'AFM heeft versterking nodig na brexit'

Gepubliceerd op 15 oktober 2018 19:24 | Reacties: 6 | Onderwerpen: AFM  Brexit 

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële markten (AFM) heeft ongeveer 10 procent meer personeel nodig om het extra werk aan te kunnen vanwege de brexit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De financiële waakhond heeft zijn handen vol aan vestigingsverzoeken van Britse bedrijven. Amsterdam is een van de Europese steden die in trek zijn bij bedrijven die een kantoor op het Europese vasteland willen vanwege de brexit. Momenteel hebben ruim twintig handelsbedrijven een aanvraag ingediend voor de benodigde papieren in Amsterdam.

De AFM heeft nu ongeveer 650 medewerkers met een budget van zo'n 100 miljoen euro. De toezichthouder wilde niet op details ingaan tegenover Reuters, maar een woordvoerder zei wel dat er in het geval van een brexit extra geld nodig is. Londen is momenteel hét financiële centrum van Europa. De Britse tegenhanger van de AFM, de FCA, heeft 3400 medewerkers.

7 Posts
[verwijderd]
0
Haha! Grap van de eeuw! ... 90% minder personeel bedoelen ze! Even serieus, waar hebben we de AFM voor nodig? Ze doen nooit ergens onderzoek naar, ook niet als daar alle aanleiding toe is, of komen pas in actie als het te laat is (zie Imtech). Kortom, opdoeken die handel!
RickBreda
0
AFM, tandloze tijger!
Al komen er 500% meer mensen bij dan heb je er nog niets aan.
Kijk bijvoorbeeld naar de handel (negatieve manipulatie) bij TomTom, hier hadden allang alarm bellen bij de AFM moeten afgaan en een onderzoek worden ingesteld!

moneypocket
0
quote:

Sunshine Band schreef op 15 oktober 2018 19:38:


ik denk dat 650 wekkers genoeg is


Prachtige humor Sunshine!

Gewoon een sterfhuisconstructie opzetten zodat deze nietsdoende organisatie wordt opgeheven. Ik dacht allereerst aan een vette 1 april grap, maar we leven nu in oktober, haha!


rene66
0
De AFM moet inderdaad direct worden opgeheven. Er werken heel duur betaalde mensen die bezig zijn om dingen te controleren aan de hand van regels die waarschijnlijk stammen uit de tijd dat computerhandel nog niet bestond. Ze vinden zichzelf waarschijnlijk ook onmisbaar en geweldig.

De enige oplossing om dit op te lossen is de AFM volledig ontbinden en dan een compleet nieuwe organisatie opbouwen met nieuwe mensen die wel verstand van zaken hebben en ook durven te komen met aanbevelingen richting wetgever voor veranderingen ten aanzien van wetgeving. Een soort AFM 3.0 maar dan dus helemaal anders.

De AFM zoals die nu werkt, functioneert niet. Er zijn heel veel voorbeelden te noemen van misstanden op de Nederlandse beurs waar niets aan wordt gedaan.
jojo3
0
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.