'Resultaten TomTom zijn positief'

Gepubliceerd op 19 juli 2016 10:05 | Reacties: 9

TomTom (07 aug)

7,170 +0,085 (+1,20%)

AMSTERDAM (AFN) - ING is positief over de kwartaalresultaten van TomTom. Het navigatiebedrijf doet het volgens analist Marc Zwartsenburg van de bank onder meer goed met de verkoop van navigatieproducten en -diensten aan de automobielindustrie.

Over het geheel genomen presteerde TomTom afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtingen, aldus ING. Zwartsenburg merkt daarbij op dat de omzet in het segment Automotive hoger uitkwam dan voorzien. Een andere positief punt waar hij op wijst is de verbeterde brutomarge.

ING denkt dat TomTom in het tweede halfjaar een winst per aandeel kan halen van 0,25 euro. Daarmee is de bank iets optimistischer dan het bedrijf zelf, dat rekent op 0,23 euro. Het aandeel TomTom is de laatste tijd sterk in waarde gedaald, maar dat komt volgens Zwartsenburg doordat de stukken te veel in de uitverkoop zijn gedaan.

De bank handhaaft zijn buy-advies, met een koersdoel van 15,50 euro. TomTom koerste dinsdag rond 10.00 uur bijna 2 procent in de plus op 7,02 euro.

9 Posts
[verwijderd]
0
belachelijk hoe dit aandeel van 12+ zonder enige echte aanleiding tot 6- is gedaald...

komt helemaal goed, ik heb ze rond de 6 iig weer flink (voor mijn portefeuille) opgepikt!
aandeeltje!
0
quote:

TURBO-TA schreef op 19 juli 2016 11:06:


...... doordat de stukken te veel in de uitverkoop zijn gedaan.


Kortom gezwam.in de ruimte.
Kaviaar
0
TomTom is een prachtig groeibedrijf en is zeer aantrekkelijk tegen deze huidige lage koers! Een overname zou er zo maar in kunnen zitten, zeker omdat ze goede opdrachten hebben binnengesleept.
flatliner
0
Moneyball
0
quote:

steelfighter72 schreef op 19 juli 2016 12:29:


als je 10 jaar de tijd hebt is dit een topaandeel


Een paar jaar is al voldoende.

Velen vallen nu over de verwachte verdure stijging van de opex. Alsof dat voor niets is. In plaats van negatief is dat juist een zeer positief signaal. Gesloten deals waarvan de omzet 2 a 3 jaar vertraagd in de winst- en verliesrekening beland vragen organisatiebreed om extra kosten. Dat is inherent aan de automotive markt waarin TT naartoe switched. Winst is ondergeschikt in de fase waarin TT zit en men had in bij verwachting van een declining markt(aandeel) stijging opex echt niet toegelaten
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.