Microsoft « Terug naar discussie overzicht

Forum Microsoft geopend

262 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Joni-2
0
Ørsted geselecteerd voor het grootschalige project voor koolstofafvang en -opslag in Denemarken voor 20 jaar .

o.a. Microsoft koopt hiervan 11 jaar lang een deel, 2,76 miljoen ton co2 rechten

GEBRUIK EN OPSLAG VAN KOOLSTOFAFVANG

15 mei 2023, door Nadja Skopljak
Het Deense Energieagentschap heeft Ørsted Bioenergy & Thermal Power een 20-jarig contract gegund voor het eerste full-scale carbon capture and storage (CCS)-project in Denemarken, dat vanaf 2026, 430.000 ton CO2 per jaar zal afvangen en opslaan.

Het Ørsted Kalundborg Hub- project zal ervoor zorgen dat Ørsted koolstof vastlegt in zijn met houtsnippers gestookte Asnæs-krachtcentrale in Kalundborg in het westen van Seeland en in de strogestookte ketel van de Avedøre-krachtcentrale in de regio Groot-Kopenhagen.

150.000 ton biogene CO2 per jaar zal worden opgevangen uit de met stro gestookte eenheid van de krachtcentrale van Avedøre. De CO2 zal in eerste instantie per vrachtwagen naar de energiecentrale van Asnæs worden vervoerd totdat er een gedeelde pijpleidinginfrastructuur door heel Zeeland is aangelegd.

Ørsted zal 280.000 ton biogene CO2 per jaar afvangen uit de houtsnippergestookte eenheid van de elektriciteitscentrale van Asnæs, die ook zal fungeren als een CO2-hub, waarbij biogene koolstof van zowel de gecombineerde warmtekrachtcentrales van Avedøre als Asnæs naar het noordelijke Lichten opslagreservoir in het Noorse deel van de Noordzee.

Jaarlijkse emissies opslaan die overeenkomen met die van 200.000 auto's, 2,6 km onder de zeebodem …
… dat is ongeveer dezelfde impact als ons nieuwe koolstofafvang- en -opslagproject 'Ørsted Kalundborg Hub'. Meer informatie ?? t.co/GwNcoZNOp9 pic.twitter.com/kfzxNF3LOw

— Ørsted (@Orsted) 15 mei 2023
De Asnæs Power Station zal mogelijk ook worden gebruikt voor het vervoeren van CO2 geproduceerd door andere uitstoters.

"We zijn ongelooflijk blij met het resultaat van het aanbestedingsproces en we kijken ernaar uit om te beginnen met het opzetten van een koolstofafvangfaciliteit bij twee van onze warmtekrachtkoppelingscentrales die draaien op duurzaam stro en houtsnippers", aldus Ole Thomsen , Senior Vice President en hoofd van de bio-energieactiviteiten van Ørsted.

“Volgens het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de VN is het afvangen en opslaan van biogene CO2 een van de instrumenten die we moeten gebruiken om klimaatverandering te bestrijden, en ons CCS-project zal aanzienlijk bijdragen aan het realiseren van de politiek vastgestelde Deense klimaatdoelstellingen voor 2025 en 2030.”

In de loop van 2025 zullen de gecombineerde warmtekrachtcentrales van Asnæs en Avedøre beginnen met het afvangen en opslaan van biogene koolstof, en vanaf 2026 zullen de twee eenheden elk jaar ongeveer 430.000 ton biogene CO2 afvangen en opslaan.

Het Noorse Aker Carbon Capture zal vijf Just Catch-eenheden leveren aan de WKK-installaties, extra apparatuur zoals liquefactiesystemen en tijdelijke CO2-opslag- en on-/offloadfaciliteiten.

Ter directe ondersteuning van het project heeft Microsoft ermee ingestemd om gedurende 11 jaar 2,76 miljoen ton hoogwaardige, duurzame koolstofverwijdering te kopen uit de afvang en opslag van biogene koolstof van de Asnæs Power Station. Dit vertegenwoordigt tot nu toe een van 's werelds grootste afnameovereenkomsten voor koolstofverwijdering in volume.
voda
0
Europese Commissie is, onder voorwaarden, akkoord met overname Activision Blizzard door Microsoft

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Brussel voorwaardelijk akkoord met overname Activision door Microsoft

VS en VK liggen nog dwars.

(ABM FN-Dow Jones) De mededingingsautoriteit van de Europese Unie heeft de geplande overname van Activision Blizzard door Microsoft ter waarde van 75 miljard dollar goedgekeurd. Dit maakte de Europese Commissie maandagmiddag bekend.

"De goedkeuring is afhankelijk van de volledige naleving van de door Microsoft gedane toezeggingen. De toezeggingen komen volledig tegemoet aan de mededingingsbezwaren die de Commissie heeft vastgesteld en betekenen een aanzienlijke verbetering voor cloud gaming in vergelijking ten opzichte van de huidige situatie", zei de Commissie in een toelichting.

Microsoft biedt onder meer uitgebreide licentieverbintenissen aan op de markt voor dedistributie van PC- en consolegames via cloud game streaming diensten om de mededingingsbzewaren van Brussel weg te nemen.

Het besluit volgt op een besluit van de Britse toezichthouder eind vorige maand om de voorgenomen overname te blokkeren. Microsoft gaat tegen dat besluit in beroep.

De goedkeuring van Brussel heeft geen directe juridische gevolgen voor dat proces, en mededingingsadvocaten zeggen dat Microsoft weinig kans maakt om de Britse beslissing ongedaan te maken.

De Amerikaanse Federal Trade Commission klaagde Microsoft eerder al aan om de deal te blokkeren en heeft voor augustus een hoorzitting gepland.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
In April 2023, Microsoft's Bing search engine achieved a record-high market share of 37.4%, surpassing Baidu (27.01%) to become the largest desktop search engine in China, according to Stat Counter.
nine_inch_nerd
0
Volgens Microsoft zette ook China het licht op groen voor overname van Activision Blizzard

Volgens Microsoft heeft ook China het licht op groen gezet voor de overname van Activision Blizzard. Vorige week maakte Europa ook al de weg vrij voor de miljardentransactie, nadat het VK de deal verwierp.
nine_inch_nerd
0
Jefferies herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 25 mei 2023 - 06:39u -
Jefferies verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar $ 400,00 van $ 350,00.

Mizuho Securities herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 25 mei 2023 - 06:47u -
Het koopadvies van woensdag 20 juli 2022 wordt herhaald: $340
BeerBen
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 25 mei 2023 11:26:

Jefferies herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 25 mei 2023 - 06:39u -
Jefferies verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar $ 400,00 van $ 350,00.

Mizuho Securities herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 25 mei 2023 - 06:47u -
Het koopadvies van woensdag 20 juli 2022 wordt herhaald: $340
Niet dat ik iets om koersdoelen geef, maar wel raar dat Mizuho het koersdoel niet verhoogd. Huidige koers 325 en dan toch koopadvies geven met een koersdoel van 340. Maar goed, het gaat hard met de koers. Wat is jouw strategie nine_inch? Ik zit er toch aan te denken de helft van mijn stukken rond deze koersen te verkopen. Ik zie nog steeds de potentie, maar de huidige waardering is ook wel erg stevig.

En dank voor het telkens plaatsen van goede info!
nine_inch_nerd
0
Deutsche Bank herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
woensdag 31 mei 2023 - 06:34u -
Deutsche Bank verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar $ 380,00 van $ 330,00
nine_inch_nerd
0
Stevige koersdoelverhogingen. Vertrouwen in MSFT!

Credit Suisse herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 1 juni 2023 - 05:46u -
Credit Suisse verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar $ 420,00 van $ 285,00.

UBS herhaalt het houdadvies voor Microsoft Corp
donderdag 1 juni 2023 - 05:23u -
UBS verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar $ 345,00 van $ 300,00.

Piper Sandler herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 1 juni 2023 - 05:32u -
Piper Sandler verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar $ 400,00 van $ 352,00.
nine_inch_nerd
0
Evercore Partners herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
maandag 5 juni 2023 - 06:48u -
Evercore Partners verhoogt het koersdoel van Microsoft Corp naar $ 400,00 van $ 295,00
voda
0
Microsoft betaalt boete van 20 miljoen dollar om schenden privacy kinderen

Microsoft betaalt een boete omdat het techconcern illegaal gegevens van kinderen onder de 13 jaar heeft verzameld. De schikking volgt op beschuldigingen van de Amerikaanse toezichthouder FTC en bedraagt 20 miljoen dollar, omgerekend ruim 18 miljoen euro.

Microsoft verzamelt gegevens van mensen die zich aanmelden voor Xbox Live, een online dienst die Microsoft aanbiedt voor zijn Xbox-gameconsole. Voor die registratie moeten gebruikers hun naam, e-mailadres en leeftijd doorgeven, die Microsoft vervolgens bewaarde. Ook kinderen van onder de 13 jaar registreerden zich, wat volgens de FTC in strijd is met de Amerikaanse wet op online privacy.

Microsoft legde de schuld tot nu toe bij een ‘onverwachte storing in het bewaren van gegevens’ en beloofde zijn systemen te verbeteren. Het techconcern heeft er nu mee ingestemd om binnen twee weken alle informatie van jonge gebruikers te verwijderen als deze is verzameld zonder toestemming van ouders .

TikTok
Met de schikking voegt Microsoft in een rijtje andere grote concerns. Hiertussen staan bijvoorbeeld Amazon, Google en ByteDance, het moederbedrijf van TikTok. Ook zij hebben te maken gehad met boetes van de FTC voor het verzamelen van gegevens van kinderen zonder dat ouders daar toestemming voor hadden gegeven.
nine_inch_nerd
0
Cédrics vooruit- en terugblik op de beurs
10:45

In deze blog kijkt jonge belegger Cédric Proost terug naar de afgelopen beursmaand mei en blikt hij ook vooruit op wat je als belegger in de maand juni kan verwachten.

Aandeelhoudersvergadering Berkshire Hathaway

In het begin van de maand mei vond de langverwachte aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway plaats. Het moment waarop duizenden beleggers naar Omaha reizen om de visie van Warren Buffett en rechterhand Charlie Munger te aanhoren. De opvallendste transactie van de holding was de overname van de Amerikaanse verzekeraar Alleghany voor 11,6 miljard dollar. Het was immers al een tijd geleden dat Berkshire Hathaway nog een grote overname had gedaan. De jaren zonder grote overnames deden de cashberg wel stijgen tot 150 miljard dollar waardoor het bedrijf sterk gepositioneerd stond om de crisis in te gaan.

Een ander opvallend gegeven waren de toegenomen investeringen in de energiesector die het, sinds de energiecrisis begonnen is, voortreffelijk hebben gedaan. Dat leverde naar goede gewoonte ook weer positieve resultaten op voor Berkshire Hathaway. De kritiek die Warren Buffett vaak krijgt, is dat zijn beleggingsstijl ouderwets is: hij doet maar weinig investeringen, veelal in duurzame bedrijven en industrieën.

Door de grote omvang van Berkshire Hathaway wordt het ook jaar na jaar moeilijker om de indexen te kloppen. Toch wist Warren Buffett sinds begin 2022 een positief rendement van 8,6% te behalen, nochtans een moeilijke beursperiode, getuigt de daling met 11,8% van de S&P 500. Buffetts sterke prestatie valt voor een groot stuk te verklaren door de sectorrotatie van groeiaandelen naar waardeaandelen, een groep aandelen waar Berkshire Hathaway sterk in is vertegenwoordigd.

Zowel de Japanse Nikkei 225-index als de Duitse Dax-index bereikten in de maand mei een alltime high. De start van het Europese resultatenseizoen is ook zeer succesvol gebleken. Drie kwart van de bedrijven klopten de analistenverwachtingen, een uitzonderlijk goed resultaat. Desondanks de vele prijsverhogingen die bedrijven in 2022 en 2023 hebben moeten doorvoeren, slagen ze er dus toch in om de winstmarges te behouden zonder aan te veel verkoopvolume te moeten inboeten.

Analisten van Bloomberg hadden een daling van de WPA (winst per aandeel) van 1% voorspeld, maar op basis van de al gepubliceerde cijfers blijkt er gemiddeld een stijging van 4% te zijn. De sterkst stijgende winsten zijn te vinden in de technologiesector en die van de financiële diensten. De grootste dalingen zijn te vinden in de grondstoffen- en energiesector. Niet verwonderlijk na de uitzonderlijke goede cijfers van die sectoren in het voorbije jaar.

Deze trend zien we ook terug op de Amerikaanse beurzen. In Amerika slaagt maar liefst 80% van de bedrijven die hun resultaten al gepubliceerd hebben, erin om beter te doen dan de analistenverwachtingen. 74% klopt ook de omzetverwachtingen. Het grote verschil met Europa is de dalende WPA.

Apple, het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld, deed ook beter dan de verwachtingen. In mijn vorige blogpost verwees ik naar de publicatie van de cijfers. Sinds Apple de verwachtingen wist te kloppen, flirt het aandeel met de grens van haar alltime high.

Op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference, een ontwikkelaarsconferentie stelde Apple deze week zijn langverwachte headset voor augmented reality voor, de Vision Pro. Het toestel kost minstens 3.499 dollar en is daarmee drie keer duurder dan de duurste variant van AR-marktleider Meta. Apple introduceerde ook een reeks nieuwe producten en functies, waaronder een 15-inch MacBook Air, een krachtige chip met de naam M2 Ultra en verbeteringen aan de iOS-software. Naast een processorupgrade voor de Mac Studio kreeg de Mac Pro een inwendige make-over. De Mac Pro is het laatste toestel uit de Mac-familie dat de overstap naar Apple’s eigen processoren kreeg.

De marktwaarde van Apple bedraagt door de recente stijgingen 2.800 miljard dollar. Een overzicht van de top 10 waardevolste bedrijven ter wereld:

Apple - $2796 miljard
Microsoft - $2462 miljard
Saudi Aramco - $2033 miljard
Alphabet (Google) - $1568 miljard
Amazon - $1232 miljard
Nvidia - $968 miljard
Berkshire Hathaway - $699 miljard
Meta Platforms (Facebook) - $673 miljard
Tesla - $626 miljard
TSMC - $512 miljard
Opvallendste stijger in deze top 10 is Nvidia. Begin dit jaar kende het bedrijf een beurswaarde van ongeveer 360 miljard dollar. In de maand mei bereikte het aandeel als eerste chipbedrijf ooit de kaap van 1000 miljard dollar. Nvidia is sterk voorzien in de speciale computerchips die moeten gemaakt worden om de opkomende AI-producten te doen werken.

Een opvallende stijging op onze Belgische beurs zagen we bij het aandeel Colruyt. Na een kort persbericht begin deze maand steeg het aandeel met maar liefst 20%. Het persbericht liet beleggers weten dat het boekjaar minder somber zou zijn dan dat het zelf eerder voorspeld had in een winstwaarschuwing. Colruyt verwacht nog steeds slechtere resultaten, maar dus minder erg dan de eerdere winstverwachting deed uitschijnen.

De Belgische inflatie daalde de voorbije maand verder naar 5,2% en ook in Amerika dook de inflatie onverwacht onder de 5%. Na tien renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank (Fed) lijkt de inflatie eindelijk onder controle en stapsgewijs te dalen. In Europa is dat nog niet het geval. Een mogelijke verklaring is dat de Europese renteverhogingen vier maanden na de Amerikaanse renteverhogingen van start gegaan zijn.

In de maand mei bleek ook dat de inflatieverwachtingen van Europese consumenten sterk zijn toegenomen. Daardoor laat de situatie het voorlopig nog niet toe om de rentevoeten te verlagen. Het omgekeerde lijkt waarschijnlijker. In Amerika gaat de markt uit van een rentestop die komende maand ingevoerd zou worden om vervolgens, in de loop van het jaar, de rente stilaan te verlagen. Het mogelijke verschil in monetair beleid de komende maanden, de ECB met renteverhogingen en de Fed met een rentestop, is iets om als belegger rekening mee te houden, omdat het zeker een invloed kan hebben op de financiële markten.

Een verschillend monetair beleid leidt op de financiële markten vaak tot toegenomen volatiliteit op de aandelen-, obligatie- en valutamarkten.
Als de renteverhogingen van de ECB worden verdergezet en de Fed de renteverhogingen pauzeert of ze verlaagt, wordt de euro relatief gezien interessanter. Beleggingen in euro worden hierdoor aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders.
Beleggers zullen meer zoeken naar groeiaandelen op de Amerikaanse beurs en waardeaandelen op de Europese beurzen.
De Amerikaanse technologiesector heeft desondanks de snelle renteverhogingen sterke resultaten kunnen voorleggen. In het scenario waarbij de Amerikaanse rente dit najaar zou kunnen dalen, zou dat een enorme boost kunnen betekenen voor de waarderingen van die groeibedrijven. Het opvolgen waard!
nine_inch_nerd
0
JPMorgan Research herhaalt het koopadvies voor Microsoft Corp
donderdag 8 juni 2023 - 06:45u -
Het koopadvies van donderdag 27 april 2023 wordt herhaald: $315
nine_inch_nerd
0
Het blijft hommeles met Activision/MSFT

Amerikaanse Federal Trade Commission wil Activision-deal van Microsoft te blokkeren

De Federal Trade Commission heeft maandag een federale rechtbank gevraagd om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tijdelijk te blokkeren. Deze actie komt na berichten dat de deal binnenkort rond zou zijn nog voor het antitrust-onderzoek zou zijn afgerond. De FTC zei dat de deal Microsoft de "mogelijkheid en een grotere stimulans zou geven om Activision's content achter te houden of te degraderen op een manier die de concurrentie aanzienlijk vermindert”. Microsoft was niet onder de indruk en herhaalde dat deal zowel gamers als gamebedrijven ten goede zou komen.
nine_inch_nerd
0
Microsoft schat dat AI omzetpotentieel heeft van minstens 10 miljard dollar

Ook nog een Ai-luikje bij Microsoft waar CFO Amy Hood schat dat de technologie een omzetpotentieel heeft van minstens 10 miljard dollar. Een timing werd niet gegeven. Ter vergelijking, de groep zette in 2022 net geen 200 miljard dollar om.

Activision-deal van Microsoft tijdelijk geblokkeerd door Amerikaanse rechter

Een Amerikaanse rechter heeft dinsdag trouwens het verzoek van de Federal Trade Commission (FTC) ingewilligd om de overname van Activision-deal van Microsoft tijdelijk te blokkeren. Volgens Reuters zei de rechtbank dat het tijdelijk verbod "noodzakelijk is om de status quo te handhaven terwijl de klacht in behandeling is en om de mogelijkheid van deze rechtbank te behouden om effectieve maatregelen te bevelen in het geval dat een voorlopig verbod gerechtvaardigd is".
nine_inch_nerd
0
Microsoft bevestigt dat uitval op 5 en 6 juni gevolg was van cyberaanvallen

Microsoft bevestigde eind vorige week dat de uitval van bepaalde diensten op 5 en 6 juni het gevolg was van cyberaanvallen. Er zouden daarbij geen klantgegevens geopend of gecompromitteerd zijn in wat een DDoS-aanval was. Die werd opgezet door Storm-1359, die grote hoeveelheden internetverkeer naar gerichte servers leidden om die op die manier offline te halen. Dat zorgde er voor dat Microsofts 365 Software Suite meer dan twee uur plat lag voor meer dan duizenden gebruikers. Dat was de vierde dergelijke storing voor Microsoft in een jaar tijd.
voda
0
Nieuwe ontslagronde bij Microsoft - media

Bovenop eerder aangekondigde 10.000 ontslagen.

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft gaat een onbekend aantal banen schrappen, boven op de in januari van dit jaar aangekondigde ontslagronde van 10.000 banen. Dit schreef Geekwire maandag.

Volgens deze techsite zou het gaan om functies bij de dienstverlening voor klanten en sales.

Microsoft bevestigde de ontslagronde tegen Geekwire, maar gaf verder geen details prijs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
262 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 22:00
Koers 406,800
Verschil +8,960 (+2,25%)
Hoog 407,150
Laag 401,860
Volume 17.446.724
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 17.648.473

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront