Wall Street opent in de plus | Eurobench.com

Wall Street opent in de plus

Gepubliceerd op 11 feb 2019 om 15:43 |

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

0,000 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger geopend. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in China en Europa. Beleggers kijken onder meer uit naar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden. De tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 25.185 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2717 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,6 procent tot 7343 punten.

Een topadviseur van het Witte Huis liet weten dat een ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping op korte termijn nog steeds mogelijk is. Vorige week zei Trump nog dat hij Xi deze maand niet zou ontmoeten om een handelsdeal te sluiten.

De maker van elektrische auto's Tesla ging ruim 2 procent omhoog, na een opwaardering van het beleggingsadvies en het koersdoel door Canaccord Genuity. Volgens Canaccord zijn er nu veel minder zorgen rond de productiecapaciteit en de winstgevendheid voor de Model 3 dan voorheen. Bovendien is topman Elon Musk een stuk rustiger geworden, na zijn vreemde gedrag vorig jaar, aldus de analisten. Het advies voor Tesla staat nu op kopen.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.