'Ordina heeft goede opvolger voor Breedveld' | Eurobench.com

'Ordina heeft goede opvolger voor Breedveld'

Gepubliceerd op 15 sep 2016 om 09:54 |

Ordina (20 apr)

1,818 +0,018 (+1,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van Stépan Breedveld als topman van Ordina is spijtig, maar de automatiseerder heeft met Jo Maes een goede opvolger gevonden. Dat concludeerde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag.

Ordina meldde eerder op de ochtend dat Breedveld per 1 april volgend jaar vertrekt. Volgens hem is de ommekeer van Ordina, naar een winstgevend bedrijf, zo goed als afgerond. Daarom is in zijn ogen het moment gekomen om afscheid te nemen.

Volgens Zwartsenburg wijst de timing van het besluit van Breedveld erop dat de 'turnaround' van het bedrijf in april daadwerkelijk een feit zal zijn. Hij wees er verder op dat Maes goede resultaten heeft geboekt als leider van de Belgische activiteiten van Ordina. Daar groeit de omzet met ruim 20 procent, bij een sterke winstmarge.

ING vertrouwt erop dat Ordina weer op het juiste spoor zit en klaar is voor verdere groei. De bank handhaafde dan ook zijn koopadvies voor het aandeel Ordina.

Het bericht over het vertrek van Breedveld viel aanmerkelijk slechter bij beleggers. Ordina stond donderdag om 09.45 uur 5,7 procent in de min op 1,93 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.