Veel meer bedrijven vragen om loonsteun dan in vorige steunronde

Door AFN op 19 februari 2021 17:32 | Views: 3.606

DEN HAAG (ANP) - Flink meer bedrijven hebben al loonsteun aangevraagd in de eerste week van het vierde steunpakket NOW, dan tijdens de eerste week van de vorige ronde. Ruim 34.000 bedrijven vroegen volgens uitkeringsinstantie UWV de afgelopen week compensatie aan voor de loonkosten. Dat is 13.000 meer dan in de eerste week van NOW 3.0.

Het UWV denkt dat de toename komt vanwege de lockdown, die onlangs werd verlengd tot en met 2 maart. Vooral de horeca en detailhandel worden hard geraakt.

De huidige ronde biedt een ruimere tegemoetkoming dan de vorige. Als een bedrijf 100 procent omzet verliest, krijgt het 85 procent van de loonkosten vergoed. In de vorige ronde was dat 80 procent. Bedrijven komen pas in aanmerking als ze in drie maanden tijd minstens 20 procent minder omzet hebben gedraaid.

Snelle afhandeling

De afhandeling gaat snel, zegt het UWV. Inmiddels zijn de aanvragen van 22.000 bedrijven al goedgekeurd, samen goed voor 404 miljoen euro aan steun. Ook hebben bijna duizend van de aanvragers inmiddels gezamenlijk al 30 miljoen euro ontvangen.

De eerste dag dat het steunloket weer openging, stroomden de aanvragen al binnen. Ongeveer 12.000 bedrijven meldden zich toen voor steun. Werkgevers kunnen steun aanvragen tot en met 14 maart.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
TA=verlies
0
Gaat goed! Geen vuiltje aan de lucht. Miljardje nodig? Komt eraan! Lenen we bij onze kinderen. Die gaan vermogens verdienen ( geen opleiding, want die zijn gesloten, vergrijzing nog nooit van gehoord...) De milenials gaan het nog behoorlijk taai krijgen om deze erfenis op te ruimen. Ze moeten ook steeds meer concurreren met lage lonen landen.
Ik zie het somber in voor ze...suc6
josti5
0
quote:

TA=verlies schreef op 19 februari 2021 17:45:

Gaat goed! Geen vuiltje aan de lucht. Miljardje nodig? Komt eraan! Lenen we bij onze kinderen. Die gaan vermogens verdienen ( geen opleiding, want die zijn gesloten, vergrijzing nog nooit van gehoord...) De milenials gaan het nog behoorlijk taai krijgen om deze erfenis op te ruimen. Ze moeten ook steeds meer concurreren met lage lonen landen.
Ik zie het somber in voor ze...suc6
Ja, uitermate zorgelijk, dit.
En de leningen + 'garanties' aan Zuid-Europa niet te vergeten...
[verwijderd]
2
De weg van de minste weerstand. De geldpersen klagen niet. Dus ECB zet de kraan open. Nederland laat de staatsschuld gewoon groeien, de staatsschuld is toch alleen balans op papier en die klaagt ook niet. Dat later de consequenties komen, ja, dat is later. Nu maar redelijk royaal toegeven. Dat sust de boel. Niemand klaagt.
Ook de rente lekker bijna nul of zelfs negatief. Ook al moeten pensioenfondsen later de pensioenen korten. Ze zijn tot nu toe verplicht 50% van de beleggingen in veilige obligaties te beleggen en staatsschulden zijn zo opgekocht, zelfs met negatieve rente. Dus in plaats van rendement, wordt met aankoop van staatsschulden verlies geleden en nog niet gerekend de inflatie bovenop. Wat betreft inflatie wordt door ECB leuk gezegd dat die steeds onder de 1,7% blijft. Maar kopje koffie 3,50 euro en benzine wordt duur betaald, dan? Ah, dat komt allemaal niet in berekening van inflatie. Ook de steeds stijgende huren en stijging van huizenprijzen? Ah, ook niet meeberekenen.
Alles moet wijken om de rente laag te houden. Dan kunnen de zuid europese landen doorgaan met hun schulden. Anders is het niet solidair.
Maar onze salaris blijft hetzelfde en de koopkracht holt steeds achteruit. Huren van 80m2 appartement kost al 1000 euro of meer. Lucratief voor beleggers en dat weet zelfs een prins. Maar ook buitenlandse beleggers zoals Black Rock. En de politiek die steekt geen vinger uit om wonen betaalbaar te maken. Men zou maatregelen moeten nemen om wonen weer betaalbaar te maken bijvoorbeeld door de huuropbrengsten van mensen of bedrijven met meer dan 2 woningen te belasten in box 1, want dit zijn toch ook inkomsten? Woningen zijn niet om te speculeren of te beleggen, daar is Nederland te klein voor. Als men een woning verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, zou ook boete betaald moeten worden of wordt de winst belast. Zo trekt de markt weer normaal .
Maar gewoon niks doen is een makkelijke weg en gewoon geld uitgeven is een makkelijke weg.
Natuurlijk is enige steun onontbeerlijk. Doch vrije onderneming betekent ook enige risico.
Wonen is een primaire behoefte.
[verwijderd]
0
Best wel verontrustend, zeker met het uitzicht dat er geen versoepeling komt na 2 maart.

De werkloosheidscijfers blijven dalen, crisis of geen crisis, het een heeft natuurlijk wel te maken met het ander!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.