Bristol-Myers Squibb « Terug naar discussie overzicht

Forum Bristol-Myers Squibb geopend

37 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Tuut
0
Bristol-Myers is een koopwaardig krimpbedrijf
Beeld: Bristol Myers Squibb
BRISTOL-MYERS SQUIBB: STRONG BUY KOERS: $62 KOERSDOEL: $77 UPSIDE: 24%

Samenvatting:

Aandeel blijft dit jaar ver achter op de beurs
Hoog kasstroomrendement van 12,7%
Reële kans dat Bristol-Myers zijn aandeleninkoopprogramma versneld afrondt
Koersdoel als gevolg van lagere taxaties en stijgende rente met $3 omlaag naar $77
Strong Buy-advies blijft van kracht

Farma ligt momenteel slecht op de beurs. Vorig jaar waren deze aandelen vanwege hun inflatiebestendigheid en sterke kasstromen nog geliefd bij beleggers, maar dit jaar staan ze in de uitverkoop. Johnson & Johnson (-10% YTD), Abbvie (-16%) en Pfizer (-29%) gaan allemaal onderuit, en ook Bristol-Myers (-14%) kan de dans niet ontspringen.

www.iex.nl/Premium/Adviezen/777145/Br...
Tuut
0
xperimenteel kankermedicijn in beeld als antwoord op longcovidklachten

Er is een nieuwe belangrijke stap gezet in het onderzoek naar long covid. Immunoloog René Lutter van het Amsterdam UMC ontdekte dat een enzym de oorzaak is van de oververmoeidheid bij patiënten met long covid. Een experimenteel kankermedicijn zou de productie van dit enzym tot stilstand kunnen brengen.

Lutter onderzoekt samen met zijn team al twee jaar lang het bloed van longcovidpatiënten en de organen van overleden patiënten met long covid. Naar schatting zijn er in Nederland meer dan 100.000 mensen die jaren na hun covidinfectie nog steeds flinke klachten hebben.

Eén van hen is Karianne:
1:23
Leven Karianne ontwricht door long covid: 'Heeft invloed op alles'

"We moeten het allemaal nog testen, laten we voorzichtig zijn en mensen geen valse hoop geven", zei Lutter er meteen bij in het NOS Radio 1 Journaal. Toch werpen zijn bevindingen een nieuwe blik op long covid.
IDO-2-enzym

De immunoloog kwam per toeval het enzym IDO-2 op het spoor. Hij is gespecialiseerd in astma. Bij patiënten met die longziekte is vaak het IDO-1-enzym in het bloed te zien. Hij verwachtte dat dit ook bij longcovidpatiënten het geval was, maar stuitte op een broertje. "Tot mijn verbazing zag ik eigenlijk niet eens zoveel van IDO-1. Ik zag alleen IDO-2."

Het onderzoeksteam kwam erachter dat het lichaam het IDO-2-enzym aanmaakt om een covidinfectie te bestrijden. Een tijd na een covidinfectie verdwijnt dit enzym bij de meeste mensen. Bij patiënten met long covid blijft het lichaam het IDO-2-enzym produceren, waardoor zij oververmoeid blijven. De rem is eraf en dat zorgt ervoor dat lichaamscellen beschadigd raken of doodgaan.

Bayer is erg geïnteresseerd, maar omdat de studie nog niet is afgerond, twijfelen ze of ze het medicijn willen vrijgeven
René Lutter, immunoloog Amsterdam UMC

In de organen van overleden covidpatiënten trof Lutter dan ook "een waanzinnige hoeveelheid" van het enzym aan. Ook in het bloed van alle vijftien longcovidpatiënten die momenteel door het team worden onderzocht is IDO-2 gevonden.

Lutter ontdekte dat een stof die wordt getest op kankerpatiënten mogelijk een remmende invloed kan hebben op de aanmaak van het IDO-2-enzym. Hij testte een kleine hoeveelheid van de stof op bloedmonsters van zes patiënten. Bij ieder monster neemt het enzym in de cellen zeer sterk af waardoor er minder schade aan de cellen optreedt.
Nog niet op mensen getest

Het medicijn is nog niet daadwerkelijk op patiënten getest. Het is dus nog niet duidelijk of het in de praktijk dezelfde werking heeft als in het laboratorium. Daarvoor ligt de studie-opzet klaar en is de subsidieaanvraag ingediend. Lutter wil vier verschillende doses van het medicijn uitproberen bij 36 patiënten.

Twee grote fabrikanten produceren het medicijn: Brystol Myers Squibb (BMS) en Bayer. "De studie naar het medicijn zit in fase 1. Dat is een soort veiligheidsstudie", legt Lutter uit.

Dat zorgt meteen voor een grote kink in de kabel. Doordat de werking van het medicijn nog wordt onderzocht, zijn de fabrikanten terughoudend in het verstrekken van het middel. "Bayer is erg geïnteresseerd. Maar omdat de studie nog niet is afgerond, twijfelen ze of ze het medicijn willen vrijgeven. BMS wil helaas niet reageren", zegt Lutter.

Het is dus nog niet duidelijk of het onderzoeksteam aan het medicijn kan komen. Lutter hoopt het middel zo spoedig mogelijk te mogen gebruiken om te zien of het werkt.
'Niet acceptabel'

Michael Rutgers, voorzitter van patiëntenorganisatie PostCovid NL en directeur van het Longfonds, vindt het "niet acceptabel" dat het medicijn nog niet beschikbaar is.

"Deze resultaten laten zien hoe belangrijk het is om onderzoek te blijven doen naar long covid", stelt Rutgers. "Het geeft hoop. Deze groep patiënten heeft heel lang geen hoop gehad. Het worden kasplantjes. En het zijn er tienduizenden."

Deze resultaten laten zien hoe belangrijk het is om onderzoek te blijven doen naar long covid
Michael Rutgers, voorzitter PostCovid NL

Rutgers wil de onderzoekers zo veel mogelijk bijstaan. "We gaan kijken of we kunnen helpen om geld te vinden voor het onderzoek." Ook wil hij bemiddelen bij het overleg met de farmaceuten.

De uiteindelijke hoop is dat het medicijn de klachten van patiënten met long covid kan verminderen. "We weten niet of het werkt. Maar ik denk wel dat het een manier is om te voorkomen dat dingen ernstiger worden", zegt Lutter. Hij hoopt op volledig herstel bij de patiënten: "Maar we moeten nog voorzichtig zijn om dat te zeggen."
Han 2
0
Oradur
0
Bristol Myers verhoogt aandeleninkoop fors
ABM Financial News
14:25
(ABM FN-Dow Jones) Bristol Myers Squibb heeft het aandeleninkoopprogramma uitgebreid met 3 miljard dollar. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut donderdag bekend.

Met deze stap komt het totale inkoopprogramma uit op een omvang van maximaal 5 miljard dollar.

In augustus van dit jaar kondigde de onderneming al een versnelde inkoop van 4 miljard dollar aan eigen aandelen aan.

Bristol Myers heeft 2,03 miljard aandelen uitstaan bij een marktkapitalisatie van 102 miljard dollar.
nb
0
quote:

Han 2 schreef op 7 december 2023 17:49:

Rustig hier, m.i. toch een interessant bedrijf, vandaag positie genomen.
Wat is er interessant aan? Het is een krimpbedrijf die eigen aandelen inkoopt. Kan zijn dat de koers te laag staat, naar hun zin, aan de andere kant hebben ze dus geen investeringsdoelen.
Ik wacht tot de dalende trend een keer echt is afgelopen.
Tot dan is een groeibedrijf als eli of novo veel interessanter.
Oradur
0
quote:

nb schreef op 7 december 2023 19:34:

[...]
Wat is er interessant aan? Het is een krimpbedrijf die eigen aandelen inkoopt. Kan zijn dat de koers te laag staat, naar hun zin, aan de andere kant hebben ze dus geen investeringsdoelen.
Ik wacht tot de dalende trend een keer echt is afgelopen.
Tot dan is een groeibedrijf als eli of novo veel interessanter.
BMY verhoogt het dividend weer met 3ct per kwartaal dit geeft toch wel een steun onder de koers. Ik verwacht dat ze nu de bodem wel gezien hebben daarom heb ik zelf deze aandelen ook en laatst nog wat bijgekocht. Er hoeft niet heel veel goed te gaan om tot een stijging te komen.

Eli en Novo zijn natuurlijk interessant maar die rit heb ik gemist en om daar nu in te stappen zie ik ook niet zitten. Daar hoeft niet zo veel tegen te vallen met de huidige waarderingen....
nb
0
Daar heb je in zijn algemeenheid gelijk in. Kijk maar maar pfizer, galapagos, argenx. Hetzelfde geldt voor Bristol, kan met dit bedrijf ook zomaar gebeuren, de kans is niet kleiner of groter. Of Iets al een jaar stijgt of daalt, wil niet zeggen dat het nog een jaar zo doorgaat. Het gaat om de triggers. Die heb ik zo niet paraat bij Bristol, wel bij eli en novo. Dus ik denk dat een tegenvaller bij Bristol harder gaat aankomen dan bij de andere 2. Maar als het gebeurt, bij wie dan ook krijgt het een duw
Bulletje Rozenwater
2
Zat even naar dat Karuna te kijken. Onbegrijpelijk dat daar 14 miljard voor betaald is. Het enige wat ze hebben is een karxt. Een combinatie preparaat waarvan de werkzame stof al is afgeschoten door eli Lilly en Novo nordisk. Vanwege bijwerkingen zijn ze in 2008 daar al mee gestopt. BMS stopt daar nu dus een goedje bij tegen die bijwerkingen. Wat bewezen is is dat het middel helpt tegen schizofrenie tov placebo. Maar of het meerwaarde heeft tov de andere tientallen (en goedkope) middelen is dus onbekend.
Voor deze “uitvinding” wordt dus 14 miljard betaald. Waanzin.
Endless
0
Net ingestapt met kleine hoeveelheid ( 100) koers staat er belabberd voor kw 6 dividend brede pipeline. Ambitieuze CEO dat wel weer. Verbaast me deze lage koers in 2014 stond deze ook op dit niveau. Nu op de plank en hopelijk groeit het dan.
Jalapenjos
1
Heel veel voor mij onbekende termen, maar de inhoud lijkt mij in grote lijnen aan te geven dat er sprake is van goed nieuws voor $BMY:
finance.yahoo.com/news/bristol-myers-...
Endless
0
quote:

Pion schreef op 26 januari 2024 13:51:

Heel veel voor mij onbekende termen, maar de inhoud lijkt mij in grote lijnen aan te geven dat er sprake is van goed nieuws voor $BMY:
finance.yahoo.com/news/bristol-myers-...
Het is goed nieuws goedkeuring
SDV70
0
quote:

Endless schreef op 28 januari 2024 10:14:

[...]
Het is goed nieuws goedkeuring
de koers reageerde er iig niet op en BM heeft teveel in overnames betaald, maar we zullen het zien. ik geniet in deze sector de voorkeur voor Pfizer, Galapagos en Fagron
Endless
0
Approval of Reblozyl is based on head-to-head, pivotal Phase 3 COMMANDS study, in which Reblozyl nearly doubled the percentage of patients achieving transfusion independence and hemoglobin increase, along with increased durability compared to epoetin alfa

This is the fourth authorized indication in Europe for Reblozyl, a first-in-class treatment for patients with disease-related anemia and the first therapy to demonstrate superior efficacy vs. epoetin alfa in LR-MDS

PRINCETON N.J.--(BUSINESS WIRE)-- Bristol Myers Squibb (NYSE: BMY) today announced that the European Commission (EC) has expanded approval of Reblozyl® (luspatercept) to include the first-line treatment of adult patients with transfusion-dependent anemia due to very low, low and intermediate-risk myelodysplastic syndromes (MDS). This approval of Reblozyl covers all EU member states.*

“With this approval for Reblozyl as a first-line treatment for anemia in adults with lower-risk MDS, more patients in the EU will have the potential to become transfusion independent for longer periods of time compared to current options available,” said Monica Shaw, M.D., senior vice president and head of European Markets, Bristol Myers Squibb. “This milestone underscores our ongoing commitment to developing new options for patients with disease-related anemia.”

The approval is based on the pivotal Phase 3 COMMANDS study, in which Reblozyl demonstrated superior efficacy compared to epoetin alfa, an erythropoiesis stimulating agent, in the study’s primary endpoint of concurrent red blood cell transfusion independence and hemoglobin increase. Safety results were consistent with previous MDS studies and were in line with expected symptoms in this patient population. Reblozyl is also approved in the United States and Japan for the first-line treatment of anemia associated with lower-risk MDS.

“In the treatment of lower-risk MDS, few patients experience a lasting response to erythroid stimulating agents, leaving a critical need for more effective treatment options to address the burden of their anemia,” said Matteo Giovanni Della Porta, M.D., study investigator and head of Leukemia Unit at Humanitas Cancer Center in Milan, Italy. “Results from the COMMANDS study underscore the clinical value of Reblozyl as an initial treatment for anemia in patients with low- to intermediate-risk MDS, and this approval represents a significant milestone towards improving treatment practice and offering better outcomes for patients.”

*Centralized Marketing Authorization does not include approval in Great Britain (England, Scotland and Wales).
37 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 22:00
Koers 44,850
Verschil +0,150 (+0,34%)
Hoog 45,370
Laag 44,340
Volume 21.281.927
Volume gemiddeld 16.051.018
Volume gisteren 45.069.042

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront