Kleine verliezen op Europese beurzen | Eurobench.com

Kleine verliezen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 10 jan 2019 om 11:45 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve (Fed), waaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank geen haast heeft met het verhogen van de rente. Op het Damrak kwamen Takeaway en RoodMicrotec met handelsberichten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent lager op 494,75 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 692,37 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,6 procent in.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was verlichtingsbedrijf Signify met een verlies van 3,3 procent. De Duitse concurrent Osram (min 6,6 procent) waarschuwde voor tegenvallende resultaten in het afgelopen kwartaal. Kabel- en telecomconcern Altice Europe voerde de stijgers aan met een winst van ruim 3 procent.

Chips

Philips daalde 1,2 procent. Het zorgtechnologieconcern voert wijzigingen door in zijn divisiestructuur en handhaafde zijn financiële doelstellingen.

Takeaway steeg 0,5 procent bij de middelgrote bedrijven. Het maaltijdbestelbedrijf verwerkte afgelopen jaar meer bestellingen. RoodMicrotec zag de omzet in 2018 stijgen en voorziet een aanhoudende omzetgroei in de komende jaren. De toeleverancier aan de chipindustrie daalde op de lokale markt desondanks 5,6 procent.

Kerst

De Britse retailer Marks & Spencer klom 2 procent in Londen na publicatie van de omzetcijfers over het afgelopen kwartaal. Tesco won 1 procent. De kerstverkopen van het Britse supermarktconcern vielen hoger uit dan verwacht. De verkoper van auto- en fietsproducten Halfords kelderde ruim 20 procent na een winstalarm.

In Brussel werd de handel in Proximus (min 2,1 procent) hervat. Het Belgische telecombedrijf bevestigde in de komende drie jaar 1.900 banen te schrappen. Sodexo klom 1,8 procent in Parijs. Het Franse schoonmaak- en cateringbedrijf boekte meer omzet in het afgelopen jaar.

De euro was 1,1523 dollar waard, tegen 1,1531 dollar op woensdag. De olieprijzen vielen wat terug na forse stijging een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 52,04 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 61,11 dollar per vat.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
baloub1
0
Vreemd zoals de beurs reageert op shutdown, groot banenverlies bij autofabrikanten, slechte cijfers China, Brexit stemming en wat is er op handelsgebied besproken met China. Kreeg Trump daarom zo’n woede aanval. Zal niet alleen over de muur gaan, ben ik bang.
suske wiet
0
De rente mag niet boven de drie komen en de dollar wat lager voor de groeilanden op adem te laten komen .
Dan zie ik de beurs nog als enige middel met een beperkt risico .
En gezond verstand van de leiders natuurlijk .
Europa word met de dag zwakker en na de verkiezingen zal dit nog een stuk erger worden .
Blijven aanmodderen is de enigste keuze.
RSIman
0
Goud steeg naar de 1296 nu 1293 was een beetje gezakt afgelopen dagen.
Maar na de uitkomst van de besprekingen tussen VS en China steeg goud weer flink. Er is helemaal niks uitgekomen het wordt gewoon genegeerd beter geen nieuws dan slecht nieuws. Geforseerd koersen laten stijgen gaat niet helpen de klappen zullen alleen harder aankomen.
In gold I trust. Nu gaan China en India onderling 100% dollarloos handel drijven steeds meer landen die volgen en onderling afspraken maken.
Een weetje in 2030 is China nr1 en India nr 2 grootste economie ben de 3e plek vergeten USA op nr 4 en Turkije op nr 5 en de EU "Duitsland" net nog op nr 10.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.