Fokker-moeder GKN wil aandeelhouders belonen | Eurobench.com

Fokker-moeder GKN wil aandeelhouders belonen

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 09:31 |

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse industrieconcern GKN stelt zijn aandeelhouders 2,5 miljard pond in het vooruitzicht. Die omgerekende 2,8 miljard euro wil het moederbedrijf van Fokker de komende drie jaar betalen. GKN wil dat geld bijeen halen door onder meer het bedrijfsonderdeel dat metaallegeringen in poedervorm maakt te verkopen.

GKN wil verder door kostenbesparingen jaarlijks 340 miljoen pond vrijspelen voor zijn aandeelhouders. Eerder had het bedrijf al aangekondigd zichzelf op te willen splitsen in een bedrijf dat zich richt op de auto-industrie en een dat zich richt op lucht- en ruimtevaart. GKN gaat die twee takken operationeel al scheiden. De formele splitsing volgt pas op het moment dat de waarde voor de aandeelhouders maximaal is.

GKN is bezig beleggers belonen nadat investeerder Melrose de aandeelhouders van het Britse bedrijf direct benaderde. Die partij, die zich als bedrijvendokter presenteert, had eerder een overnamebod van in totaal 7,4 miljard pond gedaan op GKN. Dat bod is door de Britten afgewezen.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.