Nikkei begint hoger aan nieuwe week | Eurobench.com

Nikkei begint hoger aan nieuwe week

Gepubliceerd op 11 jun 2018 om 08:12 |

TOKYO-Nikkei 225 (08:20)

21.285,990 +27,350 (+0,13%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers trokken zich op aan een flinke groei van de Japanse machine-orders in april. Een maand eerder was nog sprake van een daling van het aantal orders. Verder ging de aandacht uit naar de mislukte G7-top in Canada afgelopen weekeinde en werd uitgekeken naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,5 procent in de plus op 22.804,04 punten. Vooral de voedingsbedrijven en farmaceutische concerns, die als defensieve beleggingen worden gezien in onzekere tijden, waren in trek bij beleggers.

Tokyo Electric Power ging 0,6 procent omhoog. De verkiezing van Hideyo Hanazumi als nieuwe gouverneur van de regio Niigata wordt als positief gezien voor de heropening van de kerncentrale Kashiwazaki-Kariwa. Zijn voorganger was tegen het herstarten van de kernreactoren, die waren gesloten na het drama in Fukushima in 2011.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook overwegend omhoog. De Hang Seng-index in Hongkong dikte tussentijds 0,3 procent aan en de Kospi in Seoul klom 0,7 procent. De beurs in Shanghai daalde 0,8 procent na een sterker dan verwachte stijging van de Chinese producentenprijzen in mei. In Australië was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.