'Handelsdeal VS en China nog steeds intact'

Gepubliceerd op 21 mei 2020 21:24 | Reacties: 8 | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN/RTR) - De gedeeltelijke handelsdeal die de Verenigde Staten en China in januari hebben ondertekend, is nog steeds intact. Dat zei Larry Kudlow, economisch adviseur van het Witte Huis, in een interview met The Washington Post. Politieke spanningen tussen de twee grootmachten voeden de vrees voor een hernieuwde handelsoorlog.

De coronapandemie heeft voor een verslechtering van betrekkingen tussen Peking en Washington gezorgd. De Amerikaanse president Donald Trump legt de verantwoordelijkheid voor de coronapandemie bij China. Zo verkondigt hij onder andere de tot nog toe onbewezen theorie dat het nieuwe coronavirus uit een laboratorium in Wuhan komt. Ook Amerikaanse maatregelen tegen Chinese techbedrijven als Huawei en spanningen rond Taiwan zetten de verhoudingen onder druk.

Vorig jaar vochten de Verenigde Staten en China hun handelsconflict uit door elkaar extra importheffingen op te leggen. Met de in januari gesloten deal over "fase 1" van een handelsovereenkomst gelasten de twee een pauze in. China beloofde daarbij onder andere meer Amerikaanse goederen te kopen. Volgens Kudlow lopen die aankopen weliswaar achter op schema, maar is China wel van plan zich aan de gemaakte afspraken te houden.

10 Posts
Lepre Chaun
0
De gedeeltelijke handelsdeal die de Verenigde Staten en China in januari hebben ondertekend, is nog steeds intact. Dat zei Larry Kudlow, economisch adviseur van het Witte Huis, in een interview met The Washington Post.
Volgens Kudlow is China wel van plan zich aan de gemaakte afspraken te houden.

AEX weer overdreven daling weer zoals gewoonlijk USA weer meevallend op dit nieuws.
Donald de Kwakerd
0
"Volgens Kudlow lopen die aankopen weliswaar achter op schema, maar is China wel van plan zich aan de gemaakte afspraken te houden"

Dan heeft ie nog nooit zaken gedaan met een Chinees. Bovendien zijn die Chinezen niet gek.
Jopie1962
0
quote:

Donald de Kwakerd schreef op 21 mei 2020 21:39:


Bovendien zijn die Chinezen niet gek.


Niet?
FairValue
0
Al even geleden dat Kudlow dit zei. Maar denk niet dat de Chinezen er veel aan gelegen zijn om hem in stand te houden. Trump nog 4 jaar is niet in hun belang. Worden nog spannende tijden.
Lepre Chaun
0
Trump is niet minder populair geworden en misschien zelf iets gestegen in de peilingen. Hij zou best herkozen kunnen worden. En juist door zulke vooroordelen zullen anderen dan weer op hem gaan stemmen.

En Democraten zouden zich laten leiden door hun intense verlangen om Trump te verslaan door met hulp van de linkse media paniek te zaaien en het virus zo angstaanjagend mogelijk te maken. Zo willen zij de grootste verdienste van Trump – de sterke Amerikaanse economie – een klap toedienen. Door Democraten genomen coronamaatregelen lijken zo feitelijk vooral bedoeld om de president een hak te zetten.

Het gaat vooral om de strijd tussen Trump en zijn gehate tegenstanders – de rest lijkt bijzaak. In zo’n bubbel noopt het virus niet tot bezinning.
De meeste mensen weten wat ze gaan stemmen en het coronavirus lijkt daar weinig verandering in te brengen.
beepboop
0
Zeker wel in hun belang. Een zwak, chaotisch Amerika betekent minder weerstand, en vooral minder strategie en militaire visie van de VS in Zuidoost Azie. Onder Trump kan haast alleen maar geblunderd worden. Hoe hoger de ratio China/VS is tegen de tijd dat China z'n verjaardag bijna viert en Taiwan daarvoor probeert in te lijven, hoe beter voor China, en Trump zorgt in alle opzichten voor een zwakke VS. Dus ik denk dat ze uiterlijk het spelletje toneel opvoeren maar eigenlijk het wel prima vinden zo, lange adem.
Cph-cinq
0
De vraag is of de Democraten in de Usa überhaupt de verkiezingen willen winnen. Ze moeten dan een puinhoop opkuisen die niet geliefd gaat worden. Ik zou er niet van verschieten dat ze , de Democraten , Trump gewoon zijn eigen shit laten opeten......
het zwaard
0
Trump zijn eigen shit laten opeten zou 'n mogelijkheid zijn voor de Democraten. In dat geval zijn ze dan altijd de winnaar van de volgende verkiezingen. Winnen ze is het goed voor hun miljoenen kiezers, verliezen ze is het ook goed, kunnen dan verder gaan met al wat de Republikeinen ondernemen af te schieten. Waarschijnlijk dat Trump er niet meer in zal slagen om de economie terug op de rails te zetten, al was het maar wegens 'n tekort aan geld, en de crisis over 4 jaar ook nog niet opgelost zal zijn. Dus 2024 wordt waarschijnlijk voor hun een succesjaar. Ook 'zullen ze 'n jongere presidentskandidaat hebben. De vraag blijft dan willen de Democraten nog 4 jaar lang wachten. Aan de macht zijn brengt geld in het laatje. En of het nu Democraten of Republikeinen zijn graaien in dat laatje , doe ze allemaal.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.