Staten VS tegen samengaan Bayer en Monsanto | Eurobench.com

Staten VS tegen samengaan Bayer en Monsanto

Gepubliceerd op 10 aug 2018 om 21:55 | Reacties: 2 | Onderwerpen: biotechnologie  Verenigde Staten 

BAYER AG NA O.N. (18 mrt)

68,480 0,000 (0,00%)

SACRAMENTO (AFN) - Vijf Amerikaanse staten hebben zich tegen de overname van zadenhandelaar en producent van bestrijdingsmiddelen Monsanto door chemieconcern Bayer gekeerd. De openbaar aanklager van Californië stelt dat de samensmelting niet in het belang is van de Amerikaanse bevolking. Xavier Becerra kreeg steun van de staten Iowa, Massachusetts, Mississippi en Oregon.

Volgens Becerra is door de fusie de concurrentie op met name de zadenmarkt vrijwel verdwenen. Drie bedrijven zouden zo de wereldwijde voedselhandel in handen krijgen. Eerder kocht ChemChina Syngenta al en gingen Dow en DuPont samen tot DowDuPont. Die concentratie van marktmacht veroorzaakt volgens Becerra schade voor ,,familieboerderijen, medewerkers in de agrarische sector en Amerikaanse consumenten''.

Bayer en Monsanto kregen eind mei voorlopige goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder voor hun fusie. Dat was de laatste drempel voor de overname met een waarde van 53 miljard euro.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Olie B Bommel
0
Of het nu chemisch is of synthetisch, het is niet natuurlijk en dient daarom verboden te worden voor de gezondheid van elk levend wezen.

met vriendelijke groeten,

Olie B Bommel,
DeZwarteRidder
0
quote:

Olie B Bommel schreef op 11 aug 2018 om 21:12:


Of het nu chemisch is of synthetisch, het is niet natuurlijk en dient daarom verboden te worden voor de gezondheid van elk levend wezen.
met vriendelijke groeten,
Olie B Bommel,

Je bent een kletskous zonder verstand!

Zonder chemische en synthetische middelen sterft de hele mensheid uit.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.