'Cijfers RELX iets beter dan verwacht' | Eurobench.com

'Cijfers RELX iets beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 15 februari 2018 10:03 |

RELX (21 feb)

24,730 -0,100 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFNBLOOMBERG) - De resultaten over 2017 die de Brits-Nederlandse informatieleverancier RELX donderdag publiceerde waren ietsje beter dan verwacht. Dat meldden analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming.

De onderliggende omzetgroei van RELX kwam uit op 4 procent. Dat was iets beter dan de 3,6 procent die de Belgen voorzagen. Verder was de operationele winst vrijwel als verwacht en viel de winst per aandeel met een stijging met 7 procent iets hoger uit dan voorzien. KBC wijst daarbij naar de resultaten in Britse ponden.

De kenners repten niet over de structuurwijziging waar RELX voor staat. Het bedrijf versimpelt de duale structuur, waarbij RELX op papier volledig Brits wordt. Volgens kenners van Liberum zal de versimpeling van de structuur, welke in het derde kwartaal van dit jaar moet worden afgerond, geen hele lastige kwestie zijn.

Daling

Verder wijzen de analisten van Liberum op de recente daling van het aandeel RELX. Deze wordt als ongegrond bestempeld en werd mede veroorzaakt door de zwakte van de dollar. Verder zorgde een geschil met Duitse universiteiten over de prijzen voor tijdschriften van de wetenschappelijke tak Elsevier voor vraagtekens bij beleggers.

Voor het lopende boekjaar liet RELX de outlook ongewijzigd. Dat wijst volgens KBC op een trend voor 2018 die gelijk ligt aan een jaar eerder. KBC ging ook niet uit van verrassingen bij de vooruitzichten. Ook Liberum sprak van de ,,gebruikelijke" vooruitzichten.

Liberum hanteert een koopadvies op RELX, terwijl KBC vasthoudt aan een hold-advies. Het aandeel RELX stond na krap een uur handelen op donderdag 0,2 procent lager op 16,38 euro in een hogere AEX-index. Het aandeel maakte bij de openingsbel nog een koerssprongetje.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.