'Frankrijk staat achter aandelenuitgifte AF-KLM'

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 12:05 | Reacties: 7 | Onderwerpen: Frankrijk  luchtvaart 

Air France-KLM (05 mrt)

5,180 -0,338 (-6,13%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk steunt luchtvaartconcern Air France-KLM als dat geld op wil halen door extra aandelen uit te geven. Ook een obligatielening die later in aandelen omgezet kan worden is voor Parijs geen probleem, heeft Martin Vial, het hoofd van het Franse staatsorgaan dat investeringen in bedrijven beheert, gezegd.

Welke middelen Air France-KLM inzet en wanneer, zal de Franse overheid met het concern bespreken. Ook zal in die gesprekken worden gekeken hoeveel aandelen de onderneming uit zou kunnen geven.

Frankrijk is met een belang van iets meer dan 14 procent de grootste aandeelhouder in Air France-KLM. Nederland volgt met 14 procent van de aandelen. Als Air France-KLM nieuwe aandelen of een converteerbare obligatielening uitgeeft, zou dat kunnen beteken dat de belangen van de twee landen kleiner worden.

Luchtvaartmaatschappijen zitten wereldwijd in grote problemen door de coronacrisis. Er wordt veel minder gevlogen terwijl veel vaste kosten doorlopen. Air France kreeg inmiddels staatssteun vanuit Frankrijk en de Nederlandse overheid schoot KLM te hulp. Volgens Vial is gebrek aan geld op dit moment geen probleem voor Air France-KLM.

9 Posts
kuddedier
3
Aantal uitstaande aandelen 428 mln,
Er zou dan iets van tussen de 10 en 20 euro (4,2 -8,4 Mld) per huidig aandeel bijgestort moeten worden, huidige prijs 2,9 euro.
Ben benieuwd welke bank daar garant voor wil staan..
Dus dit kan alleen maar een verkapte nationalisatie worden..
VDV2018
0
quote:

kuddedier schreef op 15 oktober 2020 12:36:


Aantal uitstaande aandelen 428 mln,
Er zou dan iets van tussen de 10 en 20 euro (4,2 -8,4 Mld) per huidig aandeel bijgestort moeten worden, huidige prijs 2,9 euro.
Ben benieuwd welke bank daar garant voor wil staan..
Dus dit kan alleen maar een verkapte nationalisatie worden..


Mag ik vragen waar het bedrag van 4,2 tot 8,4 miljard vandaan komt?
perry1
0
Stephan010
1
NL overheid (belastingbetalers) kunnen weer dokken dankzij Whopke’s goede inzicht.
kLM-AF koerst af richting de €1,- net als IAG.
Beter beide failliet verklaren en dan doorstarten.
kuddedier
0
quote:

VDV2018 schreef op 15 oktober 2020 12:55:


[...]

Mag ik vragen waar het bedrag van 4,2 tot 8,4 miljard vandaan komt?


www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Kaviaar
0
Frankrijk zet hakken in het zand, Macron klaar voor no deal-Brexit
15 oktober 2020 15:51
Laatste update: 15 minuten geleden

De Franse president Emmanuel Macron heeft bij aanvang van de EU-top in Brussel gezegd dat zijn land klaar is voor een no deal-Brexit. Macron weigert de Franse vissers in de steek te laten op het gebied van het heikele onderhandelingspunt visserij. Nederland, Duitsland, Spanje en Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen lieten zich donderdag diplomatieker uit.

www.nu.nl/economie/6084204/frankrijk-...

Kijk nou, Frankrijk ligt meer dwars dan de VK. Wat een stoere taal van Macron. Frankrijk wil geen buiging maken. Typisch een Franse eigenschap. Jammer zo’n mentaliteit hoor. Dezelfde vissers hebben het korfvissen ook om zeep geholpen. Zet de EU kraan vanuit Brussel maar vast dicht voor Frankrijk!

Het zal toch wat zijn als er geen deal komt, omdat Frankrijk zo koppig als een ezel is?
LG$ 2020
0
Aandelen/zeggenschap zijn beter dan een lening/garantstelling, blijft toch weinig over uit boedel als het gaat. Geef het personeel maar een goede kans aandelen te kopen in ruil voor loonoffer. AF/KLM gaat niets meer worden met Franse instelling. Liefst geen cent meer naar toe, belang dus afbouwen, verlies nemen en iets moois nieuws (lean, agile etc) bouwen op de rokende puinhoop asap. Survival of the fittest...en daar horen die Fransen al decennia niet meer bij.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.