Carnival wil weer gaan cruisen vanuit Duitsland en Italië

Gepubliceerd op 10 juli 2020 19:09 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Duitsland  Italië 

MIAMI (AFN/BLOOMBERG) - Cruisemaatschappij Carnival is van plan weer te gaan varen vanuit havens in Duitsland en Italië. Vanaf volgende maand moeten weer Duitse cruises gaan beginnen en daarna hoopt Carnival vanuit Italië te gaan cruisen, zei topman Arnold Donald van het Amerikaanse bedrijf tegen investeerders. Door de coronacrisis is de cruisesector buitengewoon hard geraakt omdat de schepen voor anker moesten liggen.

Cruisebedrijven hebben nu voorzorgsmaatregelen getroffen tegen de virusuitbraak, bijvoorbeeld door veel minder mensen aan boord te laten en extra hygiëne. Volgens Donald zijn er veel boekingen binnengekomen voor cruises van het Duitse dochteronderdeel AIDA. In Italië wordt gevaren met het merk Costa Cruises.

Carnival, ook eigenaar van Holland America Line, leed net als branchegenoten Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line enorme verliezen door de coronacrisis. Nu de lockdownmaatregelen in veel landen worden versoepeld, hoopt de sector weer een beetje op te kunnen krabbelen. Het zal nog wel langere tijd duren voordat de gang van zaken volledig hersteld is, denken de bedrijven.

6 Posts
bp5ah
1
Ik ga alleen mee als er flink wat amerikanen op die boot zitten ;) ..., anders roei ik wel ...
Knife Catcher
2
Worden allemaal lekker lange vakanties, je komt in geen maanden meer van die boot af.
Man man, wat een idee
Halte
0
Als je de voorwaarden leest waaronder deze cruises mogen plaatsvinden dan is de lol er bij voorbaat al vanaf en is het een wonder als er veel tickets worden verkocht; het is puur een wanhopige poging van de cruise industrie om toch nog een teken van leven te kunnen of iets om zich ( ook richting aandeelhouders/ investeerders aan vast te klampen. De kwartaal cijfers van Carnival Group ( met dochters als Carnival cruises, Pen O, Cunard, Aida, Costa, Hal en Princess) de grootste rederij te wereld waren over het tweede kwartaal 2020 dat voor hun van febr t/m mei liep natuurlijk dramatische met een verlies van meer dan 4 miljard dollar !
carlenko
0
Als 200 mensen bij elkaar in een vliegtuig kunnen .. dan is een cruiseschip met een eigen hut ook geen probleem
Putschrijvert
0
quote:

carlenko schreef op 11 juli 2020 09:32:


Als 200 mensen bij elkaar in een vliegtuig kunnen .. dan is een cruiseschip met een eigen hut ook geen probleem

Ja en lekker met z’n allen aan de buffetten. Gezellig virussen uitwisselen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.