Vonovia « Terug naar discussie overzicht

Forum Vonovia geopend

354 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Sven Magnus C.
0
22,73, -5% vandaag Daar gaat nog wat meer vanaf. 23,80 was ietsje te vroeg, maar geen slechte beslissing.

De optie posities liggen er om rente in te prijzen. Vonovia wordt ook gebruikt om de DAX index te sturen. Vonovia +6% om de DAX boven de 16.000 te duwen is langs gekomen. Dax op record hoogte, terwijl de economie op zn gat ligt, autobouwers serieus last hebben van de Chinezen en hogere energie lasten gaan bijten. Onzinnig DAX niveau natuurlijk.

Hoe langzaam de DAX wegglijdt richting 14k of hard richting12k geeft een indicatie wanneer je Vonovia weer kan oppikken. Niks mis met het aandeel verder -
Freemoneyforever
0
Op 19,80 weer een plukje bijgekocht, die had ik verkocht op 21.92, 31 aug. Koers gaat vast weer die kant op :) Steeds meer gratis, mmm.
Calendar
0
quote:

DubbeltjeblijftDubbeltje schreef op 21 september 2023 22:05:

[...]

Ja een teckel met de verkeerde voelsprieten...Vonovia stijgt door terwijl de rente ook doorstijgt.
Deze teckel is nu dus vooral verward.
Zo beter? Ging wel hard omhoog. Huizenprijzen in Nederland zitten al weer 4 maanden in de lift.
Sven Magnus C.
1
even 24,93 vandaag - +10%, dat was een beetje teveel van het goede van het inprijzen van de rente. Boven 25 sluiten in december lijkt nog steeds waarschijnlijk - al zijn de optie posities significant verschoven richting latere kwartalen.

Inprijzen slaat hier en daar nog al door aan zowel de positieve als negatieve kant op de bredere beurs - met kansen

Shell lange put schrijven - calls kopen in dezelfde serie bijvoorbeeld. WKL begint op mijn radar te verschijnen.

Goed weekend
Han 2
0
quote:

Sven Magnus C. schreef op 31 augustus 2023 17:47:

[...]

Vandaag heb je het antwoord wat de knullen van Goldman Sachs denken over de renteverwachting die ingeprijsd wordt. Met 500.000 optie contracten regisseren zij de koers van dit fonds. +6% Vonovia, +10% AT. Sept expiratie wordt boven 22 lijkt het. Dec wellicht iets hoger dan 25. Daartussen gaat het vast nog eens omlaag.

Tenzij je denkt dat 500.000 optiecontracten peanuts is. Zoals de knul die niet te beroerd is om weer eens wapenfeit als 39 euro optie premie ontvangen met ons te delen.

Extreem koddig - op welke planeet leeft die knul.

Met de enorme hoeveelheid beleggingsmissers die we van hem hebben mogen lezen vanaf ver in de 30 lijkt het of hij z'n uiterste best doet om iedereen te vertellen dat hij werkelijk geen enkel idee heeft wat er aan de hand is op de duitse vastgoed markt.. Noch hoe je moet beleggen in beursgenoteerd vastgoed.

@Han - rustig blijven varen - komt goed met Vonovia. Aroundtown is 100x risicovoller. Speculatief leuk, met een beleggingshorizon van 2-3 jaar meer donkere wolken dan kans op zonneschijn.
Han 2
0
Helaas varen doen we niet meer, wel paar appartementen in Duitsland,
heb Vonovia op Hold, bedankt voor het advies, de S&P ga ik dit jaar niet verslaan.
We gaan het in 2024 weer proberen .-))
junkyard
0
www.recapitalnews.com/vonovia-grows-i...

Wederom bond financiering in nieuwe markten in andere valuta. Spread lijkt redelijk, en dit biedt verlaagde afhankelijkheid van hypotheken financiering. Bond markt is (bij goed zoeken) dus toch open.
junkyard
0
www.wallstreet-online.de/nachricht/17...

Zwak punt blijft dat de NIY zeer laag is, na zware afwaarderingen in 2023 nu 3,1% (eind 2022 op 2,7%). Tempo van afwaarderingen is iets gedaald in 2023 vanwege zicht op ECB rente verlaging.

Maar ok, discount op boekwaarde blijft hoog en ondanks hoge LTV blijft Vonovia dividend uitdelen. Er is vanuit Vonovia management vertrouwen dat de bodem dichtbij is.
junkyard
1
Vonovia stelt dat de zeer lage NIY - zo'n 1% beneden huidige additionele financieringskosten - niet kan worden vergeleken met NIY in andere sectoren. Dit omdat de huren ver beneden markt huren liggen en er sprake is van blijvende verhuurbaarheid (nagenoeg geen leegstand risico) waarbij huren doorlopend stijgen op basis van de mietspiegel (en extra stijgen na leegstand).

Hier zit wat in, maar het kan wel 10 jaar duren voordat de NIY 4% aantikt. Daarnaast is grote afhankelijkheid van overheidsingrijpen (huirdemping).

Opwaarts potentieel lijkt komende tijd beperkt, ECB renteverlagingen zijn al aardig ingeprijsd.
DubbeltjeblijftDubbeltje
0
Vorig jaar halveerde het dividend naar 0,85 euro maar werd er in de initiele guidance nog uitgegaan dat over 2023 wel weer het volle dividend zou worden uitgekeerd. Dat blijkt dus niet zo te zijn en nu ligt het dividendpercentage onder de 4%. Ik vrees dat de koers de komende tijd nog wel even verder zal dalen. Ik wacht wel tot de koers ergens rond de 15 a 17 euro komt te liggen
junkyard
0
Koers naar 15-17 klinkt extreem, dan zou de markt Vonovia op 1/3e boekwaarde waarderen en zou het vastgoed ca. 65% van boekwaarde waard zijn (NIY ca 5%). Het is denkbaar, als de lange rente oploopt (en na ex-dividend). Door de hoge LTV zal er bij markt verslechtering extra koersdruk ontstaan oa door emissie kansen en druk op verkopen tegen slechte prijzen.

Onnodig dat Vonovia het lange termijn dividend beleid nu aanpast, dat zou beter kunnen op moment dat de markt is gestabiliseerd en de LTV onder controle is.
Dit jaar een gereduceerd dividend uitdelen (of volledige resultaat inhouding) is passend gezien de zware afwaarderingen en de te hoge LTV.
Nu stellen dat een lagere payout komende jaren de standaard wordt, zorgt alleen voor extra koersdruk.

Daarnaast zet de wat onduidelijke uitleg bij deze negatieve dividend beleid bijstelling vraagtekens bij deugdelijkheid management en wijze waarop belangen aandeelhouders worden meegenomen door management.
JanJansen
0
Beste junkyard en dubbeltje. Onder nieuwe div beleid zou div 1.15 zijn geweest. Dat mag je m.i. voor komende jaren grove indicatie nemen. Wat voor koers hoort daar bij volgens jullie ?
junkyard
0
Dividend zie ik niet als enige bepalende factor voor het koersdoel, maar zal voor veel beleggers wel zwaar wegen. Door het structureel lagere dividend en de hoge onzekerheid (+ verder dalende boekwaarde) raakt €28+ nu wel uit zicht en lijkt de huidige € 24 niet gek. Als het iets tegenzit (vooral mbt rentebeweging) dan duikt het weer onder de € 20, en korte termijn grote kans dat de daling van vrijdag nog wat verder doorzet.
DubbeltjeblijftDubbeltje
0
Toch even verder gekeken dan mijn neus lang is. Het dividendbeleid wordt dit jaar gewijzigd. Als de nieuwe regels op 2023 toegepast zouden worden zou het dividend -zoals hier al eerder vermeld is- 1,15 euro zijn. Zie hiervoor slide 40 van de presentatie van Vonovia betreffende de resultaten over 2023.
Uitgaande van hun nieuwe dividend beleid (50% adj EBT), 815 mln aandelen en een prognose van de adj EBT van 1,7-1,8 mlrd voor 2024 kom ik op een verwacht dividend van 1,04 (0.5*1700/815) tot 1,10 (0.5*1800/815) voor 2024. Hierbij veronderstel ik dat er geen surplus is dat ook uitgekeerd kan worden.

Dus dan kom ik bij mijn gewenste koers gegeven dit dividend. Bij ECP, Aed en Cofinimmo krijg ik nu al minimaal 7%. Bij URW verwacht ik dat dit percentage ook over twee jaar gehaald kan worden aangezien ze hebben aangegeven dat hun huidige dividend significant zal stijgen in de toekomst. Dus dat wil ik ook bij Vonovia en gegeven de dividendverwachting komt ik dus op iets van 1.1/0.07=16 euro. Pas als er duidelijkheid is of men dit dividend fors kan verhogen (ik vermoed dat dit vast wel ergens in de komende jaren gaat gebeuren) zal mijn belangstelling voor dit aandeel weer gewekt worden. Vooralsnog zie ik aantrekkelijkere alternatieven.

Maar ik zal vast wel wat over het hoofd hebben gezien.
Vertel het me :)
junkyard
1
Woning vastgoed is wat anders dan zorg of winkel vastgoed. Yields zijn lager bij woning vastgoed, onder andere vanwege minder (veronderstelde) onzekerheid wat betreft huurstromen.

Daarnaast houdt Vonovia resultaat in om de schuldlast te verlagen. URW doet hetzelfde. In zo'n situatie kun je niet alleen dividend rendement meenemen bij een vergelijking.

Punt is wel dat Vonovia het verlagen van dividend tov resultaat nu als een permanente maatregel presenteert. Dat lijkt op termijn niet goed passend bij de (veronderstelde) stabiliteit van huurstromen en de wens van beleggers om meer resultaat te delen met beleggers, en dat zet de koers wat onder druk.
DubbeltjeblijftDubbeltje
0
Door Vonovia te vergelijken met URW, ECP etc zat ik natuurlijk wel een beetje vals te spelen door appels met peren te vergelijken. Maar ja, dat is beleggen; voortdurend zoeken naar alternatieven met een beter risico/rendement profiel. En bij Vonovia heb ik het -uiteraard heel persoonlijke en subjectieve- gevoel dat het rammelt. Temeer omdat ze begin vorig jaar nog stellig in hun prognose voor 2023 waren dat het wel weer goed zou komen met het dividend, na hun veronderstelde eenmalige halvering. En nu het dividendbeleid toch plots versoberen.
354 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:28
Koers 25,305
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 719
Volume gisteren 451

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront