag een andere richting kiezen. Vaak vanwege rentegevoeligheid. Kan ook vandaag mee hebben gespeeld bij FDG. Immers: hoe hoger de rente, hoe meer geld op de spaarrekening bij Trade Republic gestald wordt en hoe minder er actief gehandeld wordt.

Dus morgen weer een topdag.
Hopper58
1
quote:

Hopper58 schreef op 28 februari 2024 13:50:

c.c. op het einde lastige vraag (van dezelfde als voor TR) over de Ebitda % (zou van 90 naar 80 % gegaan zijn). Werd niet beantwoord (we komen er met u op terug) Ik ga dat later nog eens herbeluisteren. Is werkelijk op het einde van de call.
Deze vragen kwamen van KBW - A Stifel Company/Benjamin Kohnke. De Growth Margin (dus niet de Ebitda: 90 % zou natuurlijk veel te hoog zijn) was 90 % in Q3 en ligt slechts rond 80 % over volledig 2023,: dus lager in Q4. Uiteindelijk duidt flatex aan dat de de GM zelfs onder 80 % lag in Q4. 'We will come back to you to discuss that'. Dus ofwel té complex of té gevoelig.
Hopper58
0
Trade Republic heeft 5 miljoen klanten. Daar verschiet ik toch wel van. Volgens flatex zou dat dus haast volledig in Duitsland zijn.
Hopper58
0
quote:

de schaatser schreef op 28 februari 2024 17:27:

[...]

Zo denk ik ook. Ik snap er helemaal niets van. Voorlopig zit ik gevangen in dit aandeel en stap er ook niet uit, De risico's voor een verdere koersdaling zijn er naar mijn bescheiden mening nauwelijks. Dus het wordt maar weer een half jaartje op de handen zitten. om nu nog in de aandelen te stappen die op dit moment zo hoog ( te hoog ? ) worden gewaardeerd zie ik ook niet zitten. Rolls Royce was en is mijn favoriet, ik heb helaas op het verkeerde paard gewed.
De februaricijfers zouden echt héél goed zijn (zo te horen nog beter dan januari) . Werd verschillende keren aangehaald in de c.c. Die cijfers komen volgende week dinsdag 05/02 om 8:30.

En vergeet de niet de aandelenaankoop die er nog aankomt.
Hopper58
0
TR: slecht 1 € voor handelen en 4% rente op cash. Hoe rendabel kan dat zijn? En waaraan wordt dan geld verdiend? Linke boel volgens mij. Ze staan niet op de beurs en moeten dus geen cijfers vrijgeven.

Zo nu ga ik douchen en mijn krant lezen.
Dividend Collector
0
Dat is lekker op tijd Hopper.

Hopen dat we vandaag wat koersherstel gaan zien, want het is wel weer erg naar beneden doorgeschoten.
adri67
0
www.boersengefluester.de/flatexdegiro...

flatexDEGIRO: Belangrijke wijzigingen

“Dit is een groot succes en verre van normaal”, zegt Frank Niehage, CEO van flatexDEGIRO , tijdens de persoproep ter gelegenheid van de voorlopige jaarcijfers voor 2023. Volgens dit onderzoek zou ongeveer 70 procent van de onderwerpen die publiekelijk werden gecommuniceerd voor de eerste keer in december 2022 is nu van de BaFin speciale audit verwerkt, waardoor de discountmakelaarsvereniging steeds meer financiële speelruimte krijgt om haar eigen groei- en investor relations-strategie te implementeren. Het werkelijk belangrijke punt is echter dat 2023 – hoe moeilijk het beursklimaat ook was voor particuliere beleggers die de handel beu waren – geen verspild jaar was waarin het bedrijf zich vooral met zichzelf en de regelgeving bezighield. Uiteindelijk liggen de omzet van EUR 390,7 miljoen en de winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (aangepaste EBITDA) van EUR 154,4 miljoen, gecorrigeerd voor de effecten van wijzigingen in de voorzieningen voor variabele beloning, duidelijk boven de laatst gecommuniceerde prognoses van de Raad van Bestuur.
“De operationele winstgevendheid is in de loop van het jaar toegenomen”, zegt CFO Benon Janos. Er was stevige wind in de rug van de rente-inkomsten, die met ruim 90 procent stegen naar 136,3 miljoen euro. Achtergrond: Het in Frankfurt gevestigde bedrijf biedt geen rente op deposito's op de overeenkomstige rekeningen van de effectendepots, maar belegt het geld daarentegen voor een korte periode bij de ECB en haalt hieruit de inkomsten op. Dit is altijd een hot topic in de scene, vooral omdat een aantal banken en makelaars elkaar inmiddels hebben overboden met renteaanbiedingen. Maar het feit blijft: de klanten van flatexDEGIRO zijn geen rentehoppers, maar houden vooral hun portefeuille gevuld met aandelen, ETF's en andere producten in de gaten. En daaruit genereert flatexDEGIRO steeds meer inkomsten met een commissie van 4,13 euro per transactie (2022: 4,06 euro). “Onze strategie voor het genereren van inkomsten werkt”, zegt Niehage.

Dat 2023 nog steeds een uitdagend jaar was, blijkt uit het feit dat de ongecorrigeerde winst na belastingen met bijna een derde daalde naar 71,9 miljoen euro. Dit omvat echter ook uitgaven voor speciale betalingen aan het personeel, boetes van BaFin en Italië en afschrijvingen op vastgoedfondsen van in totaal bijna 19 miljoen euro, waarvan er dit jaar geen enkele meer wordt verwacht. De voorspelling is dienovereenkomstig levendig. Dienovereenkomstig berekent de SDAX-groep een omzetstijging van tussen de 5 en 15 procent tot tussen de 410 en 449 miljoen euro in 2024. Het komt erop neer dat de winsten met 25 tot 50 procent moeten stijgen, wat zou neerkomen op een overschot van tussen de 90 en 108 miljoen euro.
Drie dingen zijn opmerkelijk aan deze vooruitzichten: Ten eerste gaat CFO Benon Janos niet uit van ontwikkelingen die momenteel niet op betrouwbare wijze kunnen worden voorspeld. Dit geldt met name voor de rentebaten en provisie-inkomsten, maar ook voor het marketingbudget, dat dit jaar weer iets wordt verlaagd tot circa 30 miljoen euro (2023: 34,0 miljoen euro, 2022: 48,9 miljoen euro). Ten tweede zou de gemiddelde verwachte nettowinst neerkomen op een winst per aandeel van iets meer dan 1,10 euro, wat het aandeel flatexDEGIRO in 2024 een koers/winstverhouding van minder dan 9 zou opleveren. Hier valt nauwelijks iets tegen te zeggen - het opwaartse potentieel van de titel is navenant groot. Het derde opvallende punt is dat het bedrijf de nettowinst zelfs als maatstaf voor zijn vooruitzichten gebruikt. Tot nu toe had flatexDEGIRO altijd de gecorrigeerde EBITDA – die in de praktijk vaak vaag is – als streefcijfer gebruikt.

Hier zou nu een einde aan moeten komen, het onderwerp ‘aangepast’ behoort tot het verleden in de communicatie met de kapitaalmarkt. Een besluit dat boersengefluester.de uitdrukkelijk toejuicht, ook al zou de kloof tussen ‘aangepast’ en ‘gerapporteerd’ in de toekomst sowieso aanzienlijk kleiner zijn geworden. Of de nettowinst ook expliciet zal worden getoond in de halfjaarberichten over Q1 en Q3 is nog niet definitief besloten. Het nummer is sowieso verplicht in het halfjaarverslag. In deze context is het passend dat het in Frankfurt gevestigde bedrijf ook elders oude gewoonten afbreekt en zijn eerdere segmentrapportage reorganiseert, die gericht is op de onderwerpen ‘Fin’ (financiële diensten) en ‘Tech’ (technologieën), en zal in de toekomst onderscheid maken tussen flatex en DEGIRO.
Er bestaat geen twijfel over: het is veel effectiever en weerspiegelt veel beter het gewicht van de groep. Volgens Benon Janos zijn beide onderdelen ongeveer even groot en leveren ze momenteel vergelijkbare resultaten op (gecorrigeerde) EBITDA-basis. Het kan niet eenvoudiger zijn om te onthouden voor de basisopstelling. Het is echter moeilijk te zeggen in hoeverre er daadwerkelijk enige inhoud zit in het aanhoudende gefluister over de vermeende interesse van beleggers van Amerikaanse of Aziatische kant. Het is echter onwaarschijnlijk dat zich op korte termijn drastische veranderingen in dit opzicht zullen voordoen. Het aangekondigde aandeleninkoopprogramma van maximaal 10 procent van de aandelen zou vanaf het derde kwartaal waarschijnlijk relevanter kunnen worden voor de koers. Een overeenkomstig voorstel dient in ieder geval te worden gedaan op de algemene vergadering op 4 juni 2024.

Last but not least is een blik op de algemene aandelenkoersen en het beleggerssentiment ook een belangrijke indicator voor de richting van het flatexDEGIRO-aandeel. En in ieder geval suggereert het huidige DAX-niveau op een recordhoogte veel. “Het jaar is sterk begonnen”, onthulde CEO Frank Niehage tijdens de persoproep op 28 februari. De recente tegenslag in het grafiekbeeld ruim onder de 10 euro is daarom waarschijnlijk een goede instapmogelijkheid voor beleggers.
de schaatser
2
Goed stuk Adri 67 en Hopper is ook weer positief. Men is binnen de directie van FDG gezond en transparant bezig.
Daar houden wij Hollanders van. De totale winst en verliesrekening moet op de achterkant van een bierviltje passen. Is het anders dan moet je dubbel oppassen.
Gaat allemaal goed komen!
Altijd
0
quote:

Hopper58 schreef op 29 februari 2024 05:54:

[...]

Deze vragen kwamen van KBW - A Stifel Company/Benjamin Kohnke. De Growth Margin (dus niet de Ebitda: 90 % zou natuurlijk veel te hoog zijn) was 90 % in Q3 en ligt slechts rond 80 % over volledig 2023,: dus lager in Q4. Uiteindelijk duidt flatex aan dat de de GM zelfs onder 80 % lag in Q4. 'We will come back to you to discuss that'. Dus ofwel té complex of té gevoelig.
Waarschijnlijk gross margin? Gross profit margin is the profit after subtracting the cost of goods sold (COGS). Put simply, a company's gross profit margin is the money it makes after accounting for the cost of doing business. www.investopedia.com/terms/g/gross_pr...

Misschien zijn de externe securitykosten hoog opgelopen bijvoorbeeld. Voorts zijn de interne personeelskosten ook hoog opgelopen, dus de netto marge krijgt dan nog een knauw. Vervolgens blijft er weinig over om uit te keren aan aandeelhouders. Vandaar dat die 10% aandeleninkoop over 2 jaar (meen 2024 en 2025) wordt uitgesmeerd. Eigenlijk was dit als 'ons' dividend die we in 2023 niet hebben ontvangen en werd gereserveerd omdat FDG haar processen niet op orde had, aldus Bafin. Al met al is het verhaal nu wat mager. Als meer gehandeld wordt staan de zaken er beter voor. En momenteel werkt de rente wel in het voordeel qua makkelijke inkomsten, maar daardoor wordt wel minder gehandeld omdat velen de spaarrekening spekken.

Ik voel me niet verplicht om de aandelen aan te houden, en heb er wel vertrouwen in dat in meer roerige tijden het handelsvolume toeneemt. Als hedge. Ik hoop dat het zo uitpakt.
Altijd
0
quote:

adri67 schreef op 29 februari 2024 08:42:

www.boersengefluester.de/flatexdegiro...

flatexDEGIRO: Belangrijke wijzigingen

“Dit is een groot succes en verre van normaal”, zegt Frank Niehage, CEO van flatexDEGIRO
Ik ga vandaag in de calls. Ik ben wel overtuigd dat de dip overdreven is. Niehage is vol vertrouwen en daar houden Hollanders ook nog eens van!
Hopper58
0
quote:

Altijd schreef op 29 februari 2024 10:37:

[...]

Waarschijnlijk gross margin? Gross profit margin is the profit after subtracting the cost of goods sold (COGS). Put simply, a company's gross profit margin is the money it makes after accounting for the cost of doing business. www.investopedia.com/terms/g/gross_pr...

Misschien zijn de externe securitykosten hoog opgelopen bijvoorbeeld. Voorts zijn de interne personeelskosten ook hoog opgelopen, dus de netto marge krijgt dan nog een knauw. Vervolgens blijft er weinig over om uit te keren aan aandeelhouders. Vandaar dat die 10% aandeleninkoop over 2 jaar (meen 2024 en 2025) wordt uitgesmeerd. Eigenlijk was dit als 'ons' dividend die we in 2023 niet hebben ontvangen en werd gereserveerd omdat FDG haar processen niet op orde had, aldus Bafin. Al met al is het verhaal nu wat mager. Als meer gehandeld wordt staan de zaken er beter voor. En momenteel werkt de rente wel in het voordeel qua makkelijke inkomsten, maar daardoor wordt wel minder gehandeld omdat velen de spaarrekening spekken.

Ik voel me niet verplicht om de aandelen aan te houden, en heb er wel vertrouwen in dat in meer roerige tijden het handelsvolume toeneemt. Als hedge. Ik hoop dat het zo uitpakt.
Ja natuurlijk: Gross Margin. Sorry.
Hopper58
0
HAUCK & AUFHÄUSER PRIVATBANKIERS KGAA
flatexDEGIRO Buy
13:41 Uhr

HAMBURG (dpa-AFX Analyser) - Hauck Aufhäuser Investment Banking hat die Einstufung für Flatexdegiro nach Geschäftszahlen auf "Buy" mit einem Kursziel von 12,50 Euro belassen. Die Zahlen des vierten Quartals deckten sich mit den Erwartungen, schrieb Analyst Simon Keller in einer am Donnerstag vorliegenden Studie. Der Ausblick des Online-Brokers liege allerdings unter dem Analystenkonsens./bek/tih

Veröffentlichung der Original-Studie: 29.02.2024 / 08:17 / MEZ
Hopper58
0
DEUTSCHE BANK AG
flatexDEGIRO Buy
15:06 Uhr

FRANKFURT (dpa-AFX Analyser) - Deutsche Bank Research hat die Einstufung für Flatexdegiro nach Zahlen auf "Buy" mit einem Kursziel von 13 Euro belassen. Analyst Mengxian Sun sieht laut einer am Donnerstag vorliegenden Studie mit Blick auf die Verwirrungen rund um die Jahresziele des Online-Brokers Kaufgelegenheiten. Der Druck auf die Aktie am Vortag sei übertrieben./ck/bek

Veröffentlichung der Original-Studie: 29.02.2024 / Uhrzeit in Studie nicht angegeben / CET
384 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:42
Koers 11,910
Verschil +2,154 (+22,08%)
Hoog 12,120
Laag 10,525
Volume 2.035.178
Volume gemiddeld 335.267
Volume gisteren 174.967

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront