Adyen krijgt plek in prestigieuze MSCI-index | Eurobench.com

Adyen krijgt plek in prestigieuze MSCI-index

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 06:31 | Reacties: 3

ADYEN NV (16 sep)

620,400 -5,000 (-0,80%)

NEW YORK (AFN) - Betalingsdienstverlener Adyen is toegevoegd aan de MSCI World Index van de Amerikaanse index-samensteller MSCI. Ook KKR en Altice USA behoren tot de drie grootste bedrijven die zijn toegevoegd aan de graadmeter, zo bleek dinsdag.

De drie zijn op basis van marktkapitalisatie de grootste toevoegingen. Bij de MSCI Emerging Markets Index zijn dat Foxconn Industrial Internet Company A, Meituan Dianping B en Xiaomi. In de MSCI All Country World-index (ACWI) worden in totaal zeventien fondsen toegevoegd en 1 verwijderd.

Opvallend aan de stap van MSCI is de opname van een aantal bedrijven met meerdere aandelenklassen op te nemen, zoals een aantal Chinese binnenlandse aandelen en fondsen met ongelijke stemstructuren.

Verdubbeling binnen een dag

De toevoegingen vinden plaats na het sluiten van de beurshandel op 28 februari.

Medio november ging Adyen nog fors onderuit op de beurs, volgens analisten omdat beleggers verrast waren dat het aandeel niet opgenomen was in de prestigieuze indices van MSCI. Adyen ging in juni vorig jaar naar het Damrak, voor een introductieprijs van 240 euro per aandeel. Binnen een dag verdubbelde het aandeel in waarde. Maandag sloot Adyen op 650 euro.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
swiss dutch
0
Verwacht geen grote koerssprong vandaag. Na een dip eind 2018, inmiddels 50% aangedikt.
FlashHenk
0
Helemaal niet opvallend. MSCI is onder druk gezet vanuit China om meer Chinese aandelen op te nemen, of anders... Daarover is uitgebreid gerapporteerd vorige week.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.