Rechter verbiedt staking bij PostNL | Eurobench.com

Rechter verbiedt staking bij PostNL

Gepubliceerd op 13 dec 2018 om 17:16 | Reacties: 8

PostNL (15:01)

1,616 -0,011 (-0,68%)

DEN HAAG (AFN) - Bij PostNL mag de komende weken niet worden gestaakt. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdagmiddag besloten in een kort geding dat PostNL had aangespannen tegen vakbond FNV.

PostNL was naar de rechter gestapt omdat de door FNV aangekondigde stakingen in de drukke decembermaand tot ,,onevenredige schade en risico's'' leiden. Het bedrijf voerde tijdens de zitting aan dat de staking miljoenen euro’s aan directe schade geeft. Ook zouden consumenten ernstig gedupeerd worden door de enorme vertraging van post en pakketten.

Verder zijn acties volgens PostNL prematuur, omdat er nog wordt onderhandeld. Drie andere bonden die ook onderhandelen over een nieuwe cao, zien niets in acties. FNV voerde juist aan dat er geen beweging zit in de cao-onderhandelingen en dat stakingen onvermijdelijk zijn.

Andere bonden

FNV is het oneens met de uitspraak van de rechtbank, maar geeft er wel gehoor aan. Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang: ,,PostNL lijkt nu zijn zin te krijgen, maar hiermee zijn de onvrede en onrust zeker niet van de baan. Veel werknemers beschouwen deze stap van PostNL als een onaanvaardbare vorm van intimidatie die niet past bij een bedrijf dat zich altijd als sociaal profileert. We gaan samen met onze leden bespreken hoe PostNL toch zodanig onder druk gezet kan worden dat er een fatsoenlijke cao komt."

Post NL is tevreden met de uitspraak en hoopt dat FNV net als de andere bonden weer snel aan tafel schuift om verder te praten over een nieuwe cao.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
siruan
0
Bedankt FNV. Nog een euro zakken op de beurs en je leden hebben helemaal geen werk meer !
Topvrouw
0
Topvrouw
0
quote:

Bonost schreef op 13 dec 2018 om 19:09:


Of zijn de bestuurders van PostNL meedogenloos?

Had Postnl maar bestuursleden !
jan de vakman
0
Als de fnv zijn zin krijgt,bereikt hij alleen maar,dat vele postbodes,met 30% minder in de ww belanden,het is ronduit schande,om in deze fase en periode,een bedrijf,dat het moeilijk heeft en houd,in de post sektor,zo in de vernieling te willen jagen.
De koers spettert nog weer eens stevig omlaag,hier lijkt ook geen eind aan te komen,eerst naar beneden op toch wel aardige cijfers,vooral door de pakketjes,daarna een enorme snoekduik,door de onfortuinlijke belgenpost,geheel onterecht,die staan er gewoon veel slechter voor en als klap op de vuurpijl,een nieuwe diepzeeduik op de stakings dreiging.
Postnl stond vorig jaar onder veel ongunstiger omstandigheden,bijna 2x zo hoog,oftenwel,het aandeel is nu spotgoekoop,terwijl ik,mede door de komst van black fryday,veel betere resultaten verwacht en een prachtig dividend,kortom,post nl is nu een superkoopje!!!
Toekomstbeeld
0
Bpost staat er slechter voor? Ja hoor. 230 mln winst over de eerste 10 maanden....met 200 mln aandelen.

Postnl minus 17 mln over de eerste 9 maanden....met 469 mln aandelen.


Ja hoor. Bpost staat er stukken slechter voor.
Toekomstbeeld
0
Anyway, de FNV is Asociaal bezig. Geen oog voor de moeilijke situatie waar dit bestuur het bedrijf naartoe heeft gedirigeerd. Twee doelen bij de fnv: 1.) Het dividend inpikken en 2.) Veel lawaai maken in de hoop dat de medewerkers lid gaan worden. Ze moeten toch iets doen om hun eigen giga begrotingstekort gedicht te krijgen
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.