FNV: postbedrijf Sandd ontduikt minimumloon | Eurobench.com

FNV: postbedrijf Sandd ontduikt minimumloon

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 16:30 | Reacties: 4

PostNL (17:38)

2,054 -0,029 (-1,39%)

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV heeft aanwijzingen dat postbedrijf Sandd het minimumloon ontduikt. Daarom heeft de bond een handhavingsverzoek tegen Sandd ingediend bij de Inspectie SZW. De toezichthouder moet een onderzoek instellen, vindt FNV.

Sandd zou zijn bezorgers betalen op basis van zogeheten normuren, en dus niet voor het werkelijke aantal uren dat er wordt gewerkt. Dat mag sinds begin dit jaar niet meer, zegt de bond. Door deze situatie zouden veel werknemers per uur minder verdienen dan het minimumloon.

,,Eerst ontduikt Sandd jarenlang de regel dat 80 procent van de medewerkers een arbeidscontract moet hebben. Onder zware druk van buiten hebben ze, ruim vijf jaar te laat, alsnog mensen een contract gegeven. Die knijpen ze nu uit door loon te betalen op basis van onhaalbare bezorgnormen'', verklaart FNV-bestuurder Ger Deleij.

De Inspectie SZW verklaart dit soort meldingen van vakbonden altijd erg serieus te nemen. In de meeste gevallen wordt er daadwerkelijk een onderzoek gestart. Of dat dit keer ook gebeurt, wilde een woordvoerder evenwel niet zeggen. De toezichthouder doet hier in deze fase nooit uitspraken over.

Sandd was niet bereikbaar voor commentaar.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Accuboor
0
GTLH2
0
Al heel lang, maar die slapjanussen van de politiek kijken soms liever even de andere kant Op! Alleen Postnl proberen af te knijpen, dat stelletje games in Den Haag!!
arme pensionado
0
post.nl is niet veel beter,had iemand eerder een wijk in het dorp en kreeg daar 1,5 uur voor betaald,maar toen ging er 11 min vanaf en later nog eens 6 en 3 min.
eerst wilde de politiek marktwerking,die is er nu,en dan gaat post.nl huilie huilie doen,dus niet zeuren nu.
rationeel
0
De belangen zijn verdeeld. Als menselijke werknemers te duur worden moet je omzien naar goedkopere werkkrachten, of naar automatisering; de machinale werkkrachten.

Als vakkenvuller kun je jongeren inhuren. Zou dat niet mogelijk zijn, dan kun je voedsel mogelijk kopen voor prijzen die de gemiddelde klant niet zal willen betalen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.