Fed-bestuurder: vooruitzicht VS stabiel ondanks risico virus

Gepubliceerd op 14 februari 2020 19:43 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Federal Reserve  Verenigde Staten 

CLEVELAND (AFN) - Bestuurder Loretta Mester van de Federal Reserve Bank van Cleveland houdt vast aan haar vooruitzichten voor de economische groei in de Verenigde Staten dit jaar, ondanks de risico's rond het nieuwe coronavirus. Dat verklaarde de beleidsmaker van de koepel van Amerikaanse centrale banken aan persbureau Bloomberg.

Mester blijft vooralsnog uitgaan van een groei in de VS met circa 2 procent dit jaar. "Ik zie het coronavirus nu nog vooral als een risico voor die verwachting. Er kan een impact komen op de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal, maar ik stel mijn prognoses nog niet neerwaarts bij." Voorzitter Jerome Powell van de Fed zei eerder deze week in het Amerikaanse Congres de situatie rond het coronavirus nauwlettend te volgen. De besmettelijke ziekte kan voor tegenwind voor de Amerikaanse economie zorgen vanwege bijvoorbeeld verstoringen van de toeleveringsketen en druk op de vraag.

Mogelijk kan de druk op de Fed om de rente verder te verlagen toenemen door de negatieve impact van het virus op de Amerikaanse economie, na drie renteverlagingen vorig jaar. Op de financiële markten groeit inmiddels de verwachting dat de Fed later dit jaar met een nieuwe renteverlaging zal komen.

2 Posts
Kaviaar
0
Iedereen in zo’n functie moet positief blijven over de economie. Stel je voor dat de beleggers het door krijgen dat het veel opgepompte lucht is die in aandelen zit en enkel door renteverlagingen en bijdruk programma’s ondersteund wordt.
Als de VS de rente verlaagd en de inflatie zou juist stijgen, dan is ook dat een probleem.

En de Yanks en de EU beleggers denken dat het altijd ondersteund kan blijven door de Fed en ECB, maar ook dat stopt toch echt een keer. Dan is er in elk geval in de EU niets meer te stimuleren. De Fed kan nog iets de rente verlagen, wat dan tot grote vreugde van Trump is, omdat de rente op de staatsschuld giga hoog is geworden wat hij mede aan zichzelf te danken heeft door de absurde belastingverlaging.

Het worden roerige tijden. Als je een zonnebril met roze glazen hebt, kan je zelfs van negatief sentiment, positief beïnvloed worden. Het is oppassen geblazen op de beurzen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.