bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.781 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 ... 536 537 538 539 540 » | Laatste
Syna
1
quote:

Roadie schreef op 30 januari 2024 10:10:

[...]

Ben je zeker? De regering is meer bezorgd over hun eigen hachje dan over Bpost, zeker nu een concurrent een rechtzaak heeft aangespannen tegen de overheid. PS wil de werkgelegenheid behouden (waardoor de vernieuwing van het contract voor de krantenbedeling werd stopgezet toen bleek dat Bpost niet zou worden geselecteerd). Maar de FOD economie wordt niet rechtstreeks gestuurd door de PS en de beslissing heeft geen directe impact op de tewerkstelling, wel op de koers.

Mijn inschatting: rapport zal komende dagen/weken lekken en daaruit zal blijken dat de overheid onvoldoende heeft gereageerd op de situatie ondanks dat zij (deels) op de hoogte waren van de foute facturaties.

Ik hou me eraan om eind februari dit berichtje er opnieuw bij te nemen om te zien als de inschatting juist is gebleken of niet. ;-) Ook als ik verkeerd was zal ik het delen.

Dit is geen financieel advies en Iedereen moet zijn eigen conclusies maken.
Die piste die je aanhaalt zou ook kunnen, maar ik bekijk het dan zo: indien jouw piste gevolgd wordt, zal de koers niet per sé stijgen, misschien een beetje zakken of wat dan ook. Op zich een storm in een glas water. Maar indien de piste wordt aangehaald dat er bijvoorbeeld fraude is gepleegd en dat de cijfers niet kloppen en dat dat naar voor is gekomen uit de audit, dan implodeert de koers. Het niet direct vrijgeven van de audit laat me concluderen dat er weinig opwaarts potentieel is maar, een groot risico. Indien blijkt dat de audit toch een lege fles was, dan kan ik ze nog steeds terugkopen.
belegger1981
0
Wat is jullie mening,verkopen dan…?
Als de info uitlekt dan gaan we weer naar beneden…en komt het mss nooit meer goed met die koers.iedere dag nieuws van bpost is slecht nieuws.
prince john
0
Goedemiddag Allemaal,

...een stukje TA voor den liefhebber:
MACD op den dag staat in Histogram-mode(12 26 9) op -,20074 en "het" Signal" op -0,20119...zo zou de positieve crossing aanstaande zijn...mij benieuwen...
any way, neem je eigen beslissingen, want ik weet ook niet wat er nog verder uit de hoge hoed wordt getoverd :).

Succes !

mvrgr,

John
MaxiJ
1
quote:

Syna schreef op 30 januari 2024 09:56:

Ik verslikte met net in mijn koffie bij het lezen van mijn ochtendkrant, de audit over Bpost wordt niet publiek gemaakt (FOD Economie) omdat deze beursgevoelige informatie bevat (Lees: de beurs zal zakken wanneer het bekend gemaakt wordt.) Tevens zou de Belgische staat gerechtelijk vervolgd kunnen worden. Voor mij genoeg om eruit te stappen, met (beperkt) verlies weliswaar. Veel succes iederen.
Ik zie het anders eigenlijk. Als Bpost uitstekende cijfers kan neerleggen voor 2023, dan is het uitlekken van deze informatie gelijk aan beursmanipulatie en strafbaar.
Indien een beperkt aantal mensen voorkennis hebben met deze huidige veel te lage koers en dan besluiten om in te kopen, wetend dat de koers toch zal stijgen, gaat dit in tegen de principes van de vrije markt.

Kamerlid Freilich heeft al genoeg gedaan om de koers van Bpost met 50% te laten dalen, durft die er nog een vraag over te stellen in de kamer?

Pure demagogie van de bovenste plank, zoals we van de Neo-Liberalisten gewend zijn. Het is altijd de schuld van de anderen.

Mijns inziens, is Bpost op weg naar een topjaar, het afspringen van het krantencontract is reeds verwerkt in de vorige kwartalen, die stonden alleszins zo ingeschreven.
Blijft een mooi koers om terug bij te kopen.

Op 29/2 verschijnt het financieel rapport en weten we meer.
MaxiJ
0
quote:

belegger1981 schreef op 30 januari 2024 10:33:

Wat is jullie mening,verkopen dan…?
Als de info uitlekt dan gaan we weer naar beneden…en komt het mss nooit meer goed met die koers.iedere dag nieuws van bpost is slecht nieuws.
Kamerlid Freilich is nu al 2j bezig met een personal vendetta tegen Bpost. Zijn niet aflatende stroom desinformatie heeft er oa voor gezorgd dat Bpost nu tegen een verlies van meer dan 2,5Miljard aan beurswaarde verdampt heeft zien gaan.
Gisteren durfde hij zelf vragen aan Minsiter De Sutter waarom Bpost zo'n verlies heeft geleden.

Nva zat zelf mee in de regering, toen nog in coalitie met CD&V wanneer het krantencontract werd toegekend aan Bpost. Daarna hier vragen over gaan stellen, lijkt me wel heel hypocriet allemaal.

Ik zie het persoonlijk nog wel goed komen, anders was ik geen investeerder.
MaxiJ
0
quote:

Cardano schreef op 29 januari 2024 16:20:

Dit aandeel is om van te smullen (als shorter). Wanneer is de bodem bereikt?
Vooral Naked Short gaan en laten aflopen na 29/02, succes verzekerd, doen zou ik zeggen.
Cardano
0
quote:

MaxiJ schreef op 30 januari 2024 16:44:

[...]

Vooral Naked Short gaan en laten aflopen na 29/02, succes verzekerd, doen zou ik zeggen.
Met alle respect maar het aandeel vecht momenteel nog steeds tegen zijn eigen bodemprijs. YTD -19%, vorig jaar was dit -15%. Op 5 jaar tijd is het meer dan de helft van z'n beurswaarde kwijt. Het bedrijf is de shock van 2018 nooit te boven gekomen en is nog steeds zoekend.

Als ik u ergens voordeel van de twijfel mag geven, dan denk ik dat het een goed aankoopmoment is voor mensen die een eerste pakketje kopen van "letterlijk en figuurlijk" Belgische bodem met dividend, ook al is dat nog steeds met (veel) risico en raad ik het niemand aan, puur omdat het eveneens veel te volatiel is. Veel mensen staan op verlies, er zal dus veel tegenwind zijn.
DMM
1
Op de Facebookpagina van bpost stellen ze dat ze tijdens de eindejaarsperiode in België 4 % meer pakjes hebben verwerkt dan een jaar eerder. Dat is toch een beetje gunstig nieuws.
DMM
2
Elke Pannier
Het abrupte einde van de persconcessie stort de krantenbedeling in een crisis. Kranten bussen wordt problematisch duur. Een langere overgangsperiode én een beter steunkader zijn nodig, zeggen de uitgevers.
Pascal Dendooven
Vandaag om 02:00

De meerprijs die Bpost vraagt voor de krantenbedeling ligt hoger dan verwacht. De voorstellen van Bpost waren voor meerdere uitgevers een koude douche. Er is het postbedrijfgevraagd om zijn duur voorstel aan te passen, maar de klok tikt.
Concurrent PPP, dat in de eerste plaats scenario’s heeft ontwikkeld voor oplossingen in Vlaanderen, wil dat de uitgevers nu al kiezen. “We willen deze week weten of men met ons in zee wil gaan. We hebben tijd nodig om onze organisatie op te schalen. In minder dan vijf maanden is dat onmogelijk”, zegt Michel d’Alessandro, ceo van PPP.
Deze week al een finaal antwoord geven aan PPP is niet realistisch, zegt een uitgever. Bovendien is er twijfel over de kwaliteit van de dienstverlening van PPP. Daarvoor waarschuwden de Franstalige uitgevers de regering eind vorig jaar al toen BPost en PPP nog streden om de persconcessie.

Een ondoelmatige krantenbedeling kost uitgevers veel geld. Niet alleen aan compensaties voor de teleurgestelde abonnees, maar ook doordat abonnees hun krantenabonnement opzeggen uit frustratie met de onregelmatige bezorging.
PPP is hoe dan ook geen alternatief voor heel België. De verdeler mikt vooral op Vlaanderen. “We zien daar drie mogelijkheden: heel Vlaanderen, een deel van Vlaanderen of enkel de steden”, zegt D’Alessandro. Voor Wallonië zijn de ambities beperkt tot een viertal steden: Luik, Charleroi, Namen en Bergen. Doornik is al te klein om te bedienen.
Dat de prijsofferte van Bpost tegenvalt, kan niet helemaal verbazen. Een organisatie die jaarlijks 175 miljoen euro steun kreeg, had weinig incentives om scherp te staan. Een Franstalige uitgever is er niet over te spreken dat zijn bedrijf nu zou moeten meebetalen voor inefficiënties bij Bpost. Hij vindt dat de overheid een grote verantwoordelijkheid draagt. “Wat heeft de overheid via zijn aanwezigheid in de raad van bestuur gedaan om Bpost efficiënter en minder afhankelijk van subsidies maken?”
Dirk Tirez, die nauwelijks anderhalf jaar ceo was van Bpost, had een strategisch plan voorgesteld waarin Bpost zijn kosten zou verlagen en zou evolueren van gesubsidieerde naar duurzame jobs. Op het hoofdkantoor zouden bijna 1.300 banen verdwijnen, in de operationele werking ruim 7.000. Een deel van het postpersoneel zou worden overgeheveld naar andere overheidsdiensten en de privésector. Het plan bleef dode letter.
De overheid voerde op 15 december de persconcessie af en voorzag in een overgangsperiode tot eind juni. Daarna komt er nog een beperkte steun in de vorm van een belastingkrediet van circa 50 miljoen euro voor uitgevers die abonnees hebben in dunbevolkte gebieden, lees Wallonië.
Maar zelfs bij IPM (La Libre, L’Avenir...), de uitgever die verhoudingsgewijs het meest actief is in de dunbevolkte gebieden, zou minder dan de helft van de abonnees in aanmerking komen voor de fiscale korting. Bovendien moeten uitgevers eerst de brutokosten betalen en tot anderhalf jaar wachten op de fiscale korting. Die prefinanciering is niet evident voor een uitgever die verlies maakt.
Huiswerk opnieuw maken
De uitgevers vragen dat de overheid zijn huiswerk opnieuw maakt. Rossel pleit ervoor om de huidige subsidieregeling pas eind dit jaar te laten aflopen in plaats van eind juni. Vervolgens zou er een overgangsperiode moeten komen tot eind 2026.
Dat moet voldoende tijd garanderen om de bedeling anders te organiseren en bijvoorbeeld een gelijkaardig sociaal statuut voor de krantenverdeler in te voeren zoals in Frankrijk bestaat. Het statuut biedt meer flexibiliteit en toch een correct inkomen. Ten slotte zou de maatregel over het belastingkrediet herdacht moeten worden.
Rossel verzorgt in Frankrijk zelf de bedeling van zijn publicaties terwijl DPG Media en Mediahuis hetzelfde doen voor de Nederlandse markt. In Nederland blijkt het bijzonder moeilijk om voldoende bezorgers te vinden op de krappe arbeidsmarkt. In België, met zijn minder flexibele arbeidsmarkt, belooft dat nog moeilijker te worden. Kranten bussen is wellicht nog iets voor de komende tien jaar, maar niet veel langer. Niet evident voor uitgevers om het zelf te gaan doen.
Er zijn tot nu toe geen indicaties dat de regering het akkoord van half december wil bijsturen. Daardoor valt niet uit te sluiten dat her en der de krantenbezorging aan huis verdwijnt. Als de papieren abonnees verdwijnen, zullen er ook jobs op de krantenredacties verdwijnen, zegt een Franstalige uitgever. “De inkomsten uit de kranten abonnementen zijn belangrijk om de lonen te kunnen betalen.”
JdeFL
1
't Zijn eigenlijk de uitgevers die op hun lui achterste zitten... Hoe lang weten ze niet dat dit systeem eindig zou zijn...
prince john
0
quote:

JdeFL schreef op 1 februari 2024 14:52:

't Zijn eigenlijk de uitgevers die op hun lui achterste zitten... Hoe lang weten ze niet dat dit systeem eindig zou zijn...
...iets gedateerd...maar toch...nee...de belangen zijn groter dan je denkt en gaan niet alleen maar over post en zo...die thillootjes toch ;)

reportersonline.nl/weinig-baat-christ...

Succes !

mvrgr,

John
Lamsrust
0
quote:

Roadie schreef op 30 januari 2024 10:10:

[...]

Ben je zeker? De regering is meer bezorgd over hun eigen hachje dan over Bpost, zeker nu een concurrent een rechtzaak heeft aangespannen tegen de overheid. PS wil de werkgelegenheid behouden (waardoor de vernieuwing van het contract voor de krantenbedeling werd stopgezet toen bleek dat Bpost niet zou worden geselecteerd). Maar de FOD economie wordt niet rechtstreeks gestuurd door de PS en de beslissing heeft geen directe impact op de tewerkstelling, wel op de koers.

Mijn inschatting: rapport zal komende dagen/weken lekken en daaruit zal blijken dat de overheid onvoldoende heeft gereageerd op de situatie ondanks dat zij (deels) op de hoogte waren van de foute facturaties.

Ik hou me eraan om eind februari dit berichtje er opnieuw bij te nemen om te zien als de inschatting juist is gebleken of niet. ;-) Ook als ik verkeerd was zal ik het delen.

Dit is geen financieel advies en Iedereen moet zijn eigen conclusies maken.
Conclusie kan ook nog eens zijn dat BPost duur was voor de krantenbedeling, maar dat dit veroorzaakt is daar haar eigen hoge kostenstructuur. Zonder subsidies geeft Bpost nu namelijk ook een hoog tarief af, i.e. kennelijk kan Bpost gewoon niet goedkopen acteren. Dan is fraude lastig aan te tonen, zeker gezien de intensieve betrokkenheid van de overheid.
Daarnaast, in de beurskoers is een eventuele terugbetaling van eventueel teveel ontvangen subsidie plus boete al aardig ingeprijsd.
lady
0
EERST NOG ZAKKEN > 3.39-3,42
Om dan te beseffen dat ze hun MEXICAANS WATERHOOFD MOETEN AFSLANKEN !
Bloeden om te kunnen herstellen mits de nodige ruggengraat van Vivaldi !
'n HOLLANDSE aanpak = al voldoende > Korte pijn !
JdeFL
2
quote:

Lamsrust schreef op 1 februari 2024 17:39:

[...]

Conclusie kan ook nog eens zijn dat BPost duur was voor de krantenbedeling, ...
Kan ook dat er gewoon spelletjes gespeeld worden, om zo via de uitgevers druk op de regering uit te oefenen. Wat dat zou moeten opleveren is me ook en raadsel.
Mocht dit in een moderne staat gebeuren, zou m.i. vooral gekeken worden richting digitaal abb. ipv papieren oneindig te bussen. Een eenmalige premie voor wie overschakelt naar digi abb. (zoiets als een busabb. voor wie zijn nummerplaten inleverde). Of artsen zonder papieren voorschriftjes...
Tonydwi
1
Ooit nog aandelen gehad van Bpost aan €28 verkocht met verlies. Jammer waar zij nu staan. jaren geleden toen ik verkocht hebt ik nog hier op het forum gezet een lege doos met een gat in kun je niet vullen. En is nog waar ook.
Deppe
0
Stel... je hebt een pakketje geld liggen...

Bpost vs Ageas.

Welk kopen?

En verder... BPost verkopen om Ageas te kopen? Zou dit een goede zet zijn?
Cardano
1
quote:

Deppe schreef op 6 februari 2024 09:45:

Stel... je hebt een pakketje geld liggen...

Bpost vs Ageas.

Welk kopen?

En verder... BPost verkopen om Ageas te kopen? Zou dit een goede zet zijn?
Geen van beiden. Waarom aandelen kopen die keer op keer minder goed presteren? Hoop dat het dit jaar anders zou zijn? Waarop baseer je dit?
Deppe
1
quote:

Cardano schreef op 6 februari 2024 11:25:

[...]

Geen van beiden. Waarom aandelen kopen die keer op keer minder goed presteren? Hoop dat het dit jaar anders zou zijn? Waarop baseer je dit?
Goh, Ageas is een stabieler aandeel (ook al staat het wat lager dan pakweg vorig jaar) met een stabieler dividend.

BPost lijkt me een verloren zaak. En ALS het al recupereert, dan gaan we hier lang op moeten wachten. Ik verwacht dat er nog slecht nieuws komt over het dividend (tenzij dat er al geweest is en ik dat gemist heb).

Maar toegegeven dat dit meer op buikgevoel gebaseerd is dan op iets anders. Daarom mijn vraag om de mening van experten te horen die argumenten kunnen duiden.
JdeFL
1
Zowat elke dag een nieuwe all time low. Zijn ze toch ergens goed in.
Toch weer vreemd. Openen op 3.72, normaal, en nog geen 30 minuten later 3.628 (dikke -3%). Geen nieuws gevonden.
prince john
0
Mogge ;),

...ook hier wat nieuws te vinden hoor...wat dacht je van de aangekondigde staking voor in principe...morgen ?

Succes !

mvrgr,

John
10.781 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 ... 536 537 538 539 540 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 13:26
Koers 3,740
Verschil +0,015 (+0,40%)
Hoog 3,780
Laag 3,720
Volume 44.960
Volume gemiddeld 239.138
Volume gisteren 283.397

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront