Tie Kinetix duikt in de rode cijfers | Eurobench.com

Tie Kinetix duikt in de rode cijfers

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 08:39 |

TIE Kinetix (09:23)

7,000 0,000 (0,00%)

BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, dat eind maart afliep, een flink verlies in de boeken gezet. Het softwarebedrijf zag zijn bedrijfsresultaat daarnaast halveren en de omzet ging ook stevig omlaag, vergeleken met een jaar terug.

Onder de streep kwam Tie Kinetix 238.000 euro tekort, waar in dezelfde periode vorig jaar nog 141.000 euro winst werd gemaakt. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging van 837.000 euro naar 403.000 euro en de omzet zakte van 9,7 miljoen euro naar 8,8 miljoen euro. Het bedrijf behaalde in de voorgaande periode ook al minder omzet, mede door de keuze om sommige producten niet langer aan te bieden.

Topman Jan Sundelin zegt dat het bedrijf recent onder meer problemen ondervond bij het naar de markt brengen van zijn Analytics- en Google Adwords-for-Channel-producten. Hij denkt dat dit in de tweede helft van het jaar beter zal gaan. Dan zullen de resultaten echter wel weer gedrukt gaan worden door het aflopen van twee grote contracten, met T-Mobile en Orsay.

De orderinstroom was de afgelopen periode goed voor 4,8 miljoen euro, tegen 5,3 miljoen euro een jaar terug.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.