Consumentenvertrouwen VS stijgt flink

Gepubliceerd op 29 september 2020 16:39 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Macro-indicator somber  Verenigde Staten 

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september fors gestegen. De toename, als gevolg van een rooskleuriger beeld van de economie en de banenmarkt, was de grootste in zeventien jaar. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.

De graadmeter die het vertrouwen weerspiegelt, noteerde een niveau van 101,8 tegen een herziene stand van 86,3 een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een lichte stijging naar 90. De stand van de graadmeter ligt nog wel onder het niveau van voor de coronacrisis.

9 Posts
Ger1948
2
Goed Zo Trump. Mooi cijfer.
Kan ook niet anders z o vlak voor het debat vannacht. Slecht cijfer had natuurlijk niemand verwacht. Goochelaar.
Ooit moet je met de billetjes bloot. Wij wachten geduldig af.
Bosche marktkoopman
3
En dan zeggen dat de Chinezen de boel manipuleren, die Yanks maken er een potje van.
IceBear1
1
quote:

Bosche marktkoopman schreef op 29 september 2020 17:24:


En dan zeggen dat de Chinezen de boel manipuleren, die Yanks maken er een potje van.


Even reflecteren: In Europa doen politici, met hulp van de MSM, ook net alsof ze de lidstaten gered hebben van de ondergang met hun beleid van de laatste jaren. Terwijl de problemen in de EU juist veroorzaakt zijn door het beleid en onkunde van politici. Regeren is vooruit zien, maar bij de politiek elite is regeren, liegen, vooruitschuiven en ontkennen.
beleggertje2020
1
Consumenten-vertrouwen zal zeer snel dalen zogauw de waarheid echt aan het licht komt, nl als mensen steeds minder kunnen kopen voor hun geld en ook nog es steeds meer en meer belastingen moeten gaan betalen over hun vermogen en inkomen !
Jopie1962
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 29 september 2020 18:28:


... nl als mensen steeds minder kunnen kopen voor hun geld en ook nog es steeds meer en meer belastingen moeten gaan betalen over hun vermogen en inkomen !


Uhhh... dat is al het geval in de afgelopen 100 jaar.
beleggertje2020
1
quote:

Jopie1962 schreef op 29 september 2020 18:39:


[...]

Uhhh... dat is al het geval in de afgelopen 100 jaar.


Ja dat klopt , maar door al dat bijgedruk van de ECB en FED gaat het straks wel veel en veel harder met ook gigantische inflatie ! Denk dat het consumentenvertrouwen zelfs zeer zeer binnenkort als een blad om gaat draaien naar zwaar negatief. Dacht jij ni werkelijk dat de arbeidslonen flink gaan stijgen als er heftige inflatie komt ? Denk echt wel dat men dan van een zeer zeer koude kermis thuiskomt. Iedere hond ziet dat zeer vele consumenten steeds minder en minder en nog minder vrij te besteden heeft t.g.v nu al toenemende belastingen en toenemende zorgkosten ! Pffffffft.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.