Wall Street op zoek naar richting voor rentebesluit

Gepubliceerd op 16 september 2020 20:03 | | Onderwerpen: Alles over de rente 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de dag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street namen een afwachtende houding aan in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken. Ook verwerkten ze tegenvallende cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen en bedrijfsresultaten van softwaremaker Adobe en pakketbezorger FedEx.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.45 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 28.167 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3405 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in, tot 11.135 punten.

Naar verwachting komen er geen veranderingen in het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Beleggers zullen dan ook vooral benieuwd zijn naar de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell en nieuwe voorspellingen over de stand van de Amerikaanse economie.

De winkelverkopen in de VS namen in augustus met 0,6 procent toe in vergelijking met juli. Economen hadden in doorsnee een toename met 1 procent voorspeld.

FedEx dikte 5 procent aan. De pakketbezorger deed afgelopen kwartaal goede zaken, met beter dan verwachte cijfers. Doordat mensen wereldwijd meer online zijn gaan winkelen, kon FedEx meer pakketten bezorgen. Adobe, de maker van onder meer fotobewerkingssoftware Photoshop, presteerde ook beter dan gedacht. Het bedrijf zag vooral de inkomsten uit abonnementsdiensten toenemen in de coronaperiode. Het aandeel Adobe daalde 3,4 procent.

Boeing werd 2,8 procent hoger gezet ondanks een vernietigend rapport van een commissie van het Huis van Afgevaardigden over de ontwikkelingen rond de 737 MAX-toestellen. Niet alleen de vliegtuigbouwer krijgt ervan langs, ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moet het ontgelden. De 737 MAX-toestellen worden sinds twee crashes, waarbij in totaal 346 doden vielen, aan de grond gehouden.

Raytheon kondigde aan 15.000 banen te schrappen bij zijn burgerluchtvaarttak, tegen een eerder aangekondigde 8500 banen. Het aandeel van de onderneming stond 2,4 procent in de plus.

Ontwikkelaar van cloudsoftware Snowflake debuteerde op de beurs en werd ruim twee keer zoveel waard. De verkoopprijs van de aandelen was al hoger gesteld dan de eerder aangekondigde bandbreedte en daarmee heeft het bedrijf de grootste beursgang dit jaar op Wall Street in handen.

De euro was 1,1826 dollar waard, tegen 1,1835 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 4,5 procent duurder op 40,01 dollar. Brentolie klom 3,7 procent in prijs tot 42,04 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.