Galapagos-middel krijgt status weesgeneesmiddel | Eurobench.com

Galapagos-middel krijgt status weesgeneesmiddel

Gepubliceerd op 29 januari 2020 08:22 | | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (21 feb)

249,500 +6,800 (+2,80%)

MECHELEN (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie en de Amerikaanse geneesmiddelautoriteit FDS hebben de status van weesgeneesmiddel toegekend aan de autotaxineremmer GLPG1690, een medicijn in ontwikkeling voor de behandeling van patiënten met systemische sclerose, een auto-immuunaandoening.

De FDA en de EC willen de farmaceutische industrie stimuleren om geneesmiddelen te ontwikkelen en op de markt te brengen voor ziektes met een beperkt aantal patiënten. Zo wordt de ontwikkeling van deze weesgeneesmiddelen voor zeldzame ziekten in de VS en de Europese Unie aangemoedigd.

Als het middel wordt goedgekeurd weet Galapagos zich voor GLPG1690 voor 7 tot 10 jaar verzekerd van marktexclusiviteit. Verder worden wettelijke kosten en toegang tot de gecentraliseerde procedure voor de vergunning voor het in de handel brengen verlaagd.

Galapagos benadrukt dat GLPG1690 een medicijn in ontwikkeling is en dat de veiligheid en werkzaamheid nog niet definitief zijn vastgesteld door enige regelgevende autoriteit.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.