'Prognose kasstroom KPN teleurstellend' | Eurobench.com

'Prognose kasstroom KPN teleurstellend'

Gepubliceerd op 29 januari 2020 09:45 | Reacties: 3

KPN (21 feb)

2,525 -0,012 (-0,47%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf KPN gaf een teleurstellende prognose af voor zijn vrije kasstroom. Dat schrijven van analisten van Goldman Sachs en KBC Securities naar aanleiding van de cijfers.

Goldman Sachs verwacht dat de door KPN gegeven vooruitzichten tot een "bescheiden" verlaging van de consensus over de vrije kasstroom bij het telecomconcern leidt. Ook analisten van KBC Securities denken dat de verwachte vrije kasstroom voor dit jaar licht teleurstellend zijn voor beleggers.

Andere prognoses voor 2020 zijn volgens KBC wel in lijn met wat de markt verwachtte. De omzet over het vierde kwartaal was volgens KBC ook in lijn met de gemiddelde verwachtingen. Het aangepaste operationele resultaat (ebitda) zat daar dan weer 1 procent onder. Bij de dienstverlening aan consumenten verbeterde de trend niet ten opzichte van de voorgaande negen maanden, mede door de impact van de integratie van het merk Telfort. Ook speelde toegenomen concurrentiedruk hier een rol, aldus de marktvorsers.

ING

ING gaat ervan uit dat de voorziene vrije kasstroom, die deze bank eveneens teleurstellend noemt, wordt geraakt door plannen voor glasvezel. KPN wil het tempo waarin huizen op glasvezelnetwerken worden aangesloten aanzienlijk verhogen, en daarvoor moet meer werkkapitaal apart worden gelegd.

KBC hanteert een hold-advies en koersdoel van 2,90 euro voor KPN. ING hanteert hetzelfde advies en koersdoel. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.55 uur 6,1 procent lager op 2,53 euro.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
Lepre Chaun
0
De hoogste koers was (na de splitsing in KPN en TPG, dus exclusief TPG, en omgerekend voor de huidige coupure, dus gedeeld door twee) ruim € 70 in maart 2000.
wat is er misgegaan in die tijd ?
theo1
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 29 januari 2020 12:02:


De hoogste koers was (na de splitsing in KPN en TPG, dus exclusief TPG, en omgerekend voor de huidige coupure, dus gedeeld door twee) ruim € 70 in maart 2000.
wat is er misgegaan in die tijd ?

Wat niet? Mislukte avonturen in het buitenland. Mislukt avontuur met i-mode (soort Japans mobiel internet dat niet echt internet is). Mislukt avontuur met WAP (ook soort mobiel pre-internet). Besef bij beleggers dat KPN een ambtenarentent is en geen hip internetbedrijf. Veel te veel betaald voor 3G frequenties. Veel te veel dividend betaald waardoor er te weinig overbleef voor noodzakelijke investeringen in het netwerk. Doen ze nu weer precies hetzelfde met een payout van 90% en dan nog dividendverhoging beloven.

De privatisering van KPN is voor de klanten een zegen geweest, voor de beleggers een drama. Onbegrijpelijk dat dat aandeel zo'n hoge k/w doet. Zullen wel spaarders zijn die koste wat kost inkomen zoeken. Inkomen is goed, maar niet ten koste van kwaliteit.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.