Kleine verliezen op Europese beurzen | Eurobench.com

Kleine verliezen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 18 mei 2018 om 11:51 | | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag licht omlaag. Beleggers namen wat gas terug na de koerswinsten van een dag eerder en verwerkten de opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij zei te twijfelen of de handelsonderhandelingen met China succesvol zullen zijn.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort voor het middaguur 0,1 procent in de min op 568,18 punten. De MidKap daalde een fractie tot 805,64 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen daalden 0,1 procent.

Altice leverde wat in na de sterke opmars een dag eerder. Het aandeel was met een min van 3 procent de grootste daler bij de hoofdfondsen. Donderdag won het kabel- en telecomconcern ruim 12 procent na een positief kwartaalbericht. Chipmachinemaker ASML kampte met de zwakke vooruitzichten van de Amerikaanse toeleverancier aan de chipindustrie Applied Materials en zakte 1,2 procent. Sterkste stijger was verzekeraar ASR met een winst van 2,5 procent.

Herstel Ahold Delhaize

Ahold Delhaize (plus 0,8 procent) toonde wat herstel. Volgens analisten van KBC Securities is de samenwerking tussen de Amerikaanse supermarktketen Kroger en de Britse onlinesuper Ocado niet direct bedreigend voor het supermarktconcern.

In de MidKap stond vastgoedbedrijf WDP bovenaan met een plus van 1,2 procent. Bodemonderzoeker Fugro sloot de rij met een min van 1,3 procent.

Curetis

Op de lokale markt kwam Curetis met een handelsbericht. Het Duitse biotechnologiebedrijf leed in het eerste kwartaal meer verlies en zag zijn kaspositie afnemen. Het aandeel zakte meer dan 5 procent.

In Zürich verloor Richemont ruim 5 procent. Het Zwitserse moederbedrijf van juwelen- en horlogemaker Cartier realiseerde afgelopen boekjaar minder winst dan beleggers hadden verwacht. De jaarresulaten van Ubisoft vielen wel in de smaak. De Franse computerspelletjesmaker klom in Parijs meer dan 5 procent.

AstraZeneca

AstraZeneca zakte 2 procent in Londen. De Britse farmaceut behaalde in het eerste kwartaal minder omzet en winst. Vooral de afnemende verkopen van oudere medicijnen zaten het bedrijf dwars.

De euro was 1,1797 dollar waard, tegen 1,1789 dollar een dag eerder. De olieprijzen bleven bewegen rond de hoogste niveaus in jaren. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 71,68 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 79,75 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.