Wall Street terughoudend door handelszorgen | Eurobench.com

Wall Street terughoudend door handelszorgen

Gepubliceerd op 14 sep 2018 om 22:17 | Reacties: 6

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

0,000 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York bleven vrijdag dicht bij huis. De handelszorgen op Wall Street keerden terug na het bericht dat president Donald Trump groen licht heeft gegeven voor importheffingen op 200 miljard dollar aan goederen uit China. Eerder was er juist nog enige hoop bij beleggers dat de Verenigde Staten en China het handelsoverleg zouden hervatten.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot een fractie hoger op 26.154,67 punten. De breed samengestelde S&P 500 was licht hoger op 2904,98 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde iets tot 8010,04 punten.

Volgens persbureau Bloomberg heeft Trump zijn medewerkers opdracht gegeven de heffingen uit te gaan voeren. Donderdag accepteerde Peking juist nog een uitnodiging van Washington voor verdere handelsgesprekken, al liet Trump wel doorschemeren dat hij geen druk voelt om tot een deal te komen tussen beide economische grootmachten.

Technologiefondsen omlaag

Bedrijven die gevoelig kunnen zijn voor de Amerikaans-Chinese handelsvete moesten enig terrein prijsgeven. Zo verloor machinebouwer Caterpillar 0,4 procent. Ook technologiefondsen hadden het lastig. Google-moeder Alphabet, Amazon en Apple gingen tot 1,1 procent omlaag.

Adobe Systems stond eveneens in de aandacht. De softwaremaker, vooral bekend van Photoshop, zette afgelopen kwartaal een recordomzet in de boeken en verhoogde de winst fors. Ook voor de rest van het jaar verwacht Adobe dat de sterke vraag naar zijn producten aanhoudt. Het aandeel ging 2,3 procent vooruit.

Industriële productie

Daarnaast waren er verschillende macro-economische cijfers. Zo werd gemeld dat de detailhandelsverkopen in de VS in augustus met 0,1 procent zijn gestegen op maandbasis, wat minder sterk is dan verwacht. De Amerikaanse industriële productie ging vorige maand wel sterker omhoog dan was gedacht door economen. De Universiteit van Michigan liet weten dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in september naar het hoogste niveau in zes maanden is gestegen.

De euro was 1,1624 dollar waard, tegen 1,1662 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 68,93 dollar. Brentolie werd iets goedkoper op 78,09 dollar per vat.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
antiflow
1
Poeh poeh, Wall Street is wel erg terughoudend.
Gelukkig is Europa niet zo terughoudend.
Mrx77
1
Ja erg terughoudend usa die schommelt rond ALLTIMEHIGH na wekenlang te zijn gestegen, ondanks de aankondiging vd TRUMPheffingen, waarop europa bijna 10 procent heeft ingeleverd. Moet europa wederom 10 procent inleveren, omdat wallstreet last heeft vam dememtie en vergeten was dat de TRUMPheffingen eraan zat te komen. Graag in het vervolg een betere analyse en breng ook de correctie van europa van bijna 10 procent even onder de aandacht waarop de analisten eerder aangaven dat usa zgn.geen last van heeft en nu opeens heeft usa misschien toch beetje last van kippenvel of licht knikkende benen.
objectief
0
Trump heeft eerder al gedreigd met 266 miljard extra heffingen boven de eerder aangekondigde 200 aan China en nu komt ie weer met die 200...zo kun je wel bezig blijven. M.i. raakt dit effect uitgewerkt.
jan de vakman
1
Eindelijk mag ik weer eens een positief geluid neerzetten,2 toppers,aperam en besi schrijven +1,05 en +2,34%,daardoor heb ik het aexje verslagen van de week,ik kwam uit op + 1,1%,dankzij afnemende spanningen,maar gezien de nieuwe bluf en dramronde van trumpie weet ik niet of dit stand gaat houden,hij schijnt niet te willen inzien,dat hij met positief,construktief overleg wel 10x verder komt,daar in het verre oosten,hoe harder hij naar hen slaat,hoe harder zij terug slaan,dan zijn er alleen verliezers,waar ik er helaas ook 1 van ben!
Besi was de enige chipper die gruun schreef van de week,de aandeelhouder kwam met een mooi verhaal rondom de chippers,als je durft,dan moet je nu instappen zeiden ze en daar was ik het roerend mee eens,want hier zet gewoon angst een stevige rem op de sektor,als de lucht opklaart,rondom die lange,gaan de pannen van het dak,zo zal de boel gaan stijgen,bij de vorige dip viel mijn lieve besietje van 31€ terug naar 12€,nu zien we een zelfde valpartij,ik heb altijd gezegd,ik had bij 12€ gigantisch bij moeten kopen,want toen steeg de besi raket naar 89€!,nu heb ik mijn kans niet laten glippen en mijn lieveling weer fors bijgekocht,want in elk nieuw model,van wat voor brokje techniek dan ook zitten 2 a 3 x zo veel paprika chippies,ik ben al dik tevreden als hij naar de 30€ gaat rezen.
De metalen stier heeft dat lelijke brom monster ook op de horens genomen,dat geeft de burger weer moed.
Vandaag veel werk op mijn groentetuin,vanochtend heerlijke kerstomaatjes van eigen bodem op de boterham,verrukkelijk,heel erg genoten van een heruitgave van een schitterende cd van mijn grote vriend Klaas Jan Mulder,morgen genieten van het Woord,van mijn grootste Vriend,de Heiland der wereld,voor maandag hoop ik,dat die canadezen en chinezen zich in de handen gaan wrijven,want dan zal deze jongen dat zeker ook gaan doen!!Sjaloom!!!
YNWA
0
Twee weken voor de verkiezingen is alles weer opgelost. Anders onthouden de kiezers het niet.
Knight V
0

Ik zou voorlopig even van apple afblijven.

De tradewar zorgt ook voor minder aankopen bij de Chinezen en bij europeanen, die nu ook even genoeg hebben van Amerikaanse indoctrinatie.

Huewei, samsung, lg... tv/mobiel/smartwatch

Dat zijn nu toch de gigs...

En Apple.....even niet, totdat Amerika weer normaal doet en wij ook gewoon onze trucks in Amerika mogen verkopen zonder importheffing.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.