Staatsschuld landen eurozone verder gedaald | Eurobench.com

Staatsschuld landen eurozone verder gedaald

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 11:15 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Europa 

LUXEMBURG (AFN) - De staatsschuld van de landen in de eurozone is in 2018 verder gedaald, tot gemiddeld 85,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de economie van het eurogebied. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.

In 2017 lag de schuld nog op 87,1 procent van het bbp. De hoogste schuld komt voor rekening van Griekenland (ruim 181 procent van het Griekse bbp) en Italië (132 procent). De laagste schuld is in Estland (8,4 procent) en Luxemburg (21,4 procent). Voor Nederland was dit 52,4 procent.

De Europese begrotingsregels schrijven een schuld van maximaal 60 procent van het bbp voor en een overheidstekort van maximaal 3 procent. Het begrotingstekort van de eurolanden lag vorig jaar gemiddeld op 0,5 procent van hun economie, tegen 1 procent een jaar eerder. Voor Nederland was dit een plus van 1,5 procent.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MartijnN1932
0
De kop klopt niet natuurlijk,

De staatsschuld is niet gedaald, het percentage van de staatschuld t.o.v. het BBP is gedaald.

de daadwerkelijke schuld is in meerdere landen toegenomen..Het gaat immers economisch goed, dus vooral meer uitgeven en niet de staatschuld proberen af te bouwen..
Tuinboon
0
Hoe meer geld er wordt bijgedrukt hoe lager de staatsschuld van het k..t eurogebied...………….
objectief
0
We (de meeste althans) varen er wel bij in het eurogebied. Die euro heeft al veel welvaart gebracht.
AriContrari
0
Debt-fueled growth zou een betere titel zijn. Ja gratis euro's heeft de EU veel welvaart gebracht maar ik houd mijn hart vast voor het moment dat dit (deels) terug betaald moet worden.
objectief
0
quote:

AriContrari schreef op 23 apr 2019 om 13:03:


Debt-fueled growth zou een betere titel zijn. Ja gratis euro's heeft de EU veel welvaart gebracht maar ik houd mijn hart vast voor het moment dat dit (deels) terug betaald moet worden.Ze zijn al bezig; maar blijf s.v.p. contrair posten (is altijd nodig)
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.