Flinke winsten op Wall Street | Eurobench.com

Flinke winsten op Wall Street

Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 22:17 | Reacties: 7

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

24.465,640 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met duidelijke winsten gesloten. Ze wisten daarmee de lijn voort van voor het weekend, toen al sprake was van een duidelijk herstel op Wall Street van eerdere zware koersverliezen, door te zetten. Beleggers reageerden onder meer op de precieze plannen voor infrastructuurinvesteringen en de overheidsbegroting die president Donald Trump ontvouwde.

De Dow-Jonesindex eindigde de sessie met een winst van 1,7 procent, op 24.601,27 punten. De brede S&P 500 ging 1,4 procent omhoog tot 2656,00 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte 1,6 procent aan tot 6981,96 punten.

Trump ontvouwde plannen om 200 miljard dollar te pompen in infrastructuurprojecten zoals wegen, bruggen en luchthavens. Lokale overheden en private investeerders zouden daar nog eens 1300 miljard dollar bij moeten investeren. Dat moet onder meer gebeuren door soepeler milieuregelgeving en de mogelijkheid om bijvoorbeeld tol te heffen.

Qualcomm

Verder wil Trump meer geld aan defensie uitgeven en stijgt in zijn plannen het begrotingstekort fors. Het Witte Huis voorziet ook dat de Amerikaanse economie de komende jaren harder groeit dan waar vooralsnog van werd uitgegaan.

Bij de bedrijven ging chipbedrijf Qualcomm 2,6 procent omhoog. Branchegenoot Broadcom (plus 3,8 procent) heeft een financiering van meer dan 100 miljard dollar rond voor de overname van Qualcomm. Vrijdag wees Qualcomm nog een verhoogd overnamebod van Broadcom van 121 miljard dollar van de hand.

Brands International

IT-dienstverlener CSRA won meer dan 30 procent. Dat bedrijf, dat veel IT-diensten levert aan de Amerikaanse overheid, wordt voor bijna 10 miljard dollar overgenomen door defensieconcern General Dynamics (min 1,2 procent).

Burger King-moeder Restaurants Brands International behaalde flink meer winst in het vierde kwartaal. Het aandeel werd ruim 6 procent meer waard. De koers van oled-schermenmaker eMagin sprong 41 procent omhoog door een bericht dat Apple (plus 4 procent) in het bedrijf had geïnvesteerd. EMagin ontkende dat later echter, waarna de koerswinst grotendeels verdampte.

Euro

Biotechnoloog Axovant Sciences zakte bijna 20 procent. De bestuursvoorzitter en operationeel directeur hebben hun vertrek aangekondigd omdat zij andere carrièremogelijkheden willen najagen. Sinds eind september is de koers van Axovant hard gedaald na tegenvallers met testen bij medicatie tegen Alzheimer en dementie.

De euro was 1,2291 dollar waard, tegen 1,2275 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse ruwe olie klom 0,2 procent in prijs tot 59,30 dollar. Brentolie daalde 0,2 procent en kostte 62,65 dollar per vat.

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ger1948
0
Goedzo Trump. Het begrotingstekort is bijna niet bij te benen. No problem.
Vooruit met de geit. Alleen jammer dan hij zijn kruit zo snel verschiet. De knal zal zeer groot zijn. Pas in 2019, als de rente pas echt gaat stijgen....tot die tijd is er nog geen vuiltje aan de lucht en gaan we heerlijk omhoog. Viva la Trumpa
Inimini&Dikidik
0
quote:

Accuboor schreef op 12 feb 2018 om 22:30:


Rente kan dus niet verder stijgen...


Precies,
En wat heeft Trump daarmee te maken?, het is net zoals in Nederland, dat het zittende kabinet de shit van het vorige denkt op te ruimen.
Ik denk dat je pas over 2 jaar kan zeggen of Trump de negatieve factor in dit geheel is.
Ik word een beetje moe van mensen die maar met die feministische meute mee blijft brullen omdat zij liever een vrouwelijke president hadden gehad.
Kan je vertellen nog 4 jaar van dat linkse gepeupel daar in de vs en dan nog wel door een vrouw ook, dan hadden we echt economisch een groot probleem gehad.
Beste ger1948. of Gerda want dan snap ik hem.
Arod74
0
We weten dus nu al wat de volgende crisis zal zijn, en waar die plaats gaat vinden. De vraag is wie van de pipo's (en wanneer) besluit om de angst over de hoogte van de staatsschuld de media in te pompen om de koersen te laten instorten. Tikkende tijdbom dit, niet leuk.
pietje-2005
0
Maar ze kunnen toch gewoon bij blijven drukken?
De staatsleningen van de USA gaan gewoon door, natuurlijk.
De ECB legt toch ook de kasten vol met schuldpapier van bedrijven en ze zitten zelf, met elk land in de EU, toch ook elke keer weer bij te drukken en te lenen?
Niets aan het handje, denk ik ;-)
Schuld is goed, en zeker die langlopende van 100 jaar of zo, haha; dat hebben ze ook al, geloof ik.
Als de printinkt maar niet opraakt.
@monkeytail
0
Geweldig land, de USA. De vraag is, wie dat land nog zal steunen als hun dollar door het putje gaat. De USA gokt met die steun, maar ik vrees dat hun superioriteit flink afkalft als de geldschieters hun dollardeviezen terugtrekken. Wanneer dat zal zijn?
@monkeytail
0
quote:

pietje-2005 schreef op 12 feb 2018 om 23:26:


Maar ze kunnen toch gewoon bij blijven drukken?
De staatsleningen van de USA gaan gewoon door, natuurlijk.
De ECB legt toch ook de kasten vol met schuldpapier van bedrijven en ze zitten zelf, met elk land in de EU, toch ook elke keer weer bij te drukken en te lenen?
Niets aan het handje, denk ik ;-)
Schuld is goed, en zeker die langlopende van 100 jaar of zo, haha; dat hebben ze ook al, geloof ik.
Als de printinkt maar niet opraakt.
Zie mijn commentaar/post.
Je kunt niet blind zijn voor de realiteit.
Op zeker moment zal het luchtbelletje knappen.
bergen333
0
quote:

Wimv0a93k schreef op 12 feb 2018 om 23:01:


Heb je iets tegen Trump? linkse puppet!
Waarom moet daar een scheldwoord bij?
gyrolando
0
kijk die bitcoin tulpenbollen zeepbel die nog voortduurt geeft
goed duidelijk aan dat euro/dollar invalide valuta dreigen te worden.
Trump is een man met bezit ik begrijp niet dat ie voor een verdere
verzwakking van de dollar gaat.
Ik raad ook iedereen aan goed op te letten op wie je stemt het is
allemaal waardeloos volk.


10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.