Kleine uitslagen op Wall Street

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 19:36 | Reacties: 4

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie dicht bij de slotstanden van donderdag. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de ontwikkelingen rond nieuwe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Deze worden mogelijk uitgesteld. Ook de politieke impasse over een nieuw crisissteunpakket houdt de markten in hun greep.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 27.947 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3375 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent tot 11.027 punten.

Vastgoedfondsen, industriële bedrijven en energiefondsen stonden bij de sterkste stijgers. Daar tegenover werden met name nutsbedrijven en techfondsen lager gezet. Ook techreus Apple (min 0,2 procent) stond in de min. De iPhonemaker schurkt aan tegen een beurswaarde van 2 biljoen dollar. Dat is voor menig belegger psychologisch een belangrijke grens. Apple loste onlangs al het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Applied Materials

Verder kwam de Amerikaanse toeleverancier aan de chipsector Applied Materials met een sterke prognose voor het lopende kwartaal. Ook waren de resultaten over het afgelopen kwartaal beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Het aandeel won 3,5 procent.

De aandacht van beleggers gaat ook uit naar Chinese bedrijven die een notering hebben in New York als Alibaba (min 0,2 procent) en JD.com (min 1,5 procent). De spanningen tussen China en de VS zijn de laatste tijd weer opgelopen. De grootmachten liggen onder meer in de clinch over de situatie in Hongkong, de coronacrisis en mogelijk gespioneer door techbedrijven als Huawei en TikTok. Vanwege problemen met de planning gaat het handelsoverleg dit weekend mogelijk niet door.\

Baidu

De Chinese internetgigant Baidu, met een notering in New York, verloor 6 procent na cijfers. Vanwege de coronacrisis stonden de advertentie-inkomsten van het concern onder druk. Het eveneens op Wall Street genoteerde IQIYI, een Chinese streamingsdienst vergelijkbaar met Netflix, maakte wel een flinke groei door. Het aandeel verloor evenwel 15 procent.

De euro was 1,1845 dollar waard tegen 1,1832 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent in prijs tot 41,93 dollar. Brentolie werd ook 0,6 procent goedkoper, op 44,72 dollar per vat.

4 Posts
RodolfoBoxo
0
Het is 21.57 uur Nasdaq pobeert gemanipuleerd echt zichzelf hopend postief te eindigen
Mrx77
2
Ik mis echt een degenlijke analyse wat er gaande is met onze europese beurzen....zoals vandaag is wederom het harde bewijs dat onze beurzen onderuit gaan terwijl yankees continue feestvieren...vervolgens worden Amerikaanse perikelen (verkiezingen, steunmaatregelen, oplaaiende ruzie tussen usa en china) continue als ontetechte argumenten gebruikt dat onze fondsen continue onderuit gaan. BESEF wel dat hele index is gestegen doorpaar fondsen dat is ASML ADYEN en DSM EN AKZO. De rest zoals RDS, Unilever, hele banksector en verzekeringssector zijn pennystocks aan het worden....abn op 8 euro kwam van 30 euro, rds op 13 euro komt van 40 euro...en bij een lagere olieprijs dan 40 dollar stonds rds zelfs paar maanden geleden op 18 euro. Je ziet echt dat onze beurzen hierdoor flink achterblijven...zoals unilever spoot k.hoog richting 51 euro op fantastische cijfers en vooruitzichten eno ondertussen is unilever weer weggezakt dan voor de cijfers...hopelijk komen de analisten een keer met goede analyses...zelfs asml word laatste tijd afgestraft hoewel nasdaq continue alltime high aantikt.
Bosche marktkoopman
0
quote:

RodolfoBoxo schreef op 14 augustus 2020 21:58:


Het is 21.57 uur Nasdaq pobeert gemanipuleerd echt zichzelf hopend postief te eindigen
Dat is toch al maanden aan de gang het zal anders worden als ze zien dat Trump het definitief gaat verliezen van sleepy Joe.
zonnewijzer
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.