Volkswagen krijgt megaboete in Duitsland | Eurobench.com

Volkswagen krijgt megaboete in Duitsland

Gepubliceerd op 13 jun 2018 om 18:21 | Reacties: 3 | Onderwerpen: autoindustrie  Duitsland 

Volkswagen (26 mrt)

143,000 -0,300 (-0,21%)

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. (26 mrt)

138,800 -1,100 (-0,79%)

WOLFSBURG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Volkswagen is in Duitsland akkoord gegaan met een megaboete ter waarde van 1 miljard euro. Het gaat om een schikking met openbare aanklagers in verband met het sjoemelsoftwareschandaal. Volkswagen erkent schuld en accepteert de straf daarvoor, stelt de autobouwer in een verklaring.

Volkswagen raakte in het najaar van 2015 in opspraak toen bleek dat het concern jarenlang vals had gespeeld bij toelatingstests voor dieselmotoren. Die waren voorzien van verboden software waardoor ze in het laboratorium veel schoner uit de bus kwamen dan ze bij normaal gebruik op de openbare weg waren. De affaire heeft al geleid tot de nodige boetes en schikkingen, en er zijn wereldwijd miljoenen auto's bij betrokken.

Deze boete van 1 miljard euro is voor Volkwagen de grootste tot nu toe in Europa. Maar de hoogte van het bedrag valt in het niet bij de vele miljarden dollars die de Duitsers hebben neergeteld voor het vergoeden van alle schade in Noord-Amerika. Daar kwam Volkswagen eerder onder meer een schikking overeen met justitie ter waarde van 4,3 miljard dollar.

Hiermee is de hele kwestie nog niet afgedaan. Deze juridische procedure in Duitsland wordt nu wel beëindigd, maar er spelen nog meer zaken. Volkswagen-topman Herbert Diess benadrukt dat het bedrijf er met man en macht aan werkt om de affaire te boven te komen. Maar er zijn volgens hem nog verdere stappen nodig om het vertrouwen te herstellen, in Volkswagen zelf en in de auto-industrie als geheel.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
aandeeltje!
0
Haha die Amerikanen lopen binnen met ontvangsen aan boetes, dat vloeit ook nog eens naar de algemene overheidsfinancien....hier een luttele 1 miljard.

Ik neem nu aan dat er overigens nov vele gaan volgen?
gerrit 69
0
quote:

aandeeltje! schreef op 13 jun 2018 om 20:24:


Haha die Amerikanen lopen binnen met ontvangsen aan boetes, dat vloeit ook nog eens naar de algemene overheidsfinancien....hier een luttele 1 miljard.

Ik neem nu aan dat er overigens nov vele gaan volgen?

De boetes in Amerika lijken wel op verkapte invoer tarieven.!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.