Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Beter Bed 2019

2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 145 146 147 148 149 » | Laatste
Ookaanwezigbij...
0
quote:

Bart Mans schreef op 26 juli 2019 17:36:

Ik zou zeggen. Prachtig stabiel en op koers het weekend in!!!
ik zou zeggen.....stabiel en waardeloos.
maci
0
Uden, the Netherlands, 31 July 2019

Beter Bed Holding takes next step towards recovery; secures access to funds
under previously announced agreement with banks and major shareholders;
exit process of Matratzen Concord is progressing

Het hele PB lees je hier: tinyurl.com/y4v2jxgh
A3aan
0
Beter Bed heeft een lening van 7 miljoen gekregen tegen de woekerrente van 30% per jaar met een minimum rente betaling van 2,1 miljoen. Over de volgende 7 miljoen moet nog verder onderhandeld worden.
hangklok
0
quote:

A3aan schreef op 31 juli 2019 18:41:

Beter Bed heeft een lening van 7 miljoen gekregen tegen de woekerrente van 30% per jaar met een minimum rente betaling van 2,1 miljoen. Over de volgende 7 miljoen moet nog verder onderhandeld worden.
Ik vrees het ergste voor de koers morgen!
p/o
0
Beter Bed Holding takes next step towards recovery; secures access to funds under previously announced agreement with banks and major shareholders; exit process of Matratzen Concord is progressing

GlobeNewswire•July 31, 2019

Beter Bed Holding has taken another important step towards recovery by implementing the agreement with its banks and three major shareholders, which was announced on 19 July 2019.
Beter Bed Holding has met the conditions for accessing additional funds to facilitate an exit of Matratzen Concord. It will draw the first tranche of the € 7 million secured and subordinated shareholder loans with a maturity date of 15 July 2020. The second (equal) tranche will be available upon satisfactory confirmation of the business plan by an independent services provider.
The major shareholders will, as a form of additional compensation over and above the regular interest payable on loans drawn, receive a 30% interest per annum with a minimum of EUR 2.1 million in aggregate. To avoid, or reduce, cash out, the interest will be paid in shares of Beter Bed Holding up to a maximum of 10% of the Borrower's issued share capital on 25 April 2019. Only in case and to the extent the shareholder mandate is not sufficient for the issuance of shares, will the interest be paid in cash.
The number of shares which are to be issued by Beter Bed Holding pursuant to the arrangement described above shall be calculated based on an average price on Euronext Amsterdam shortly prior to the date of payment.
The process to an exit of Matratzen Concord is progressing. Discussions are ongoing with multiple interested parties.

John Kruijssen, CEO of Beter Bed Holding, comments:
‘We are pleased that we have taken another important step towards both addressing liquidity issues and resolving the situation with Matratzen Concord.’

Beter Bed Holding will publish its full results over the first half of 2019 on 30 August 2019.

Profile
Beter Bed Holding is a European retail organisation that offers its customers the best quality rest at affordable prices. The organisation’s aim is to do this through its international retail brands and own wholesaler operation DBC International. All brands provide the best customer advice to their customers on all relevant channels including online. In 2018, the company achieved € 396,3 million sales with a total of 1,009 stores per 31 December 2018 and an increasingly relevant share of online sales.
hangklok
0
Beddenbedrijf neemt 7 miljoen euro op.
(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft een eerste opname van 7 miljoen euro uit de kredietfaciliteit die aandeelhouders ter beschikking stelden, opgenomen. Dit meldde het beddenbedrijf uit Uden woensdagavond.
Om over dit geld te kunnen beschikken, diende Beter Bed aan bepaalde condities te voldoen.
Voor een volgende tranche van 7 miljoen euro uit de kredietfaciliteit zal het ondernemingsplan van Beter Bed door een externe partij positief beoordeeld moeten worden.
De kredietverstrekkers krijgen een rente van 30 procent per jaar met een minimum van 2,1 miljoen euro. Om geen aanslag op de kas van Beter Bed te doen, zal de rente in principe in aandelen worden betaald. Alleen als dit leidt tot een aandelenuitgifte die groter is dan Beter Bed is toegestaan, zal worden overgaan tot een rentebetalingen in contanten.
Verder meldde Beter Bed dat het verkoopproces voor Matratzen Concord vordert. Er wordt met verschillende partijen gesproken.
Het aandeel Beter Bed sloot woensdag 0,9 procent lager op 2,17 euro.
p/o
0
John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, merkt op:
"We zijn verheugd dat we weer een belangrijke stap hebben gezet in de richting van zowel het oplossen van liquiditeitsproblemen als het oplossen van de situatie met Matratzen Concord."

En vooral zorgen dat de koers hoog staat want de interest is te betalen met aandelen. Als er 700.000 aandelen aan 3 euro zouden bijkomen, valt de verwattering zeer goed mee.
[verwijderd]
0
Een minimum rente van 2,1 miljoen m.a.w. het rentepercentage komt boven de 30% als BB niet de volle 7 miljoen opneemt.
Bob777
0
Er staat in het pers bericht 10% van de aandelen van de aandeelhouders en iex maakt er doodleuk 10% van het totaal van lekkere betrouwbare nieuws verschaffing. Maar goed 10% van niets is ook niets dus ik ga ervanuit dat bb dit gewoon gaat regelen met als resultaat het gezonde deel en dat ik dan ook iets moet bijdragen in 2,5% verwatering so be it
Bob777
0
En er is 3,5 mlj opgenomen en geen 7 anders was het totaal 14 mlj en daar is nooit sprake van geweest
Bart Meerdink
0
Als ik het goed lees dan neemt Beter Bed nu €7 miljoen op en als het aan bepaalde voorwaarden voldoet krijgt het de beschikking over nog eens €7 miljoen. Ze betalen hoe dan ook €9,1m terug na (bijna) een jaar voor die eerste €7m.

BB heeft ongeveer 22 miljoen aandelen uitstaan als ik het goed zie op www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... dus ze kunnen 2,2 miljoen aandelen uitgeven voordat ze toch cash moeten gebruiken om terug te betalen. Met de koers nu van €2,17 is 10% aan nieuwe aandelen in de verste verte niet genoeg om €9,1m terug te betalen laat staan het dubbele.

Sowieso is geld lenen tegen nieuw uit te geven aandelen een zeldzaam giftige constructie voor de beurskoers: de kredietverschaffers verkopen direct de aandelen die ze gaan ontvangen voor de lening (geleende aandelen) om dan die shortpositie glad te strijken met de uitgekeerde aandelen. Zou iedereen trouwens ook doen in die situatie. Als ik de situatie goed inschat leidt dit tot een constant aanbod van aandelen BB en zal er niet voldoende vraag zijn om een neerwaartse spiraal in de koers te voorkomen. Ik heb dat ooit met Tie Holding (nu TIE Kinetix) meegemaakt en dat wil je als aandeelhouder niet.

Voor zover ik het zie is het enige dat zo'n scenario kan stoppen: 1) serieus goed nieuws waardoor de koers opveert of 2) BB wordt overgenomen. Ik zie het somber in, een claim emissie had betere overlevingskansen geboden lijkt me.

/disclaimer, dit is mijn eigen interpretatie van de situatie, wie iets met het aandeel doet moet echt zelf beoordelen wat er aan de hand is
[verwijderd]
0
Ze krijgen dus 10 procent in handen van beter bed voor de rente van 7 miljoen
Wat een waaghalzen zeg
Ben nu wel blij dat ik vandaag niet groter ben ingestapt
Bart Meerdink
0
Nog een kleine correctie: "To avoid, or reduce, cash out, the interest will be paid in shares of Beter Bed Holding up to a maximum of 10% of the Borrower's issued share capital on 25 April 2019."

Dus alleen de rente wordt in aandelen uitgekeerd. Dan nog is het de vraag of dat gaat lukken met 10% van de aandelen, zeker als het twee tranches van €7m worden.
rsantego
0
In het persbericht van 20 juli staat toch duidelijk dat de grootaandeelhouders een lening verstrekken van € 7 miljoen verdeeld over 2 gelijke tranches. Als er nu de helft is opgenomen dan bedraagt de opname slechts € 3,5 miljoen. Het goede nieuws betreft echter de vorderingen die worden gemaakt met de verkoop van Matratzen Concord. Ik verwacht op niet al te lange termijn het bericht over de definitieve verkoop.
p/o
0
Ze nemen nu 7 miljoen op.
Ze betalen daar 30% intrest op in aandelen.
Ze kunnen niet meer dan 10% nieuwe aandelen uitgeven zonder toestemming, dus we hoeven niet bang te zijn voor megaverwatering.
Dan de Duitse tak de deur uit en die lening + schulden terugbetalen en dan een nieuwe start met een winstgevend bedrijf.
Beurskoersen van 20 euro en meer moet je niet meteen terugverwachten, maar als ze dit allemaal succesvol kunnen afronden zit een 5 - 10 er na een tijdje zeker terug in.

Als ze succesvol die Duitse dochter kunnen verkopen en de koers schiet terug tot 4 - 5 euro, dan komen er minder dan 0.5 miljoen aandelen bij en dat op 22 miljoen aandelen = 2 à 3% verwatering.
Bart Meerdink
0
quote:

rsantego schreef op 31 juli 2019 20:15:

In het persbericht van 20 juli staat toch duidelijk dat de grootaandeelhouders een lening verstrekken van € 7 miljoen verdeeld over 2 gelijke tranches. Als er nu de helft is opgenomen dan bedraagt de opname slechts € 3,5 miljoen. Het goede nieuws betreft echter de vorderingen die worden gemaakt met de verkoop van Matratzen Concord. Ik verwacht op niet al te lange termijn het bericht over de definitieve verkoop.
Je zou gelijk kunnen hebben:

"It will draw the first tranche of the € 7 million secured and subordinated shareholder loans with a maturity date of 15 July 2020."

Er staat meervoud: "the € 7 million secured and subordinated shareholder loans". Zou het om 1 lening van €7m (verdeeld in 2 tranches) gaan dan was enkelvoud juist geweest.

Maar er staat niet: "It will draw the first of the € 7 million secured and subordinated shareholder loans"

Ik vind het onduidelijk opgeschreven.

Overigens, die 30% rente komt bovenop de normale gebruikelijke rente.
Johny Brisbane
0
Goed nieuws. 2.1 miljoen (de rente) terug te betalen over een jaar met aandelen tegen de dan geldende koers...dus hoe hoger de koers hoe minder aandelen. Bestuur heeft vertrouwen en bij oplopende koers, misschien wel dik boven de 4 euro, valt de verwatering erg mee. Men gaat nu voortvarend te werk. Ik verwacht een positieve koers reactie, zeker wanneer verkoop (groot deel) MC binnenkort bekend gemaakt wordt.
Alex69
0
quote:

Bart Meerdink schreef op 31 juli 2019 20:23:

[...]
Je zou gelijk kunnen hebben:

"It will draw the first tranche of the € 7 million secured and subordinated shareholder loans with a maturity date of 15 July 2020."

Er staat meervoud: "the € 7 million secured and subordinated shareholder loans". Zou het om 1 lening van €7m (verdeeld in 2 tranches) gaan dan was enkelvoud juist geweest.

Maar er staat niet: "It will draw the first of the € 7 million secured and subordinated shareholder loans"

Ik vind het onduidelijk opgeschreven.

Overigens, die 30% rente komt bovenop de normale gebruikelijke rente.
Lezen is ook een kunst: BB krijgt de eerste tranche van de leningen van de aandeelhouders van totaal 7 miljoen. Het gaat hier dus lening van 3,5 mio.
2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront