bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.781 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 ... 536 537 538 539 540 » | Laatste
MaxiJ
0
quote:

JdeFL schreef op 6 december 2023 09:35:

De Sutter stelt beperkte krantenconcessie voor landelijke gebieden voor

De federale regeringstop buigt zich woensdag in de kern andermaal over het krantencontract. ‘Wat mij betreft, geven we gerichte projectsteun aan bezorgbedrijven of uitgevers, waardoor er geen prijsverschil zal zijn tussen stad en platteland,’ stelt vicepremier Petra De Sutter (Groen) voor.

...
Het kernkabinet buigt zich woensdag over alle pistes. De Vlaamse liberalen sturen erop aan het contract - waaraan subsidies verbonden zijn - niet toe te kennen, maar die optie kan voor de PS alleen als er een alternatieve vorm van steun voor de pers komt. Zeker voor de Franstalige uitgevers is die steun voor de bedeling van groot belang.

Daarop speelt vicepremier Petra De Sutter (Groen), de voogdijminister van het autonome overheidsbedrijf Bpost, in. Ze schuift een beperkte nieuwe concessie naar voren voor landelijke gebieden waar de markt het laat afweten. 'We willen vermijden dat abonnees op het platteland afhaken, omdat ze meer moeten betalen dan die in de stad', zegt haar woordvoerder. ‘Valt het perscontract weg, dan zullen plattelandsbewoners meer moeten betalen voor kranten of tijdschriften die thuis worden geleverd. Zo werkt de markt. Krantenbezorgers moeten langere afstanden afleggen en dat vertaalt zich in de prijs.'

Bedrijven die kranten en tijdschriften bezorgen of uitgeven, zouden volgens het plan van De Sutter extra steun krijgen als ze bussen op het platteland. ‘Het gaat om gerichte steun. Projecten van bedrijven die kranten en weekbladen in dunbevolkte gebieden bezorgen, zouden in aanmerking komen.’

Ze verwijst naar onder meer het Meetjesland, het Pajottenland, de Westhoek en de Kempen. ‘Plekken waar mensen verder uit elkaar wonen en geen krantenwinkel naast de deur hebben. Plekken die ik niet wil vergeten’, zegt De Sutter.

Haar voorstel past in de kraam van de PS, al staan de socialisten ook open voor andere alternatieven, zoals een fiscale aftrek voor lezers, een leescheque voor papier en digitaal of een korting op de vennootschapsbelasting voor uitgevers.

De vraag is of dat juridisch allemaal standhoudt als de krantenconcessie niet wordt toegekend aan PPP. Een andere vraag is hoe dan kan worden vermeden dat de krantenbedeling op 1 januari stopt. Als de krantenconcessie niet wordt toegewezen aan PPP of Bpost, wordt het juridisch moeilijk een overgangsperiode met Bpost af te spreken.

Bron: De Tijd

Denk dat ze nog eens een systeempje gaan uitvinden om nog wat geld naar Wallonië te sturen, en dan het wafelijzer er bij, ook wat voor Vlaanderen. En dat enkel voor papieren gazetten. Er zijn wel belangrijkere zaken, zoals de wachtlijsten (overal),... me dunkt. Dit is echt ridicuul.
De Tijd is steeds anti-Bpost geweest, dat is een media kanaal van de Neo-liberalisten geworden.

Als de vrije markt wordt gespeeld is het niet goed?
Als PPP haar 650Miljoen niet ontvangt voor dat contract is het ook niet goed?
Het betreft hier wel belastingsgeld dat zou verkast worden richting privé.

Op zich verstandig om heel die onzin af te schaffen.

In 2025 kan de sanering bij Bpost beginnen.
djvisdraad
1
Net artikel gelezen dat de piek van 700000 pakjes per dag al gehaald werd !
Ongelofelijk !
steef78
0
En dat met een euro die ze er bovenop hebben gegooid voor de maand december. Teruglopende brandstof prijzen bij de pomp gaan hopelijk ook nog mee werken.
JdeFL
1
Regering bereikt akkoord over krantenbedeling: uitgevers krijgen nog drie jaar steun.

De federale regering heeft een akkoord bereikt over de krantenbedeling. Tot 2026 krijgen Belgische uitgevers en middenveldorganisaties vijftig miljoen euro fiscale steun per jaar. Bpost mag nog gedurende zes maanden kranten verdelen. Dat is bevestigd aan onze redactie.

Vandaag om 16:28

Nadat vanuit de politiek en enkele digitale nieuwsmedia al langer ­kritiek was geuit op de enorme subsidies die de overheid uitdeelt voor het bussen van dagbladen, belandde de concessie eind 2022 in een schandaalsfeer toen Bpost zijn CEO Dirk Tirez aan de deur zette. Volgens een audit die het postbedrijf liet uitvoeren, hadden Bpost, de uitgevers DPG Media en Mediahuis, en de distributeur PPP illegale marktafspraken gemaakt om te garanderen dat de opdracht grotendeels in handen van Bpost zou blijven.

De regering-De Croo, die de omvang van het nieuwe contract eerder al had teruggebracht van 175 naar 125 miljoen euro per jaar, zette de lopende aanbesteding daarop stop. Een nieuwe oproep van de FOD Economie leverde drie kandidaten op: Bpost, de Belgische distributeur PPP en de Franse distributeur Proximy.

Dadelijk meer... (Gva)

+20cent
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor bpost
Gepubliceerd door Trivano.com op 13 december 2023 om 09:03

De analisten van KBC Securities waren woensdag opnieuw positief over bpost. KBC Securities herhaalde het advies kopen voor de aandelen van bpost.

Ook het koersdoel van 6,90 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van bpost met 48% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 4,67 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van bpost met 13% ziet stijgen tot 5,29 EUR.
JdeFL
1
Bpostgroup

Reactie op de beslissing van de regering over de distributie van kranten en tijdschriften in België
Na de besprekingen van de voorbije weken over de lopende aanbesteding voor de distributie van kranten en tijdschriften voor de periode 2024 - 2028, waarvoor bpost kandidaat was, heeft de Ministerraad beslist om de twee persconcessies tijdelijk te verlengen, na 31 december 2023.
Dinsdag 12 december 2023
Tijdens de verlengingsperiode, zal bpost in het hele land de diensten die voorzien zijn in de persconcessies blijven leveren. De overheid heeft hiervoor een budget van € 75m voorzien. De modaliteiten moeten nog worden besproken met de overheid en zijn onderworpen aan een goedkeuring door de Europese Commissie.

Ter herinnering, bpost verdeelt momenteel zowel kranten als tijdschriften voor een totale omzet van ongeveer € 265m in 2022 - met inbegrip van de vergoeding van de overheid en de inkomsten van de uitgevers - met een EBIT-marge die onder het plafond van 7,5% ligt die door de Europese Commissie is opgelegd.

De operationele en financiële impact voor bpost, na de verlengingsperiode, zal afhangen van het commercieel aanbod dat wordt uitgewerkt, en waarvoor bpost in gesprek gaat de uitgevers. De onderneming werkt aan het beperken van die impact.

Een alternatief steunmechanisme voor de bedeling in dunbevolkte zones (<225 inwoners/km²) voor de commerciële uitgevers, en op nationaal vlak voor de krantenwinkels en voor niet-commerciële uitgevers zou worden opgezet tot december 2026. Alle details daarover zijn momenteel nog niet gekend door bpost.

Chris Peeters, CEO bpostgroup: "bpost blijft doen waar het goed in is: de dagelijkse uitreiking van kranten en tijdschriften verzorgen in het hele land tijdens deze verlenging. Wat volgt er daarna? Hoewel we ons op onbekend terrein bevinden, is en blijft onze focus gericht op het verzekeren van de toekomst van het bedrijf en op het welzijn van onze medewerkers. Daarom zullen we met alle interne en externe stakeholders overleggen om onze volgende stappen te bepalen en het toekomstige aanbod voor persdistributie uit te werken. bpost heeft de mensen en de middelen om de distributie van kranten en tijdschriften op een kwalitatieve en duurzame manier uit te voeren. Het bedrijf blijft sterk geloven in een model waarin medewerkers goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon krijgen."
bpost zal meer details geven zodra nieuwe informatie beschikbaar is en de situatie het toelaat.

Persbericht
Brussel, 12/12/2023 - 19:40
Gereglementeerde informatie
JdeFL
1
Dit jaar dus nog 175M€ (min wat ze als teveel aangerekend vaststellen), volgend jaar 75M€ voor het eerste halfjaar, en daarna voor de 2de helft van het jaar nog 25M rechtstreeks naar de uitgevers. helft van 50M per jaar). 'Fiscale steun'. Geen idee welke impact dat heeft.
Vermoed dat grote delen van de krantebedeling dan toch in andere handen overgaan. Beetje een amazonverhaal. Waar die het zelf goedkoop kunnen doen, doen ze zelf. De rest mag iemand anders, o.m. bpost, doen.
belegger1981
0
De vraag is,wie gaat er met bpost blijven werken na de 6maanden en wat met het personeel?
Zolang de overheid erin zit niet anders dan miserie.
JdeFL
1
quote:

belegger1981 schreef op 13 december 2023 10:24:

...
Zolang de overheid erin zit niet anders dan miserie.
't Is niet de overheid waar ik mee inzit. 't Is het barslechte management.
Zeg nu zelf. Er wordt vastgesteld dat ze 12* teveel huur vragen voor een gebouw. En dan gewoon niets doen....
Niet te geloven. Toch een beursgenoteerd bedrijf, en gene kleine zelfstandige....
belegger1981
0
Jdefl,akkoord maar bpost is ook een grote speelbal voor de overheid.
Ze maken aan beide kanten veel grove fouten.
Ik hoop dat onze nieuwe ceo een beetje beterschap brengt,ik wacht nu nog een jaar af tenzij de koers naar de 8€ gaat(ben serieus aan het dromen nu ;-)

Grt
MaxiJ
2
quote:

JdeFL schreef op 13 december 2023 11:29:

[...]

't Is niet de overheid waar ik mee inzit. 't Is het barslechte management.
Zeg nu zelf. Er wordt vastgesteld dat ze 12* teveel huur vragen voor een gebouw. En dan gewoon niets doen....
Niet te geloven. Toch een beursgenoteerd bedrijf, en gene kleine zelfstandige....
Eigenlijk is dat een vestzak broekzak operatie, beide instellingen zijn federaal, zowel huurder als verhuurder, maw is eigenlijk een boekhoudkundig gegeven.
MaxiJ
0
quote:

JdeFL schreef op 13 december 2023 09:45:

Dit jaar dus nog 175M€ (min wat ze als teveel aangerekend vaststellen), volgend jaar 75M€ voor het eerste halfjaar, en daarna voor de 2de helft van het jaar nog 25M rechtstreeks naar de uitgevers. helft van 50M per jaar). 'Fiscale steun'. Geen idee welke impact dat heeft.
Vermoed dat grote delen van de krantebedeling dan toch in andere handen overgaan. Beetje een amazonverhaal. Waar die het zelf goedkoop kunnen doen, doen ze zelf. De rest mag iemand anders, o.m. bpost, doen.
Amazon is ondertussen teruggekeerd bij Bpost, wist je dat niet?
MaxiJ
0
quote:

belegger1981 schreef op 13 december 2023 10:24:

De vraag is,wie gaat er met bpost blijven werken na de 6maanden en wat met het personeel?
Zolang de overheid erin zit niet anders dan miserie.
Worden gewoon tewerk gesteld bij andere diensten van de overheid, betreft de vast benoemden dan. Kan velerlei taken zijn, er is ook een pensioengolf op komst bij de federale overheid. De rest wordt "gesaneerd" door de new CEO in 2025.
MaxiJ
0
De Tweet van de dag op X is toch wel van Kamerlid Freilich

Jarenlang heeft Vivaldi zitten toeteren: "Het #krantencontract is belangrijk voor onze democratie..."
En toch wordt die plotsklaps stopgezet?
#bpost

Die mens is het noorden kwijt schijnbaar??
Bevoorrechte partner en Nva-Sponsor PPP heeft plots geen uitzicht op 650miljoen€ subsidie en de paniek is merkbaar.
Wat een klucht allemaal, met onze belastingen uiteindelijk.
JdeFL
1
quote:

MaxiJ schreef op 13 december 2023 17:04:

[...]

Eigenlijk is dat een vestzak broekzak operatie, beide instellingen zijn federaal, zowel huurder als verhuurder, maw is eigenlijk een boekhoudkundig gegeven.
Je hoeft niet op elke post van mij te reageren.... zeker niet als je zo'n dwaze zaken poneert.
JdeFL
1
Kleine hoeveelheid verkocht, uit de zomermaanden, in 3 stukjes verhandeld. Bijzonder weinig vraag naar bpost op dit ogenblik, concludeer ik daaruit.
prince john
0
Goedemiddag JdeFL,

Misschien ten overvloede, maar de volumes zijn niet zo gemakkelijk te volgen. Het ligt er nl. aan op welk platform er wordt gehandeld en daar zijn er zéér véél van.
Hopende je hiermede van dienst te zijn geweest.

Any way, succes !

mvrgr,

John
JdeFL
1
quote:

prince john schreef op 15 december 2023 14:19:

Goedemiddag JdeFL,

Misschien ten overvloede, maar de volumes zijn niet zo gemakkelijk te volgen. ...
Blijkbaar miste m'n tekst duidelijkheid....
Het ging over vraag-aanbod. Een klein aanbod (520 stuks, 2.5k€) aan de toen geldende koers (gelimiteerd, niet markt) had tijd nodig om verteerd te worden.
Bij tijden zijn aandelen direct weg, op andere ogenblikken lijkt het alsof je er mee moet leuren.
Dat laatste was dus vanmiddag het geval.
Ze zijn ook niet echt hoger geraakt intraday. vp 4.768, toevallig ook de slotkoers.
JdeFL
1
Je voorkeuren voor de levering van je pakjes heb je al ingesteld. Lekker makkelijk. Maar wat als je niet thuis bent bij een aangetekende zending? Ook daar heeft de My bpost app een oplossing voor:
1. Volg de instructies in de app om bpost een mandaat te geven.
2. Ontvang je aangetekende zendingen voortaan gewoon in de brievenbus.
Geen identiteitskaart of handtekening meer nodig. En zelfs geen handtekeningrobot. (bpost - mail)

Toch een bijzonder vreemde. Dat holt heel de bewijskracht van het systeem toch uit.
Wel makkelijk voor bpost. Niet aanbellen, wachten op een handtekening, ...
10.781 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 ... 536 537 538 539 540 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,725
Verschil +0,125 (+3,47%)
Hoog 3,750
Laag 3,650
Volume 283.397
Volume gemiddeld 239.138
Volume gisteren 268.869

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront