Trump: Fed draait door met verhogen rente | Eurobench.com

Trump: Fed draait door met verhogen rente

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 08:59 | Reacties: 20 | Onderwerpen: Donald Trump  Federal Reserve  rente 

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, draait door met het verhogen van de rente. Dat heeft president Donald Trump gezegd na de zware koersverliezen op de beurzen.

Volgens Trump is de uitverkoop op de beurzen niet te wijten aan het Amerikaans-Chinese handelsconflict, maar aan de renteverhogingen van de Fed. Trump stelde in een telefonisch interview met Fox News dat de Fed het probleem is, niet de handelsvete. ,,Ze verhogen de rente en het is belachelijk. De Fed is gek geworden.''

Eerder deze week haalde de president ook al uit naar de Amerikaanse centrale bank, door te zeggen dat er te veel haast wordt gemaakt met het verhogen van de rente. De Fed krikte de rente dit jaar al drie keer op en op de markt wordt verwacht dat in december de rente verder verhoogd zal worden.

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
In feite heeft Trump gelijk .
Je moet het beschouwen als een overganngs fase met de belastingen en dergelijke .
Die boost vermindert van zijn eigen en je moet het de kans geven en dat gebeurd nu niet .
Reserve heeft hier ongelijk volgens mijn denken .
De rente boven drie is dodelijk .
NELU1952
0
Maar de verhogen van de rente is toch goed voor pensioen fondsen en voor de banken??
Red_
1
mag hopen dat ze door dit soort uitspraken nog meer geprikkeld worden om hun afhankelijkheid te tonen.
Gewoon nog extra stapje omhoog doen dan al aangekondigd, zoals het al veel eerder had gemoeten!
Aandelen koersen zijn leuk voor de elite. de gewone burger gaat ten onder aan deze rare onnatuurlijke markt
suske wiet
0
Maar in Europa is er nog lang geen rente verhoging ?
Italië ,begrotingen enz
Hier valt het met 1% al volledig in mekaar .
Amerika alleen kan het niet redden .
Timberwolf
0
Hij begint op Erdogan te lijken. Er is een duidelijke reden waarom centrale banken onafhankelijk zijn, maar politici met autoritaire neigingen pruimen dat slecht.
up en down
0
Ha ha zoals gezegd al heel vaak als je de rente verhoogd dan is het gedaan met de economische groei
Bovendien hebben ze bergen geld bijgedrukt en uitgeleend aan banken aan belachelijke lage rente waardoor de banken nu met bergen geld opgescheept zitten als ze de uit te lenen bergen geld aan bedrijven en particulieren gaan verhogen want dan houdt iedereen zoals voorgaande malaise de knip op de beurs Want een hogere rente van de banken op lopende leningen zijn niet voorzien dat er een rente verhoging komt tegenover de inkomsten van bedrijven, en zeker van particulieren... Dus in een storting van de economische opgang brengt weer honderdduizenden ontslagen met zich mee
en we belanden wederom waar we sinds enige tijd zijn uitgekomen
Trump moet ophouden met het treiteren van landen die sterker zijn geworden en de wereldleider USA van de troon gaan stoten!
rene l
0
quote:

suske wiet schreef op 11 okt 2018 om 09:25:


Maar in Europa is er nog lang geen rente verhoging ?
Italië ,begrotingen enz
Hier valt het met 1% al volledig in mekaar .
Amerika alleen kan het niet redden .


Trump heeft gewoon groot gelijk, een man met visie, gewoon nu op de rem trappen voordat de States straks vol gas het ravijn in gaan.
Hij durft gewoon te zeggen waar het op staat.

En over Europa hoor je niets, bij ons staat de rente op nul, er is inflatie, en een passende spaarrente op je rekening zou hiermee hand in hand moeten gaan.
Dit is werkelijk van den zotte.
Maar ja, Draakmans en zijn Eurofiele handlangers trekken bij ons aan de touwtjes, geldstromen van Noord naar Zuid, wij zijn de dupe.
Niets anders dan ordinaire diefstal.
Het zuiden van Europa is reddeloos verloren, en ze blijven maar trekken aan deze gasten.
De grens is bereikt, de grenzen moeten weer dicht, en er moet een andere munt komen.

Wij zijn netto grootbetaler, VRH, oplopende belastingen, BTW verhogingen, lonen die niet stijgen behalve bij de overheid, man, man, man, wat worden we uitgemolken.
Ons treft het steeds harder in de portemonnee en bij velen is deze al leeg.
En in Den Haag blijven ze ons maar een worst voorhouden en zeggen dat het fantastisch gaat.
Langzaam aan wordt ons land leeg gemangeld, en we trappen er allemaal met open ogen in.

Wij moeten onze mond dichthouden en hebben niets meer te zeggen.

Eens zal het Eurofiele Bolwerk uitéénspatten, het is gewoonweg onhoudbaar, de verschillen zijn gewoonweg te groot.

Je ziet het ook al jaren aan de beurskoersen in Europa, in tijden van werkelijke voorspoed zou alles er heel veel beter voorstaan.


jarijn60
1
Trump vindt het niet leuk met die gigantische staatsschuld. De VS kan daar grote problemen mee krijgen Laat de VS eens een sluitende begroting maken. Maar drie keer raden wie het tekort zal moeten opbrengen? Jan Modaal natuurlijk. Ik zie forse bezuinigingen op de zorg, uitkeringen en subsidies aankomen. Op Defensie mag dat natuurlijk niet want de VS wil de sterkste blijven. Het zal net als Italië gaan. Gewoon veel te laat om die bezuinigingen te doen. Ik heb geen medelijden en de EU kan hooguit problemen krijgen wanneer de VS financieel onderuit gaat: de beleggingen van onze pensioenfondsen worden minder waard en er wordt misschien later afgelost voor de staatsschuld. Maar met een rente van 3%, of nog hoger, kan dat geen kwaad.
poet
0
DeZwarteRidder
0
quote:

poet schreef op 11 okt 2018 om 11:01:


Mijn reactie is niet geplaatst omdat ik Trump een D....tor noemde

Je mag Trump best een dictator noemen hoor....!!
DeZwarteRidder
0
De USA-economie raakt oververhit, dus de FED moet de zaak redden c.q. afkoelen.

Zeer verstandig dus.
shortie
0
Gewoon terug naar "normaal".

Zelfs Trump zou geen bedrijven opkopen voor 200 keer de winst dus hij zou deze correctie als geen ander moeten begrijpen als hij ook maar een beetje verstand van zaken zou hebben.

Trump denkt dat schulden nooit meer terugbetaald hoeven te worden zoals hij destijds in Vegas liet zien met de bouw en exploitatie van de Taj Mahal. Fiasco waardoor tientallen ondernemers destijds failliet zijn gegaan door zijn onkunde.

Daling op de beurzen in de VS heeft niets te maken met China, Italie, rente of wat ook. Waarderingen liggen gewoon torenhoog en bomen groeien nu eenmaal niet tot in de hemel.
Ben blij dat er bij de FED in ieder geval nog wat weldenkende, verstandige personen zitten die nu ingrijpen voordat het dadelijk echt te laat is.
theo1
0
De Fed heeft gelijk. Ze hebben de economie gered en nu draait het goed dus kunnen ze de rente en de balans terug naar normaal laten gaan. Dat doen ze nog erg voorzichtig, maar ze zijn er mee bezig. Eigenlijk heeft de Fed rond de crisis alles goed gedaan. Politici als Trump willen gewoon veel gratis geld kunnen uitgeven omdat dat goed is voor de peilingen. De centrale bank moet dat afremmen. Dat is hun werk.

De ECB kan niet terug omdat de lage rente en het opkoopprogramma de fundamentele fouten in de opzet van de euro moeten maskeren.
suske wiet
0
De Fed heeft gelijk maar moet het matigen en de wereld economie bekijken .
De rente zou een beetje onder de 3 % moeten blijven zolang de wereld economie geen beterschap vertoont .
up en down
0
Nogmaals gezegd is geld hebben geen waarde als je bestaan als mensheid in gevaar komt door menselijke hebzucht naar meer en meer Ontbossingen oceanen leeg visserij plastic dumpen erin en ga zo maar door In India daar gooien ze alle rommel die van het westen komt onder hun kont neer omdat armoede deze mensen niet bewust maakt dat ze hun leefomgeving zijn aan het vernietigen Overleven is daar de enigste uitweg Het produceren van mensen gaat daar onverminderd door en in vele derde wereld landen ja zelf in nederland worden mensenfokkers een groter huis aangeboden
die van die landen hierheen zijn gehaald Deze mensenfokkers hebben maar een doel en gebruik maken van de sociale voorzieningen en zullen nooit aan het werk gaan Omdat ze een beschermd diersoort zijn geworden die de vergrijzingen tegen moeten gaan in Europa.... Als je dan de gewone rente leningen die gekoppeld zijn aan de centrale bank rente die nu oploopt en daardoor dan weer laat oplopen tot grote hoogten dan zijn de huizen voor dat soort mensen en de gewone nederlanders onbetaalbaar geworden en wordt de armoede nog groter.
theo1
0
De Fed is de Amerikaanse centrale bank en gaat dus over de Amerikaanse economie. De rest van de wereld moet voor zichzelf zorgen.
Mugje
1
Hahaha, Trump denkt overal verstand van te hebben. En alles dat hem niet past of mogelijk in kwaad daglicht stelt maakt hij belachelijk. Net een puber met grootheidswaanzin.

Even voor de goede orde; historisch gezien zijn centrale bankiers eigenlijk nagenoeg altijd te laat met renteverhogingen. Dus overtuigend roepen dat ze te snel gaan vind ik idioot.
suske wiet
0
Er speelt meer mee in Amerika
De democraten spelen het spel niet eerlijk .
Trump en zijn gevolg heeft meer verstand dan wij denken .
Palingroker
1
Deze Trump is zo oliedom en ongegeneerd bezig dat iedere Amerikaan die nog ik hem gelooft ook niet wijs is, steenkool en andere rotzooi die de aarde opwarmt, Trump weet het niet eens te gek dat zo'n mafkees het ooit zo ver heeft geschopt...die vent handelt als een malloot, mensen beledigen daar is ie goed in, hij heeft maar dat weet ie ook nog niet die renteverhogingen zelf veroorzaakt met zijn belastingverlagingen, terug naar de lagere school en met niets beginnen ipv van zijn rijke pa al voor zijn achttiende miljonair zijn heeft hem totaal ontoerekeningsvatbaar en een niet te vertrouwen persoon gemaakt... het worden nog spannende jaren met die gek....
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.