Achmea verkoopt Ierse verzekeraar | Eurobench.com

Achmea verkoopt Ierse verzekeraar

Gepubliceerd op 14 november 2017 08:26 | | Onderwerpen: Ierland  verzekeringen 

NN Group (09:11)

36,750 -0,050 (-0,14%)

ZEIST (AFN) - Achmea verkoopt de Ierse verzekeraar Friends First Life Assurance Company aan Aviva. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De verkoop levert de Nederlandse verzekeraar in totaal zo'n 220 miljoen euro op. De opbrengst is opgebouwd uit een directe bijdrage uit de verkoop van circa 130 miljoen euro, dividenduitkeringen door Friends First voor de overdracht plus een bedrag verwacht bij eindafrekening.

De transactie leidt voor Achmea dit jaar tot een verwacht boekverlies van circa 35 miljoen euro. Daarnaast verwacht Achmea een opbrengst van circa 20 miljoen euro te realiseren bij de afwikkeling van resterende juridische entiteiten in Ierland.

Voor de verkoop moet goedkeuring van toezichthouders worden verkregen. Friends First richt zich op levensverzekeringen en pensioenen via tussenpersonen en dat zijn geen kernactiviteiten meer voor Achmea. De Nederlandse verzekeraar legt zich juist meer toe op schade- en zorgverzekeringen. Pensioenen biedt Achmea aan via een zogeheten algemeen pensioenfonds.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.